Diy

Korktrenden er tilbake!

Dekk en stuevegg, lag bordbrikker eller gi den gamle vasen nytt liv.

KORK: Bruk det til småting eller som her, til å dekke en del av veggen med. Korktapet fra tapetogkunst.dk, teppe fra ilva.dk, vase fra house-doctor.royaldesign.no. Foto: Pernille Enoch
KORK: Bruk det til småting eller som her, til å dekke en del av veggen med. Korktapet fra tapetogkunst.dk, teppe fra ilva.dk, vase fra house-doctor.royaldesign.no. Foto: Pernille Enoch Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KKLIVING:  Det er noen trender vi helst vil skal forbli glemt, og så er det andre vi jubler over at dukker opp igjen. Som korktrenden!

Den store slageren fra 80-tallet har atter en gang gjort et inntog i interiørbildet - og vi digger det. Spesielt fordi det er så mye morsomt og fint vi kan lage selv av kork. 

Dessuten er kork er lyddempende, så materialet skaper rom det er behagelig å være i. Derfor er det perfekt å ikle store, luftige rom med interiør laget av kork.

LES OGSÅ: Få en ny vri på soverommet

Her er 6 kule ting du enkelt fikser selv: 

1. Bordbrikker: Har du en korkmatte eller flere, får du flotte bordbrikker ved å klippe dem i 15x15 cm biter og male dem.

Fest maskeringsteip i striper på tvers, og mal i mellom med hvit hobby­maling. Mal flere lag så det dekker helt.

Fjern teipen når malingen er tørr, og vips, så har du stilige brikker både til kaffekopp og blomstervaser. 

LES OGSÅ: Lag din egen iPad-veske

2. Korkvegg: En tapet kan sette preg på rommet på godt og vondt. Kle en vegg eller bare et område med en korktapet, så ser du hvor fint det kan bli. Det gir varme og et organisk preg. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer