Interiørtrender

- Kvitt deg med halvparten av alt du eier

Det er interiørekspertens beste tips.

VÅG Å TENKE NYTT: Hvorfor må vi fylle ledige kvadratmetre, kline sofaen inntil veggen og male alle rom hvite? Det er gjerne ikke det beste, ifølge interiørekspert Halvor Bakke. Foto: Tone Ra Pedersen
VÅG Å TENKE NYTT: Hvorfor må vi fylle ledige kvadratmetre, kline sofaen inntil veggen og male alle rom hvite? Det er gjerne ikke det beste, ifølge interiørekspert Halvor Bakke. Foto: Tone Ra Pedersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
- De fleste kunne nok stramme opp hjemmene sine, sier Halvor Bakke til KK.no.Designeren og interiøreksperten, kjent fra Homsepatruljen på TV3, mener faktisk at du kan kvitte deg med så mye som 50 prosent av alt du fyller hjemmet med. - Ja, de fleste av oss kan nok fjerne halvparten av det vi eier. Med stor fordel, legger han til.MER INTERIØR: Blått er vårens trendfarge

La tingene få komme til sin rett

Ifølge interiøreksperten, som vi traff på Bransjehuset i Oslo på visningen av vårens nyheter for interiørpressen, gjelder den gylne regelen om at «less is more» også for interiør. - Folk må ikke vise fram alt de har på én gang. Når du har så mye framme samtidig, blir det bare rot, sier han. - La heller noen få ting komme i fokus. Da kommer de også mer til sin rett. Du trenger ikke fylle opp hver eneste kvadratmeter. Prøv heller å ha litt luft rundt deg. Men du trenger ikke kaste de «overflødige» gjenstandene dine.- Nei, la dem bare få litt hvile. Sett noe ned i boden, og bytt ut når du ønsker. Da blir du kanskje ikke så lei av tingene dine heller. (Artikkelen fortsetter under bildet.)

- Ikke klin sofaen inntil veggen

Et typisk norsk hjem har hvite vegger og kanskje en hjørnesofa. Men ifølge Bakke burde vi kanskje bli inspirert av britene og franskmennene.- Alle kliner sofaen inntil veggen og inni et hjørne. Men trekker du sofaen litt ut, blir det så mye bedre, mener eksperten. - I England og Frankrike har alle møblene midt i rommet. Sofaen kommer også mer til sin rett hvis den får litt luft. Ikke dytt alt inn mot alle vegger og kroker, konkluderer Bakke.

Mørkt er det nye hvitt

- Gjelder dette også mindre leiligheter?- Ja, hvorfor ikke? Du kan bli positivt overrasket hvis du prøver å tenke litt nytt. - For eksempel sier mange at du ikke kan male veggene mørke i en liten leilighet. Hvorfor ikke? spør Halvor igjen.- På en mørk bakgrunn kommer kunstverk nydelig fram. Mye bedre enn på hvite vegger. Og fargene, de bare popper ut. Bare se på utstillingen til Finn Schjøll, sier Bakke og peker mot et svartmalt område. Og ganske riktig, de fargerike blomstene kommer tydelig fram mot alt det svarte.(Artikkelen fortsetter under bildet.)Fikk du lyst til å prøve deg på mørkere vegger, men synes svart høres litt drastisk ut?- Vi er nå ferdig med de beige og duse nyansene. Men prøv grått, det blir mye grått framover nå. Koksgrått spesielt, tipser Bakke.

Noe du lurer på? Spør KK.no

Hvordan kan jeg gjøre de trange, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Når er det best å trene – før eller etter middag?Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer