interiør:

- Jeg lar innredningen styres av humøret

Miriams lille loftsleilighet er en humørfylt blanding av kreative påfunn og fargerike impulskjøp.

FOTO: Anne-Cathrine Scoffoni
FOTO: Anne-Cathrine Scoffoni Vis mer
Publisert

Kunstutdannede Miriam Seixa bor sammen med sin portugisiske mann Pedro, som er fotograf. Paret elsker å reise og besøke kunst­museer verden over, og det synes i den lille loftsleiligheten de deler i Hamburg.

Suvenirer og brukskunst fra hele verden har funnet et hjem mellom leilighetens skrå vegger, som Miriam konstant føler seg fristet til å male over med en ny farge.

– Jeg reiser mye og suger til meg inspirasjon fra omgivelsene. Noen ganger fra en ­ekstra god kunstutstilling, andre ganger bare ved å observere tilfeldige kombinasjoner av ulike farger, sier Miriam.

Miriam sniker farger inn der hun får det til. En dag bestemte hun seg blant annet for at kjøkkenbenken bare måtte bli lyseblå. På Instagram går Miriam under navnet @frau.kieselstein.
Miriam sniker farger inn der hun får det til. En dag bestemte hun seg blant annet for at kjøkkenbenken bare måtte bli lyseblå. På Instagram går Miriam under navnet @frau.kieselstein. Vis mer
Hvem har sagt at spisebordsstoler må matche? Paret hadde vanskelig for å velge. De har en svart (så vidt synlig til høyre i bildet) fra HK Living, mens resten er fra Hay. Pendellampen er fra &Tradition, og den blanke vasen på bordet er fra Hein Studio.
Hvem har sagt at spisebordsstoler må matche? Paret hadde vanskelig for å velge. De har en svart (så vidt synlig til høyre i bildet) fra HK Living, mens resten er fra Hay. Pendellampen er fra &Tradition, og den blanke vasen på bordet er fra Hein Studio. Vis mer

Hun lar innredningen styres av humøret. Og i hennes verden finnes det ikke feil fargekombinasjoner.

– Jeg har funnet ut at jeg rett og slett ikke trives uten farger rundt meg. Jeg kan absolutt sette pris på å komme på besøk til en ­totalt monokrom leilighet, men det er bare ikke aktuelt for meg å bo slik. En gang prøvde jeg å male veggene våre i en sandfarget nyanse, men det gjør meg rett og slett ikke inspirert. Jeg trenger lyse og glade farger rundt meg, sier hun.

Friske blomster i en vase fra Hay. Lysestaken er fra Ferm Living.
Friske blomster i en vase fra Hay. Lysestaken er fra Ferm Living. Vis mer
En vedovn i hjørnet av stuen sørger for god varme på kalde vinterdager.
En vedovn i hjørnet av stuen sørger for god varme på kalde vinterdager. Vis mer

Siden paret overtok leiligheten i 2020, har vegger, tak og gulv skiftet farge flere ganger. I det siste er gulvene i den ene halvparten av leiligheten blitt limegrønne.

Belysningen spiller også en viktig rolle i parets hjem. Noe av det første Miriam gjorde da de flyttet inn, var å kartlegge lysinnfallet i ­leiligheten, slik at hun kunne planlegge ­interiøret ut fra solens bevegelser.

– Jeg sørger for å bruke lyse, varme fargetoner i de mørke rommene som vender mot nord. Hvis ikke vil de føles kalde og mørke. Og i de sørvendte rommene bruker jeg ­kaldere nyanser av grønt og blått, som suger solens varme til seg, forteller Miriam og legger til at hun også er svært opptatt av lamper.

– Jeg elsker lamper, og jeg kan ikke få nok av dem. Et rom bør alltid være godt belyst og ha lamper som passer til forskjellige ­behov. For mitt eget vedkommende er taklamper vanligvis altfor sterke til å skape en koselig atmosfære. Jeg vil derfor heller fordele flere lamper ut i rommet, slik at lyset blir spredt, sier hun.

Grønne planter og dekorative skjærefjøler pynter opp på kjøkkenbenken.
Grønne planter og dekorative skjærefjøler pynter opp på kjøkkenbenken. Vis mer
Den blåstripete plakaten er laget av Sofia Lind. Bordet som er dekket av fliser, har hun laget selv.
Den blåstripete plakaten er laget av Sofia Lind. Bordet som er dekket av fliser, har hun laget selv. Vis mer

Når det gjelder innkjøp av møbler og ­tilbehør, innrømmer hun at hun kan være temmelig impulsiv. I løpet av årene har hun plukket med seg mye fint fra loppemarkeder i Hamburg, og i det siste har hun begynt å legge til designklassikere.

– Når jeg ser noe vakkert, kjøper jeg det. Med tiden har jeg utviklet en personlig stil, og jeg har lært å stole på magefølelsen min, sier hun.

Miriam er ikke redd for å eksperimentere. Noe denne grafiske veggen er et tydelig bevis på.
Miriam er ikke redd for å eksperimentere. Noe denne grafiske veggen er et tydelig bevis på. Vis mer
En romslig balkong var noe av det som paret likte best ved leiligheten. På solskinnsdager kan man sitte timevis her og kikke utover Hamburgs tak.
En romslig balkong var noe av det som paret likte best ved leiligheten. På solskinnsdager kan man sitte timevis her og kikke utover Hamburgs tak. Vis mer
Soverommet er Miriams favorittrom i leiligheten, og hun sier aldri nei til frokost på sengen. Serveringsbrettet er fra Hay. Sengen er fra Made.com.
Soverommet er Miriams favorittrom i leiligheten, og hun sier aldri nei til frokost på sengen. Serveringsbrettet er fra Hay. Sengen er fra Made.com. Vis mer
I stedet for å kvitte seg med den helt brukbare benken fra Søstrene Grene da den ikke lenger falt i smak, fikk Miriam den trukket om i et stoff med grafisk trykk.
I stedet for å kvitte seg med den helt brukbare benken fra Søstrene Grene da den ikke lenger falt i smak, fikk Miriam den trukket om i et stoff med grafisk trykk. Vis mer
Lyse farger er en nødvendighet på soverommet, mener Miriam, som har malt endeveggen pastellgul og vinduskarmene babyblå, tilsatt rosa sengetøy fra franske La cerise sûr le Gâteau.
Lyse farger er en nødvendighet på soverommet, mener Miriam, som har malt endeveggen pastellgul og vinduskarmene babyblå, tilsatt rosa sengetøy fra franske La cerise sûr le Gâteau. Vis mer
Som kontrast til de pastellfargede omgivelsene har Ikeaskjenken i gangen fått et strøk med svart maling.
Som kontrast til de pastellfargede omgivelsene har Ikeaskjenken i gangen fått et strøk med svart maling. Vis mer

Få stilen

Bruk farger og mønstre for å skape en kreativ og leken atmosfære i hjemmet.

Pendel i messing (kr 3125, &Tradition).
Pendel i messing (kr 3125, &Tradition). Vis mer
Svart lysestake (kr 2800, Menu).
Svart lysestake (kr 2800, Menu). Vis mer
Abstrakt trykk (kr 500, Hasla Brush).
Abstrakt trykk (kr 500, Hasla Brush). Vis mer
Stripete pute (kr 630, HK Living).
Stripete pute (kr 630, HK Living). Vis mer
Putetrekk (kr 420, Affari of Sweden).
Putetrekk (kr 420, Affari of Sweden). Vis mer
Vase eller karaffel (kr 1000, Camilla Prytz for Magnor).
Vase eller karaffel (kr 1000, Camilla Prytz for Magnor). Vis mer
Glassvase (kr 700, HK Living).
Glassvase (kr 700, HK Living). Vis mer
Krus (kr 180, Bjørn Wiinblad).
Krus (kr 180, Bjørn Wiinblad). Vis mer
Grå modulsofa, hjørnedel (kr 5000, Sofacompany).
Grå modulsofa, hjørnedel (kr 5000, Sofacompany). Vis mer
Rød lenestol (kr 5400, Montana).
Rød lenestol (kr 5400, Montana). Vis mer
Kurv i ullperler (kr 2200, Hay).
Kurv i ullperler (kr 2200, Hay). Vis mer
Rundt sidebord (kr 1500, Ellos Home).
Rundt sidebord (kr 1500, Ellos Home). Vis mer

Av: Jeanette Hoff

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer