Ikea

Kom på fest i Ikea-kjole

Musiker Hanne Sørvaag fikk designe sin egen Ikea-kjole.

IKEA-KJOLE: Hanne Sørvaag strålte i sin fantastiske Ikea-kjole på lanseringsfesten. Foto: Silje Ulveseth
IKEA-KJOLE: Hanne Sørvaag strålte i sin fantastiske Ikea-kjole på lanseringsfesten. Foto: Silje Ulveseth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Ikea-kjolen hadde hun ikke sydd selv, men hun fikk ta del i designprosessen.

– Jeg valgte stoffet Stockholm-blad. Det passet perfekt til meg siden jeg har bodd der i fem år og akkurat flyttet hjem, forteller Hanne Sørvaag til KK.no.

Tirsdag 7. august, ble det holdt en lanseringsfest for den nye Ikea-katalogen på Grünerløkka.

Hovedtemaet for Ikea-katalogen 2013 handler om hvordan man enkelt og rimelig kan skape forandring i hjemmet ved hjelp av tekstiler. Men Ikea-stoffene kan også brukes til å lage klær, noe som kjolen til Sørvaag er et bevis på.

LES OGSÅ: Nå gjør Ikea som Jenny Skavlan

IKEA-DESIGN: - Det er Epla-designer Ida Victoria Grønbekk som har laget kjolen, mens jeg valgte ut stoffet, forteller Hanne Sørvaag. Foto: Silje Ulveseth
IKEA-DESIGN: - Det er Epla-designer Ida Victoria Grønbekk som har laget kjolen, mens jeg valgte ut stoffet, forteller Hanne Sørvaag. Foto: Silje Ulveseth Vis mer

– Ikea reddet meg

I likhet med nordmenn flest, er også hun begeistret for møbelgiganten.– Ikea reddet meg alle gangene jeg hadde for lite penger til å gjøre det "flashy" hjemme Takket være Ikea har jeg alltid fått et koselig hjem, til tross for en spe musikerlønn, forklarer Sørvaag.

Hun kjøper helst basismøblene sine på Ikea, mens detaljene kjøper hun andre steder.

– Jeg vil unngå at hjemmet mitt ser ut som en Ikea-utsilling, sier musikeren.

LES OGSÅ: Slik kan du gjøre IKEA-møblene dine unike

OM GJENBRUK: - Jeg kjøper ikke ting fordi det er gjenbruk, men fordi jeg synes det er fint, sier Cecilie Melli. - Jeg synes Ikeas tema om resirkulering er interessant. Man bør være opptatt av det, sier  Haddy N'jie. Foto: Silje Ulveseth
OM GJENBRUK: - Jeg kjøper ikke ting fordi det er gjenbruk, men fordi jeg synes det er fint, sier Cecilie Melli. - Jeg synes Ikeas tema om resirkulering er interessant. Man bør være opptatt av det, sier Haddy N'jie. Foto: Silje Ulveseth Vis mer

Kjøper nesten alt på Ikea

Klesdesigner Cecilie Melli er også svak for Ikea.

– Jeg elsker Ikea. Jeg har faktisk jobbet der i to år, avslører Melli, som forteller at det var fra 1998 til 2000.

– Hva er det du liker så godt med Ikea?

– Jeg liker konseptet best. Selv om det er billig har det ikke så mye å si for kvaliteten. Jeg liker at det er billig og lett tilgjengelig, forteller designeren.

Ifølge Melli kjøper hun "nesten alt" på Ikea, men blander det gjerne med brukte møbler. Og hun er langt i fra alene om det.

– Alle nordmenn handler på Ikea. Jeg også, innrømmer programleder Haddy N'jie.

KATALOGKJOLE: Sofia Magdalena Karlsson kunne være helt sikker på at ingen hadde på seg likt antrekk som henne på Ikea-lanseringen. Kjolen og ørepynten har hun laget selv av den gamle Ikea-katalogen. Foto: Silje Ulveseth
KATALOGKJOLE: Sofia Magdalena Karlsson kunne være helt sikker på at ingen hadde på seg likt antrekk som henne på Ikea-lanseringen. Kjolen og ørepynten har hun laget selv av den gamle Ikea-katalogen. Foto: Silje Ulveseth Vis mer

Laget skjørt av Ikea-katalogen

Svenske Sofia Magdalena Karlsson (27) kom også på Ikea-lanseringen iført et Ikea-antrekk. I stedet for å bruke stoffer brukte hun den gamle Ikea-katalogen. Hun hadde også på seg en brosje og ørepynt laget av samme katalog.

Men det er slettes ikke første gang hun gjør dette.

– Jeg har tidligere sydd kjole av blåposene, og så har jeg laget en lampe som ser ut som en kjole, forteller Karlsson, som jobber på tekstilavdelingen på Ikea Slependenden.

LES OGSÅ: Ikea lanserer ny designerkolleksjon

ARTIGE KRAKKER: Se så morsomme Ikea-krakkene kan bli med tekstiler. Foto: Silje Ulveseth
ARTIGE KRAKKER: Se så morsomme Ikea-krakkene kan bli med tekstiler. Foto: Silje Ulveseth Vis mer

Kjente designere hjelper deg

For første gang i Norge åpner også Ikea et inspirasjonssenter som heter "Tekstileriet".Tanken er at du kan når som helst kan komme innom for å få tips, råd og inspirasjon fra Ikeas syersker. Du kan også ta med deg din egen symaskin og forsyne deg med Ikea-tekstiler - og få en lignende kjole som Hanne Sørvaag.

"Tekstileriet" holder til på Thorvald Meyers gate 72 på Grünerløkka. Det har åpent fra klokken 12:00 til 20:00 i perioden 7. til 21. august.

Mandag 13. august har blant annet designeren Cecilie Melli workshop om inspirasjon med tekstiler, mens 16. august utfordrer designerduoen Arne & Carlos Ikea-tekstiler og deler sine erfaringer.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer