Bolig & Interiør

Kan du få billigere boliglån?

Har du ikke fulgt med boligens verdistigning er sjansen stor for at du har for høy rente på boliglånet. Her er argumentene du trenger for å presse renta ned.

Foto: Image Source/AOP
Foto: Image Source/AOP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Dersom det er noen år siden du kjøpte bolig, og fortsatt har et lån innenfor 80 %, bør du skaffe deg en ny takst eller verdivurdering.

Grunnen er enkel: Dersom din bolig har økt i verdi, kan det hende at du får boliglånet innenfor 60%, noe som i de fleste banker gir deg 0,5 prosent lavere rente på boliglånet.

Hvordan gjør du det?
Siden det koster penger å få ny takst på boligen, er en verdivurdering ofte det beste valget.

I dag lokker nemlig nesten hele landets meglerstand med gratis verdivurdering for å kapre deg som kunde ved et eventuelt boligsalg. Trikset er altså å få megleren til å gjennomføre verdivurderingen, og gi en skriftlig bekreftelse på hva han/hun mener boligen er verdt.

Bekreftelsen gir banken den dokumentasjonen de trenger.

Gratis dobbeltsjekk
Er du i tvil om boligen din har økt så mye i verdi at det er noen vits i å ringe til megleren, kan du også prøve Hva er boligen verdt-applikasjonen .

Ikke bare er den helt gratis, den gir også et meget godt anslag over hvor mye boligen din faktisk er verdt.

Hvordan virker den? Kalkulatoren søker i annonsebasene til Tinde og Finn etter boliger som er til salgs eller som nylig har blitt solgt i ditt nabolag.

Det betyr at kalkulatoren til enhver tid følger prisutviklingen i markedet, og at den gir et spesielt godt anslag over verdien i områder hvor det jevnlig omsettes bolig, for eksempel i de store byene og andre populære strøk.

Trykk her for å sjekke hva din bolig er verdt i dag!(Artikkelen er levert av DinSide.no)

Foto: Image Source/AOP

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer