Artikkeltype

Kunstkupp på nettet

Pynt og dekorasjon eller originale kunstverk? På nett finner du veggpryden som passer for deg!

På ramme alvor: På nettet finner du det meste å fylle veggen med - uansett smak.
På ramme alvor: På nettet finner du det meste å fylle veggen med - uansett smak. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det kan være vanskelig å bestemme seg for hva man skal henge på veggen. Gjør du kunstshoppingen på nett, kan du velge i et hav av ulike stiler, størrelser og prisklasser.

Vi har plukket ut et utvalg nettsteder som formidler billedkunst via nettgallerier og auksjoner.

La deg inspirere av alt det vakre!
Fineart.no

Fineart.no selger norske og utenlandske kunstnere både på auksjon og til fastpris.

Her er alle stilarter innen samtidig billedkunst representert, deriblant kunstere som Frans Widerberg, Morten Krogvold, Bjarne Melgaard og Helga Bu.

Nettsiden har et meget stort utvalg, så det er stor sjanse for å finne noe du liker. Kanskje du til og med kan gjøre et kupp. Fineart.no gir fyldig informasjon om kunstneren og de tekniske spesifikasjonene av verkene, slik at du får vite nøyaktig hva du kjøper. Veldig bra!


Nettgalleri.no


Gulden Kunstverk holder til langs Europavei 134 vest for Drammen, men formidler også sine 70 kunstnere via nettstedet Nettgalleri.no. Gulden Kunstverk er en familiebedrift, og det er i hovedsak norske kunstnere de har i stallen sin.

Mesteparten av bildene er såkalt moderne i stilen, men du finner også andre spennende stilarter i ulike prisklasser. En fin og meget innholdsrik nettside som det er gøy å drømme seg bort i.


Wonderwall.se


Denne svenske kunsthandleren formidler moderne motiver av samtidige svenske kunstnere. De tilbyr både illustrasjoner og fotografier, og prisene er heller ikke avskrekkende. Dette er virkelig stedet å ta en titt for unge med god smak og begrenset budsjett.

Opplagene er begrenset til opptil 300 eksemplarer, og alle er merket med nummer og signert av kunstneren. Vel verdt en titt.

Husk å sjekke reglene for fortolling.

Qxl.no


Mange kjenner Qxl.no og vet at man kan gjøre et kupp på både nye og brukte varer på nettauksjonen. Det du kanskje ikke er klar over er at du også kan finne en del billedkunst her.

Enten du er på jakt etter noe fra en bestemt kunstner, eller bare vil kikke deg rundt, er det mulig å komme over noen perler også her.Lauritz.com


Auksjonshuset Lauritz holder til i Danmark, men har også showrom i Norge, Sverige og Tyskland. Her finner du et bredt utvalg av kjente og ukjente kunstnere av høy kvalitet.

Lauritz formidler antikviteter og bruktgjenstander i alle sjangre. Er du opptatt av skandinavisk kvalitetsdesign bør du absolutt ta en titt.

Husk å sjekke reglene for fortolling.

Three Sheets 2 the Wind


Three Sheets 2 the Wind holder til i USA og er et designstudio som både utformer og produserer kunstverkene de selger. Stilen er enkel og grafisk og du kan kjøpe små, søte trykk med matchende sengetøy og puter hvis du ønsker.

Her finner du ikke kunst av etablerte, anerkjente kunstnere, men relativt rimelig og dekorativ veggpryd.

Husk å sjekke reglene for fortolling.


Kandibox.co.uk


Hvis du liker tekstiler fra Marimekko er dette butikken for deg. Her finner du de distinkte mønstrene til den finske designgiganten spent opp på rammer som fint egner seg som dekorasjon. Bildene er dekorative og passer fint for deg som ønsker et bilde som står til sofaen.

Husk å sjekke reglene for fortolling.Foto: Peter Rol, Oliver Gruener, Emin Ozkan, Monika Leon, Päivi Tiittanen, Henk L., Luiz Baltar, Hugo de Silva

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer