interiør:

Inspirert av Marrakech

I et fredet trehus i Göteborg møtes skandinavisk minimalisme, orientalsk varme og noen reale doser med italiensk design.

FOTO: Yvonne Wilhelmsen
FOTO: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Publisert

Huset til Inga-Lill og Per-Anders (PA) Ovin ligger i Änggården et steinkast fra botanisk hage. De kjøpte det i 2006, og huset er i likhet med de fleste bygningene i området fredet og ligger i et vakkert boligkvarter preget av kjærlighet til estetikk og kultur. Husene er plassert som engelske rekkehus, alle med sitt eget lille hageteppe på begge sider av huset.

– Det er ikke noe typisk snobbestrøk med Teslaer parkert foran hvert hus. Mange av beboerne er kulturarbeidere. Det er så koselig her, og bynært, med gåavstand til sentrum. Det er sjelden det kommer hus til salgs i området, så vi føler oss heldige som har fått kjøpe stedet, sier Inga-Lill Ovin.

Hun og PA traff hverandre på jobb, og det resulterte i to forelskelser. Først falt de for hverandre. Så, på bryllupsreisen i 2003, ble de rammet av forelskelse nummer to: i Marrakech. Alt var så vakkert: Fargene, menneskene, luktene, håndverket, maten – og, ikke minst, flisene. De har reist tilbake hvert eneste år siden og eier nå også sin egen riad i den marokkanske byen. Siden 2006 har nettopp marokkanske fliser vært levebrødet deres, for sammen grunnla Inga-Lill og PA Marrakech Design, først bare med tradisjonelle marokkanske fliser, og i senere år også sementfliser med nytt og mer moderne design i samarbeid med designere som Monica Förster, Claesson Koivisto Rune og Mats Teselius.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer