Bolig & Interiør

Kamp om prisene

Norges gjeveste designpris skal deles ut. Sjekk de fire kandidatene som kjemper om Hedersprisen for God Design!

Krakken «Tassen» kan brukes til mye, som alt fra stol og tog til hest.
Krakken «Tassen» kan brukes til mye, som alt fra stol og tog til hest. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Norsk Designråd deler hvert år ut Hedersprisen for God Design for å markere og sette fokus på god norsk design.

Dette er den eneste norske designprisen som blir delt ut til bedrift og designer i fellesskap.

Se hvem som vant!

Juryen som nominerer kandidater til prisen, har stilt høye krav til innovasjon og nyskaping. Det heter seg at produktet eller løsningen skal være unik i markedet og bidra til å tilføre bransjen eller produktkategorien nye verdier.

Skistavene «Force 10» fra Swix.
- Årets fire nominerte bedrifter har gjort et veldig grundig og godt designarbeid. Vi har
stor tro på at disse produktene vil bli kommersielle suksesser, sier Jan. R. Stavik, som er administrerende direktør i Norsk Designråd.

LES OGSÅ: Dødskult på kjøkkenet

Vinneren av den prestisjetunge prisen vil bli offentliggjort på Norsk Designråds årlige Designdag, som i år er lagt til 15. mars.

Her er de fire nominerte:

Krakk til krapylet

Barnemøbelet «Tassen» er utviklet av industridesigner Ole Petter Wullum, som et resultat av at forhandleren Interia etterlyste norske kvalitetsmøbler for barn.

- Det er en ære å bli nominert til Hedersprisen for God Design. Jeg er spesielt glad for at det går an å bli nominert med et produkt som tilsynelatende er så enkelt. Man kan lett bli ledet til å tro at dette er et rent estetisk produkt. Men det er det ikke, sier Wullum.


Telemarkbindingene «NTN».«Tassen» ligger i grenselandet mellom leke og krakk, og er spesielt beregnet på barnehager. Den enkle formen skal inspirere barna til å bruke «Tassen» på ulike måter. Den kan stables på to ulike måter og sånn sett være enkel å rydde bort, i tillegg skal den ta seg godt ut når den ikke er i bruk. Den salformete sitteflaten skal ifølge produsenten svært gunstig for barns fysiske utvikling.

Helstøpt skistav

Swix Sport og Formel Industridesign har sammen utviklet staven «Force 10», som er den første skistaven som er støpt i ett stykke. Den skal dermed gi mulighet for langt bedre ergonomiske løsninger enn den tradisjonelle staven med håndtak som er trædd utenpå et rør.


Redningssystemet «LESS».Stavens profil er vingeformet, ikke rund, noe som skal gi mindre luftmotstand og langt mer kraft i fartsretningen.

Lettbent sikkerhet

Redningssystemet «LESS» begynte som en idé om en pappbåre som kunne følge pasienten fra skadested til undersøkelse på sykehus, og som ikke ga skygger på røntgen, CT eller MR. Det var legen Bjørn Høivik som først unnfanget ideen, og målet var å fjerne behovet for å flytte pasienten flere ganger fra båre til ambulanseseng og videre til undersøkelse. K8 Industridesign fikk oppgaven og endte med å utvikle en hel produktserie som skal sikre bedre overlevelse for pasientene og samtidig lette arbeidet for redningspersonell.

Merket for God Design
  • Merket for God Design deles hvert år ut av Norsk Desingråd til nyvinninger innen kategoriene industridesign, møbeldesign, tekstil- og konfeksjonsdesign, grafisk design, digitale løsninger og Design for alle.
  • Norske bedrifter som har samarbeidet med designere om å utvikle innovative og gode produkter kan søke om å få utmerkelsen.
  • Mer informasjon finner du på: Norsk Designråd
Båren veier bare 5,5 kilo, og det er utviklet en bærevest med stropper som hektes fast i bårehåndtakene slik at det blir lettere å frakte båren i vanskelig terreng. Båren har også god oppdrift, noe som skal lette redning fra vann.

Mer enn bindinger

Rottefella har utviklet telemarksbindingen «NTN» (New Telemark Norm), som er mottatt med begeistring av telemarkentusiaster verden over. Den er kraftigere enn tradisjonelle bindinger, og skal gi utøveren bedre kontroll over skiene. I tillegg har den nye funksjoner, blant annet integrert skibrems, gå-funksjon og et unikt innfeste mellom støvel og binding.

LES OGSÅ: Se bilder av alle prisvinnerene her!


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer