Lag selv:

Kunst på veggen

Slik kan du lage stilig og trendy veggpynt med frynser.

FOTO: Staaljohs
FOTO: Staaljohs Vis mer
Publisert

LEK MED SIRKLER

Naturmaterialer er noe vi sjelden går lei av i innredningen. Bruk ullgarn, bast, hamp eller jutetråd, og skap et unikt blikkfang på veggen hjemme.

LANGE LOKKER

Du trenger:

 • 1 liten og 1 stor metallring
 • garn og jutetråd
 • saks
 • eventuelt en stor tallerken

Slik gjør du:

1. Finn fram garnet eller snoren du ønsker å bruke. Det kan være restegarn eller for eksempel jutetråd, som vi har brukt til den minste ringen.
2. Klipp trådene i ønsket lengde. Tråden skal ligge dobbelt og må derfor være dobbelt så lang som frynsene du ønsker.
3. Brett tråden på midten, og legg løkken rundt metallringen. Stikk endene igjennom løkken, og stram til. Fortsett på samme måte til knutene dekker 2/3 av ringen.
4. Klipp av endene, enten rett over eller i en buet form. Bruk eventuelt en tallerken eller en annen sirkelform til å klippe etter.

FOTO: Staaljohs
FOTO: Staaljohs Vis mer

SIRKLER MED FRYNSEKANT

Du trenger:

 • trefiberplate
 • sag med små tagger
 • sandpapir
 • bormaskin
 • garn
 • lim

Slik gjør du:

1. Tegn en sirkel i ønsket størrelse på treplaten, og sag ut. Denne deles så i to, der den ene halvsirkelen skal være forsiden og den andre baksiden.
2. Slip kantene med fint sandpapir. Bor et hull i den ene halvsirkelen, cirka 1,5 cm fra kanten. Dette skal brukes til oppheng senere.
3. Klipp strimler av garn i valgfri kvalitet og farge. Pass på at de er minst like lange som radius av halvsirkelen. Lim fast frynsene i nederkant av den ene halvsirkelen.
4. Lim de to halvsirklene sammen slik at garnfestene ligger i midten. Legg i press under noe tungt til limet er tørket.
5. Legg en tallerken eller lignende oppå veggpynten. Bruk formen som mal, og klipp av garnet slik at frynsene danner en halvsirkel.

Sirkler laget av trefiberplate fra Bauhaus og garn fra Søstrene Grene. Skap og lysestake fra Bloomingville. Skulptur i betong fra Woud og vaser i marmor og keramikk fra Firm Living. Rund keramikkvase fra H. Skjalm P.
Sirkler laget av trefiberplate fra Bauhaus og garn fra Søstrene Grene. Skap og lysestake fra Bloomingville. Skulptur i betong fra Woud og vaser i marmor og keramikk fra Firm Living. Rund keramikkvase fra H. Skjalm P. Vis mer

STORE ELLER SMÅ

Savner du personlig preg på kontoret, eller vil du ha noe i stuen som gir litt taktile fornemmelser? Her er oppskrift på hjemmelaget, grafisk og japanskinspirert veggkunst. Lek med knallfarger eller skinnende sølvfolie for å skape ekstra glam.

DUSKER AV TRE OG GARN

Dette trenger du:

 • 3 trepinner
 • 1 trering/gardinring
 • 1 liten trekule
 • sølvtråd
 • garn
 • saks

Slik gjør du:

1. Lag tre små uroer eller dusker som kan dekorere en oppslagstavle eller andre steder hjemme. Den til venstre lages på samme måte som veggpynten med metallringer på forrige side. Fest løkker av tråd i en trepinne slik at de danner frynser. Klipp en lang sølvtråd til oppheng, og knyt fast i hver ende av pinnen. Træ på en kule som dekor.
2. Den øverste uroen består av en trepinne med en sølvtråd knyttet på midten. Klipp av en bunt garntråder i dobbel lengde, og legg rundt pinnen og sølvtråden. Knyt en sølvtråd rundt for å holde på plass.
3. Den nederste uroen er laget av garn knyttet rundt en trering. Lag et enkelt og grafisk oppheng ved å feste den i en trepinne med sølvtråd.

Små uroer eller dusker laget av trepinner, trekuler og garn fra Søstrene Grene. På benken står blant annet en hvit kule i selenitt fra Tine K. Home, en porselensfigur fra Bing & Grøndahl og en lysestake fra Bloomingville.
Små uroer eller dusker laget av trepinner, trekuler og garn fra Søstrene Grene. På benken står blant annet en hvit kule i selenitt fra Tine K. Home, en porselensfigur fra Bing & Grøndahl og en lysestake fra Bloomingville. Vis mer

VEGGTEPPE MED FRYNSER

Du trenger:

 • 2 trelister, ca. 1 cm brede
 • sag
 • sandpapir
 • garn
 • sølvfolie
 • lim
FOTO: Staaljohs
FOTO: Staaljohs Vis mer

Slik gjør du:

1. Sag trelisten i ønsket lengde, og puss endene med sandpapir. Du trenger to lister i samme lengde.
2. Finn det garnet du ønsker å bruke. Vi har brukt strimler av sølvfolie, svart og rosa bomullsgarn, samt rosa ullgarn mikset med rosa lurexgarn.
3. Klipp de forskjellige garntypene og sølvfolien i ønsket lengde. Lim fast trådendene på den brede siden av den ene trelisten, tett inntil hverandre. Legg dobbelt lag garn hvis du ønsker et fyldigere uttrykk. 4. Lim de to listene sammen slik at garnendene blir klemt mellom dem. Tørk av limrester, og legg i press til limet er tørket.
5. Klipp strimlene til – enten rett over eller på skrå, som for eksempel det svarte garnet.

Trendy veggteppe laget av trelister fra Bauhaus og diverse garn. Den mørkegrønne puten er fra Tine K Home. Puten med grafisk mønster, velurputen og pleddet er fra H. Skjalm P. Det stripete sengeteppet er fra Ib Laursen. Sidebordet i metall er fra Bloomingville, og lampen er fra Woud. Lysestaken er fra Ferm Living. Vasen er fra Kvium x Raawii.
Trendy veggteppe laget av trelister fra Bauhaus og diverse garn. Den mørkegrønne puten er fra Tine K Home. Puten med grafisk mønster, velurputen og pleddet er fra H. Skjalm P. Det stripete sengeteppet er fra Ib Laursen. Sidebordet i metall er fra Bloomingville, og lampen er fra Woud. Lysestaken er fra Ferm Living. Vasen er fra Kvium x Raawii. Vis mer

GEOMETRISKE FORMER

En bildevegg gir personlighet til hjemmet. Kombiner kunst og hjemmelaget garndekor for å gi dybde og dynamikk til veggen. Match garnet med fargene ellers i rommet og få et harmonisk uttrykk.

Sirkelrammer og garn fra Søstrene Grene. Bildet i ramme er fra Bloomingville. Puter, hodepute og dynetrekk er fra Tine K Home. Det grå sengeteppet og glassvasen er fra H. Skjalm P, og bordlampen er fra Woud. Gardinen er fra Ib Laursen.
Sirkelrammer og garn fra Søstrene Grene. Bildet i ramme er fra Bloomingville. Puter, hodepute og dynetrekk er fra Tine K Home. Det grå sengeteppet og glassvasen er fra H. Skjalm P, og bordlampen er fra Woud. Gardinen er fra Ib Laursen. Vis mer

HALVMÅNER

Du trenger:

 • 4 sirkelrammer i tre
 • pensel
 • lim
 • garn

1. Bruk sirkelrammer i forskjellige størrelser og dybder. Klipp en lang snor av ønsket garn.
2. Pensle et tynt lag lim på ytterkanten av halve rammen. Fest gjerne trådenden midlertidig med en klesklype.
3. Vikle garnet rundt rammen til halve ringen er dekket. Sørg for at snorene ligger tett inntil hverandre, da får du penest resultat. Klipp av tråden, og la limet tørke.

FOTO: Staaljohs
FOTO: Staaljohs Vis mer

FIRKANT PÅ FIRKANT

Du trenger:

 • 1 liten og 1 stor treramme
 • garn
 • saks
 • lim

Slik gjør du:

1. Snurr garn stramt rundt trerammene, bortsett fra i midten, der frynsene skal være. Vi har brukt ullgarn og bomullsgarn.

2. Klipp strimler av garn, dobbelt så lange som du ønsker at frynsene skal være. Brett snoren på midten så det blir en løkke, legg løkken rundt rammen, og stikk endene gjennom. Stram til knuten.
3. Fortsett til du har frynser på hele midtpartiet. Klipp i ønsket lengde.
4. Lim de to rammene sammen på ønsket måte, og heng opp på veggen.

Trerammer og garn i gult og svart fra Søstrene Grene. Keramikkplaten på veggen er fra Ferm Living. Veggdekorasjonen i metall er fra Bloomingville, og stolen er fra Ikea. Puten og gulvvasen er fra Woud.
Trerammer og garn i gult og svart fra Søstrene Grene. Keramikkplaten på veggen er fra Ferm Living. Veggdekorasjonen i metall er fra Bloomingville, og stolen er fra Ikea. Puten og gulvvasen er fra Woud. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer