Interiør:

Kreativ lekeplass

Malene elsker å flytte rundt på ting og leke med en lys base og grafiske kontraster. Derfor forandrer rommene i hennes gamle hus seg hele tiden.

INTERIØR: I tillegg til hovedhuset er det også et lite vaskehus. Det skaper en hyggelig hage mellom husene. FOTO: Tia Borgsmidt
INTERIØR: I tillegg til hovedhuset er det også et lite vaskehus. Det skaper en hyggelig hage mellom husene. FOTO: Tia Borgsmidt Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Der andre må ta seg ordentlig sammen for å sette i gang med å male huset, nyter gjerne Malene Munch Vestergård lørdagskvelden ved å male en vegg i en ny farge, bytte om på bildeveggen i yndlingshjørnet i stuen eller å pusse opp det gamle skapet til noen venner.

Malene jobber til daglig som PR-ansvarlig i Ikea, så hun kan ikke unngå å få fylt hodet sitt med ny inspirasjon.

– Min innredning er aldri ferdig. Heldigvis. Kreativitet er mitt frirom, det er sånn jeg slapper av, forteller hun.

Da Malene og hennes mann Thomas flyttet inn i det over 100 år gamle huset i Fredensborg for et år siden, var Malene i sitt ess. Hun var i barsel med parets tredje barn, lille Valdemar Nohr. Og hver gang han tok en lur, utnyttet Malene tiden til sine kreative prosjekter, som å skjære ut kunstverk av papp, flette veggoppheng av garn – og male en vegg eller to, naturligvis.

– Jeg er ikke typen som leser mange bøker, så jeg hadde tiden til det, forklarer hun.

LES OGSÅ: La deg inspirere av disse tre lekre kjøkkenene (her er trivselsfaktoren skyhøy)

YNDLINGSHJØRNET: Dette er yndlingshjørnet, som Malene har stullet og stelt med, og som hun gleder seg til å stelle videre med ved å skifte ut bilder og puter. FOTO: Tia Borgsmidt
YNDLINGSHJØRNET: Dette er yndlingshjørnet, som Malene har stullet og stelt med, og som hun gleder seg til å stelle videre med ved å skifte ut bilder og puter. FOTO: Tia Borgsmidt Vis mer

Hennes kreasjoner myker opp husets klassiske skandinaviske uttrykk med det lyse treverket og de grafiske trykk som Malene ofte faller for.

– Vi har overhodet ikke forstand på kunst, så print er en enkel og ikke særlig dyr løsning til veggene, sier Malene.

Enkelte loppefunn blander seg i interiøret, men Malene er påpasselig med at det ikke må ta overhånd.

– Jeg hadde samlet mange ting i alle mulige farger i den leiligheten vi kom fra. Så det var en morsom prosess å flytte, for jeg ble tvunget til å sortere bort, forteller Malene.

Hun går ofte på loppemarkeder, men hun overveier alltid om hun virkelig har bruk for en ny kanne, vase eller kopp. På den måten bevarer hun den lyse, luftige stilen hjemme. Paret fant det gamle huset i Fredensborg etter at de hadde lett etter en bolig i samme stil i København-området i flere år.

– Det var det tredje huset vi så på her, og vi falt pladask. Vi hadde kun adressen, så vi var spente da vi kjørte for å se. Vi trodde ikke våre egne øyne da dette sjarmerende gamle huset med svart tak plutselig dukket opp.

Huset hadde ikke bare den rette stilen, det hadde også den riktige størrelsen til familien på fem.

– Vi hadde en følelse av at det dukket opp stadig flere rom da vi gikk rundt i det, husker Malene.

De 199 m², seks rom og det store, åpne kjøkken-allrommet med vinduer både mot nord og sør var alt det paret hadde drømt om. De skulle kun gjøre om på enkelte ting. For eksempel fjerne de stygge taklistene i stuen, fjerne overskapene på kjøkkenet og legge nye fliser. Og så skulle det ganske mye maling til – til Malenes store glede.

LES OGSÅ: Her er plantene alle klarer å holde liv i

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer