Da Charlotte Sveinsen fra Sarpsborg tok skuespillerutdannelse, visste hun ikke at hun skulle ende opp som husfrue på herregården Hovinsholm på Helgøya i Mjøsa. I et gedigent hus med tre fløyer og røtter tilbake til middelalderen, holder mannen Tolle kalkun og dyrker poteter, mens Charlotte driver den sesongåpne kafeen Skafferiet. Paret har tre tenåringsdøtre, og noe av det Charlotte liker best, er å fylle de store stuene med gjester, enten det er hverdag eller fest. Og aller mest i julen.
– Jeg elsker julen! Jeg føler virkelig at jeg lever i julen. Vi har besøk hele tiden, og jeg serverer bare hjemmelaget mat, forteller Charlotte Sveinsen.
– Jeg begynner forberedelsene allerede i august og holder på helt til lillejulaften, men da er det over, og jeg nyter hele resten av julen. Jeg har gjort klart alle fatene med julemat på forhånd og satt dem på kjølerommet. Kjøttpålegg, pølser, oster, marmelader. Da er det bare å sette fram julebordet når gjestene kommer.
– Jeg ville gi jentene våre en magisk opplevelse av julen
Charlotte bruker hele adventstiden på å pynte og gjøre juleforberedelser, og hvert år er Hovinsholm adventsfin til første desember. Langs låven henger grangirlandere i buer, og det er tett mellom de tente lyktene. Charlottes mann syntes i utgangs-punktet det var for tidlig å pynte så mye, men Charlotte visste råd:
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger