interiør:

– Jeg kjøper svært sjelden noe nytt. Vi eier mer enn nok

Hanne Aamodt prøver å gjenskape barndommens magiske julefeiring.

Hanne Aamodt elsker å pynte til jul på Sulerud gård. I stuen har den gamle skuvsengen fått selskap av et stormønstrete tapet. Og juletreet glitrer i alle regnbuens farger. FOTO: Yvonne Wilhelmsen
Hanne Aamodt elsker å pynte til jul på Sulerud gård. I stuen har den gamle skuvsengen fått selskap av et stormønstrete tapet. Og juletreet glitrer i alle regnbuens farger. FOTO: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Publisert

Kanskje drar du kjensel på den blå inngangsdøren til den sjarmerende gamle gården, eller det storblomstrete tapetet som ­dekker stueveggen? Eller ­kanskje rett og slett den vakre og energiske damen som står bak det hele? Da er du kanskje en av snart 48 000 som følger Hanne Aamodt (42) på Instagram.

Der deles vakker natur, romantisk gårdsliv, inspirerende stillebener, humoristiske hverdagsglimt, livsbejaende danse­videoer og kloke livsrefleksjoner. Kontoen startet Hanne kort tid etter at hun og mannen Tor Egil, ­nærmest ved en tilfeldighet, la rekke­huslivet i hovedstaden bak seg og flyttet til gården ­Sulerud i Indre Østfold.

Det må kunne betegnes som et kvante­­­­­­sprang. Ingen av dem hadde gårdserfaring. Men noen sjanser må man jo ta? De trengte større plass og hadde lenge snakket om å flytte ut av Oslo. Da muligheten åpnet seg og slektsgården, der Tor Egils mor vokste opp, plutselig sto der og ventet, var det bare én ting å gjøre:

– Vi hev oss rundt. Jeg har alltid vært glad i dyr og drev mye i stallen da jeg vokste opp. Også Tor Egil har i alle år hatt det som en liten drøm å gjøre noe sånt. Vi følte, og føler fortsatt, at det var en mulighet vi ikke kunne si nei til. Det ville jo vært mye skumlere ikke å gripe en sånn sjanse, sier Hanne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer