interiør:

Inspirert av lyset

Interiørarkitekt Pernille Arlien-Søborg Henriksen tar alltid utgangspunkt i et roms stemning når hun innreder – også i sitt eget hjem.

Lek med forskjellige former og materialer, og få et personlig uttrykk. FOTO: Peter Kragballe
Lek med forskjellige former og materialer, og få et personlig uttrykk. FOTO: Peter Kragballe Vis mer
Publisert

Villaen som interiørarkitekt Pernille Arlien-Søborg ­Henriksen bor i sammen med ­familien i Charlottenlund, som er en forstad til København, er bygget helt tilbake i 1895. Og da de kjøpte huset, ble de raskt enige om at interiøret skulle matche husets stemning.

– Det vi falt for ved huset, var at det var mye sjarm her og at det var flere stuer. Og vi ville bevare rommene slik de var, i stedet for å rive vegger. Vi ville være nennsomme med det over 100 år gamle huset, og det var vi helt enige om, sier Pernille Arlien-Søborg Henriksen.

I kraft av sitt yrke er hun vant til å la rommet som skal innredes, inspirere henne. Hvis det er snakk om en restaurant, ser hun for eksempel på maten og omgivelsene. Hvis det er snakk om hennes eget hjem, kikker hun på huset og dets sjarm, og ­prøver aktivt å arbeide ut ifra det i stedet for å endre det.

– Når man innreder, handler det jo om å skape en atmosfære, og det gjelder også her hjemme. Men i hjemmet skal innredningen ha personlig karakter. Derfor er det viktigere at vi har de tingene i boligen som betyr noe, og at vi gir dem plass i stedet for være opptatt av at alt skal matche. Da får man mye mer personlig karakter i innredningen, sier Pernille.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer