Julepynt:

– Jeg gleder meg så veldig til jul hele året!

Emilie er en aldri så liten julenostalgiker. Hun starter pyntingen i oktober, og fyller leiligheten med arvegods, gammel pynt og gode minner.

PYNTER TIL JUL I OKTOBER: 
– Jeg gleder meg så veldig til jul hele året, sier Emilie. FOTO: Frederikke Heiberg
PYNTER TIL JUL I OKTOBER: – Jeg gleder meg så veldig til jul hele året, sier Emilie. FOTO: Frederikke Heiberg Vis mer
Publisert

Julestemningen møter oss allerede ved inngangen til Emilies lille leilighet. Her pryder en hjemmelaget krans døren, mens et lite minitre stikker fram fra en flettekurv og en lykt sørger for både lys og stemning.

– Jeg gleder meg så veldig til jul hele året! Jeg elsker å pynte, og begynner gjerne i begynnelsen av november. Eller, rettere sagt, i slutten av oktober. Jeg klarer ikke å la være ... Julepynt gir så fantastisk hyggelig stemning! Dessuten jobber jeg så mye i desember at jeg ikke rekker å nyte julen helt. Men til gjengjeld har jeg allerede fått en god dose allerede, ler Emilie.

For henne starter julen først på ordentlig når hun drar ut på jakt etter årets kalenderlys, som hun foretrekker uten for mye pynt og stæsj. Hun liker pynten sin aller best vakker og enkel.

– Julestilen min er først og fremst koselig, og alltid tilsatt masse stearinlys for å skape stemning. Når jeg finner fram mine to store esker med julepynt, har jeg allerede en tanke om hva som skal stå framme i år og hva som ikke skal det. Jeg skifter ikke stil, men tilfører alltid noe nytt eller nye måter å sette sammen ting på, forteller hun.

Et godt tips! Gi lysestaken et streif av jul! Pynt den med mose, kongler og julekuler.

LES OGSÅ: Nora-Lise fyller hagestua med 1000 nisser, engler og julemus

Dempet, men behagelig julestemning i den koselige stuen. En hjemmelaget krans på bildeveggen, et reinsdyrskinn på Eames-gyngestol og et lyskjede ved vinduet. Sofa, sofabord og arkitektlampe er arvegods. Gulvteppe fra Ellos putene fra Søstrene Grene og Ikea. Lyskjede fra Granit.
Dempet, men behagelig julestemning i den koselige stuen. En hjemmelaget krans på bildeveggen, et reinsdyrskinn på Eames-gyngestol og et lyskjede ved vinduet. Sofa, sofabord og arkitektlampe er arvegods. Gulvteppe fra Ellos putene fra Søstrene Grene og Ikea. Lyskjede fra Granit. Vis mer
Sjarmerende festbord på kjøkkenet! Spisebordet er en hjemmelaget bordplate med bein fra Ikea. En av spisestolene er Eames og en annen er flettestol fra Børge Mogensen, mens de øvrige er arvegods.
Sjarmerende festbord på kjøkkenet! Spisebordet er en hjemmelaget bordplate med bein fra Ikea. En av spisestolene er Eames og en annen er flettestol fra Børge Mogensen, mens de øvrige er arvegods. Vis mer
Bordet er dekket med hjemmesydd duk og heklede servietter. Serviset er arvegods fra Emilies besteforeldre. Bestikket er fra Søstrene Grene. Glass fra Lyngby Porselen og loppis.
Bordet er dekket med hjemmesydd duk og heklede servietter. Serviset er arvegods fra Emilies besteforeldre. Bestikket er fra Søstrene Grene. Glass fra Lyngby Porselen og loppis. Vis mer
Lysestaker i forskjellige størrelser og en vase med franske anemoner, eukalyptus og hortensia pryder festbordet.
Lysestaker i forskjellige størrelser og en vase med franske anemoner, eukalyptus og hortensia pryder festbordet. Vis mer

Hjemme hos foreldrene var det alltid Emilie som hadde ansvaret for å pynte treet, og helt siden barndommen har hun drømt om den dagen hun skulle få pynte sitt eget tre.

– Juletreet mitt pynter jeg i nostalgisk stil, fylt med små julenisser, tinnsoldater, trommer og flagg. Min julepyntsamling er fylt av minner – som de små eplene jeg har fått fra farmor og farfar, glitterstjernen som jeg kjøpte da jeg bodde i Canada og julenissen fra Berlin som jeg har arvet etter mormoren min, sier hun.

Juletreet er med rot, Så Emilie kan plante det ut når julen er over. Vitrineskapet er fra House Doctor, papirkulene er fra Nordal og stjernen fra Søstrene Grene. I skapet står Royal Copenhagen-servise som er arvet.
Juletreet er med rot, Så Emilie kan plante det ut når julen er over. Vitrineskapet er fra House Doctor, papirkulene er fra Nordal og stjernen fra Søstrene Grene. I skapet står Royal Copenhagen-servise som er arvet. Vis mer

Kjærligheten til de personlige historiene er også med når Emilie inviterer familie og venner på besøk. Da blir julebordet nemlig forvandlet til et kunstverk med de fineste arvestykker.

– Jeg elsker å samles rundt et vakkert og inviterende julebord! Jeg synes absolutt man skal gjøre litt ekstra ut av det i julen. Jeg har satt en kjempestor vase med blomster på bordet og laget et stilleben av lysestaker i gammeldags stil. Serviset og de heklede serviettene har jeg arvet etter farmor og farfar, og det betyr mye for meg å minnes dem når jeg bruker det.

Også det lille badet har fått litt forsiktig julepynt med levende lys, julegrønt og hjertepynt.
Også det lille badet har fått litt forsiktig julepynt med levende lys, julegrønt og hjertepynt. Vis mer
Emilie og Charlie gir seg selv en varm velkomst hele julen med lanterne, minitrær og julekrans.
Emilie og Charlie gir seg selv en varm velkomst hele julen med lanterne, minitrær og julekrans. Vis mer
Når plassen er liten gjelder det å spre pynten i alle rom! Sengeteppet, nattbordet og vegglampen er fra Søstrene Grene. Sengetøyet er fra Ikea og By Nord.
Når plassen er liten gjelder det å spre pynten i alle rom! Sengeteppet, nattbordet og vegglampen er fra Søstrene Grene. Sengetøyet er fra Ikea og By Nord. Vis mer

LES OGSÅ: Gamle møbler, dempede farger og enkel julepynt gir denne leiligheten perfekt julestemning – og ro i sjelen!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer