Gaveinnpakning:

Julegaver med pynt

Gaveinnpakning kan nærmest være en kunstform, hvis du velger å pakke inn selv og sette ditt eget personlige preg på presangene.

Tips! Gå på utkikk etter fine tørklær, kjøkkenhåndklær og lommetørklær i bruktbutikker. De er supre å bruke til innpakning. FOTO: Skovdalnordic.com
Tips! Gå på utkikk etter fine tørklær, kjøkkenhåndklær og lommetørklær i bruktbutikker. De er supre å bruke til innpakning. FOTO: Skovdalnordic.com Vis mer
Publisert

Furoshiki – gaveinnpakning med gjenbruksstoff

Vil du spare både penger og CO2 i desember, kan du pakke inn presangene dine i en vakker stoffbit ved hjelp av den dekorative japanske bretteteknikken furoshiki. Opprinnelig ble denne teknikken brukt til tøy på badeanstalter, men i dag anvendes furoshiki til alt fra innpakning av gaver til hjemmelagde håndvesker og bærenett.

FOTO: Skovdalnordic.com
FOTO: Skovdalnordic.com Vis mer

TRINN 1

Du trenger: Et stort, fint stykke stoff, saks og tørkede blomster eller lignende til utsmykning.

Klipp en bit rektangulært stoff i en passende størrelse, der endene til sammen når rundt hele presangen. Du kan eventuelt klippe med en taggete saks, så kantene får et fint sikksakkmønster. Denne metoden egner seg best til firkantede gaver. Det er lurt å velge et tykt og tett stoff, så unngår du at man kan se igjennom det.

FOTO: Skovdalnordic.com
FOTO: Skovdalnordic.com Vis mer

TRINN 2

Legg stoffstykket flatt ut på et bord med de to lengste endene til henholdsvis din høyre og venstre side, og plasser gaven skrått i det ene hjørnet. Fold nå stoffet rundt pakken, et hjørne om gangen, og samle de lange endene i sidene i en stor knute midt på gaven.

FOTO: Skovdalnordic.com
FOTO: Skovdalnordic.com Vis mer

TRINN 3

Lag en ekstra knute, så innpakningen ikke løsner. Samle deretter snippene inn under knuten, så de ikke lenger er synlige og knuten ser flott og tjukk ut.

FOTO: Skovdalnordic.com
FOTO: Skovdalnordic.com Vis mer

TRINN 4

Pynt til slutt furoshikipakken med tørkede blomster. Fest dem godt ved å føre stilkene inn under knuten. Hvis du ikke er så glad i tørkede blomster, kan du også feste små ornamenter eller annet nips under knuten med en snor.

Tips! Pakk en kurv og en saks, og gå på jakt etter fjær, grankongler, greiner og andre ting du kan pynte dine gaver med. FOTO: Skovdalnordic.com
Tips! Pakk en kurv og en saks, og gå på jakt etter fjær, grankongler, greiner og andre ting du kan pynte dine gaver med. FOTO: Skovdalnordic.com Vis mer

Gå på oppdagelsesferd i skogen

Skogen gjemmer på mange fine materialer både om høsten og vinteren. Hvis du er ute i god tid, er for eksempel bregneskudd fra høsten flotte og spare på og tørke. De tilfører innpakningen en dekorativ og varm glød. Naturmaterialene passer spesielt godt sammen med mørke farger som blå, grå og brun. Hvis du vil holde uttrykket på dine presanger i en enkel, nordisk stil, kan du bruke natursnor som bånd og kjøpe eller lage fine til og fra-kort av tre.

FOTO: Skovdalnordic.com
FOTO: Skovdalnordic.com Vis mer

Dekorer med spiselige godsaker

Hvis du skal gi en presang til en som er ekstra glad i det søte, kan du pynte med godsaker, for eksempel en type godteri som har en touch av jul over seg, eller som her: en julekake. Kombinerer du det med fint innpakningspapir og -bånd, så har du laget en presang som virkelig skiller seg ut under treet.

Tips! Gi gavene et ekstra hint av vintage ved å henge på gamle juleklokker, glasskuler og julepynt i gammel stil på båndene. FOTO: Skovdalnordic.com
Tips! Gi gavene et ekstra hint av vintage ved å henge på gamle juleklokker, glasskuler og julepynt i gammel stil på båndene. FOTO: Skovdalnordic.com Vis mer

Fargerike finesser i vintagestil

Elsker du pynt og farger, kan du slippe fantasien løs og blande forskjellige typer mønstrete gavepapir med brede bånd og fine blonder. Du kan fint kombinere flere varianter uten å få et rotete uttrykk, så lenge du holder deg innenfor noenlunde samme fargeskala – for eksempel hvite, blå og beige nyanser som her. Du kan ofte finne vakre bånd og finurlige utsmykningsfunn på loppemarkeder og i bruktbutikker.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer