Kristin Gjelsvik

- Jeg trivdes ikke i det hele tatt

Kristin Gjelsvik forteller at hun bommet helt på stilen da hun flyttet inn i funkisboligen i Drammen.

HJEMME HOS KRISTIN: Kristin tok imot KK i hjemmet i Drammen. Foto: Yvonne Wilhelmsen
HJEMME HOS KRISTIN: Kristin tok imot KK i hjemmet i Drammen. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Publisert

Influenser Kristin Gjelsvik (35) er en fargerik person, og både hjem og klær preget av mye farger. Etter en liten omvisning i hjemmet, hvor hun de siste årene har bodd med Dennis Poppe, og sønnen Falk (3), er det vanskelig å ikke la seg inspirere. Det er et friskt pust blant så mange stilrene, nedtonede hjem.

Når man kommer inn i funkisboligen, går man gjennom en lang gang, med flislagt gulv, og et stort, heldekkende speil på ene siden. Store vinduer slipper inn masse lys i stua og på kjøkkenet. En etasje ned, finner vi TV-stua, bad, to soverom og et kontor.

I sommer kom nyheten om at Kristin og Dennis har gått hvert til sitt, etter 10 år som kjærester. Mange av årene bodde de i Oslo, før de flyttet til Drammen. Og da må vi naturligvis spørre: Hvorfor Drammen?

- Det var på grunn av huset, sier Kristin.

- Vi bodde i et fantastisk byhus på Grünerløkka – det var en perle! I en perfekt verden ville vi hatt så mye penger at vi kunne beholdt huset.

Da Falk ble ett år, innså de at det ble for trangt, og upraktisk. Bratt trapp, lite bad… alt var litt for lite.

- Noen får det til, men jeg hadde ikke lyst til å få det til akkurat da. Jeg var interessert i et nytt, stort og fint hus, sier Kristin.

INNGANGSPARTIET: Dette synet møter deg når du kommer inn i hjemmet til Kristin. Foto: Yvonne Wilhelmsen
INNGANGSPARTIET: Dette synet møter deg når du kommer inn i hjemmet til Kristin. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Falt for utsikten

Kristin og Dennis satte seg ned for å se hvilke muligheter de hadde, med tanke på hva de hadde råd til. De satte en grense på maks 45 minutters kjøring fra Oslo. Det tok ikke lang tid før de dro på visning i Drammen.

- Huset har alt – det var så nytt og fresht, men det var utsikten jeg virkelig falt for, sier Kristin engasjert.

Balkongen i øverste etasje, med den fantastiske utsikten mot Drammensfjorden, skulle vise seg å komme godt med under pandemien.

- Bestevenninnen min bor i Danmark, så vi bestemte oss for å facetime hver eneste kveld. Da satt jeg ute på balkongen, gjerne med et glass vin. Jeg tiltrekkes veldig av utsikt. Jeg følte at jeg endelig fikk puste.

Elsker å male

Huset var helt nytt og ubebodd da familien på tre flyttet inn. Derfor var det ikke nødvendig å gjøre så mye, bortsett fra å male. Og den jobben, er det Kristin som har stått for.

- Jeg elsker å male, og har malt nesten hele huset. Det har vært en stor jobb, men det er så tilfredsstillende å se resultatet.

Det eneste de har fått hjelp til fra fagfolk, er å bygge ut terrassen. Uteområdet er noe Kristin er meget fornøyd med, etter at de fikk bygget levegg og utvidet terasseområdet. Det finnes flere sittegrupper der, i tillegg til solsenger, en grill og fargerike planter som gjør noe med hele atmosfæren.

UTEOMRÅDET: Kristin og Dennis fikk hjelp til å bygge ut uteområdet. Foto: Yvonne Wilhelmsen
UTEOMRÅDET: Kristin og Dennis fikk hjelp til å bygge ut uteområdet. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Intens farge

- Har dere bomma på noe?

- Dennis var ikke så begeistret for korallfargen på kontoret, sier Kristin med en latter.

- Jeg må innrømme at den er ganske intens, selv om jeg elsker fargen. Den er jo veldig kul. Men det er mulig at jeg kommer til å male det rommet på nytt – i alle fall noen av veggene.

Da de flyttet inn, så interiøret ganske annerledes ut. Kristin innrømmer at hun bommet helt på stilen.

- Jeg hadde blitt influenset av alle interiørinfluenserne med beige og grå hjem. Det er jo lekkert, men plutselig var mitt eget hjem en Instagram-konto, og jeg trivdes ikke i det hele tatt. Jeg lurte på hvor personligheten min hadde blitt av.

Mange av Kristins følgere lurte på hva som hadde skjedd. Hun har jo vært en fargeklatt i alle år.

- Jeg mistrivdes i eget hjem, og skjønte at jeg er helt avhengig av farger. Jeg innså hvor viktig det er å ha en personlig stil. Alt er lov, det er ikke noe vits i å bry seg om trender. Det er fint å la seg inspirere, men man må ha sin personlige stil i bunn.

Et råd til alle som skal flytte

Kristin tok med mange av møblene i flyttelasset fra Oslo, i tillegg til å kjøpe en del nytt. Om du har planer om å flytte, har Kristin ett tydelig råd: Ikke kjøp møbler før du har flyttet inn.

- Jeg var så gira, og bestilte masse på nett. Jeg tenkte ikke helt over hvordan det skulle plasseres, og mye av det passet rett og slett ikke inn. Man må bo seg til, og bruke god tid på å finne hvilken stil som representerer deg og familien, råder hun.

Mye endrer seg når man får barn, men Kristin føler ikke at det har påvirket stilen hennes.

- Det er ikke sånn at jeg ikke skal ha en personlig stil, eller ha morsomme ting stående fremme, fordi jeg har et barn. Selvsagt må man ha et barnevennlig hjem, men de tingene jeg ikke vil at sønnen min skal leke med, blir bare gøy om det ikke er lov å leke med. Så han bryr seg lite om det som står fremme, sier hun, og legger til:

- Men ofte flyter det over av leker her. Det skal være rom for lek, moro og rot, og det tar jeg med knusende ro. Det er sånn et hjem skal være.

For å bryte med de perfekte hjemmene man stort sett ser på sosiale medier, begynte Kristin for en tid tilbake å poste bilder av hvor rotete det kan se ut hjemme på en fredag, med beskrivelsen «digg med helg».

- Folk synes det er så befriende å se at andre også har det rotete. Og jeg er ikke en person som må ha det ryddig rundt meg – noe som også er helt ok.

KJØKKENET: Kristin forteller at hun er veldig begeistret over barkrakkene hun fikk kjøpt fra en bruktbutikk. Foto: Yvonne Wilhelmsen
KJØKKENET: Kristin forteller at hun er veldig begeistret over barkrakkene hun fikk kjøpt fra en bruktbutikk. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Foto: Yvonne Wilhelmsen
Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Tradisjonelle kjønnsroller

I mange hjem lever de klassiske kjønnsrollene i beste velgående, og det er ofte damene som tar seg av interiørdelen. Hos Kristin og Dennis var det intet unntak.

- Dennis hadde ikke så mye formeninger om interiør, så lenge han fikk en stor TV. Men han er ikke så glad i for mye rosa. Og det irriterte meg, for jeg elsker rosa – det er verdens fineste farge, sier Kristin.

At Kristin er glad i rosa, vises i de fleste rom, men spesielt stuen i øverste etasje bærer preg av favorittfargen. Mange av møblene er rosa, og den ene veggen er lys lilla. Kjøkkenet står i kontrast til resten av rommet, med mørkere farger.

- Har du et favorittrom?

- Jeg trives nok best her oppe, sier Kristin, og sikter til stua i andreetasje, med balkongen rett på utsiden.

- Det er så stort og luftig her oppe. Men jeg elsker stuen nede også, med den store TV-en Dennis absolutt skulle ha. Det er jo veldig deilig å ha når man skal se på film, innrømmer hun.

Alltid vært interessert i interiør

Interessen for interiør kom tidlig. Da Kristin kjøpte sin første leilighet, var limegrønn en trend.

- Jeg hadde limegrønne gardiner, limegrønt teppe, og store, mørkebrune bord og rottingstoler, fordi det var trendy. Det så helt jævlig ut, sier hun, og ler godt.

Kristins neste hjem, en 40 kvadratmeter stor leilighet på Bislett i Oslo, ble innredet da «shabby chic»-stilen var en trend.

- Jeg hadde svære lysekroner, diamantknotter, HOME- og live, love, laugh-bokstaver i vinduet… det var storhetsperioden for quotes. Det var helt forferdelig, sier hun.

I stua, bak sofaen, står det «Me kan ikkje bare ha det kjekt, me må ha det litt SHOW og!» - et kjent sitat fra Dennis, da de begge deltok i Paradise Hotel.

- Det kan jo hende at jeg tenker tilbake på disse neonskiltene om noen år, og tenker at det var helt krise.

NEONSKILT: - Det kan jo hende at jeg tenker tilbake på disse neonskiltene om noen år, og tenker at det var helt krise, sier Kristin. Foto: Yvonne WIlhelmsen
NEONSKILT: - Det kan jo hende at jeg tenker tilbake på disse neonskiltene om noen år, og tenker at det var helt krise, sier Kristin. Foto: Yvonne WIlhelmsen Vis mer

Inspirasjon

- Hvor får du inspirasjon fra?

- Det er et godt spørsmål, sier Kristin tankefullt.

- Jeg følger noen interiørkontoer på Instagram, som tør å bruke farger. Det er ikke så mange av de kontoene. Mye kommer nok også fra reising, og egen fantasi.

Kristin bruker overhodet ikke lang tid på å tenke over hva som kan passe sammen. Hun er en person som kan gå inn på en fargehandel, velge farger, og være ute igjen etter et kvarter.

- Jeg er en kreativ person. Jeg elsker å prøve meg frem, og se hva som passer underveis. Jeg kan ikke planlegge for mye på forhånd – da blir jeg fort låst. Kreativ frihet er kjempeviktig når jeg skal style noe.

DETALJER: Detaljer fra stuen oppe. Foto: Yvonne Wilhelmsen
DETALJER: Detaljer fra stuen oppe. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer