Diy

Lag din egen bildevegg

En plate i tre, teip og noen fine bilder er alt du trenger!

PERSONLIG PREG: Det fine med disse platene er at de kan stå nesten overalt, er superenkle å lage, er stilige og du kan dekorere dem akkurat som du vil. Foto: All Over Press
PERSONLIG PREG: Det fine med disse platene er at de kan stå nesten overalt, er superenkle å lage, er stilige og du kan dekorere dem akkurat som du vil. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette gjør-det-selv-prosjektet er nesten for lett til å være sant. For å ikke nevne hvor lekkert, praktisk og kult det blir.

Slik gjør du:

  • Finn fine, avlange rester av treplater hos byggforhandlere, eller få dem skåret til.
  • Bruk dem som oppslagstavler.

 

Sett gjerne flere i ulike høyder ved siden av hverandre. Bruk dem som de er eller mal dem i forskjellig farger.

LES OGSÅ: Har du prøvd tavlemaling?

Neste steg er å sette et personlig preg på innholdet. Her kommer noen ideer:

Treplatene er harde og du kan derfor ikke bruke tegnestifter. En måte å løse dette på, er å bruke maskeringsteip til å henge opp ting med.

EKSTREMT ENKELT: Treplatene på bilder er fra silvan.dk, og sirkelklistremerkene i neon er fra søstrenegrene.dk (Pris kroner 15). Krakken er i privat eie. Foto: All Over Press
EKSTREMT ENKELT: Treplatene på bilder er fra silvan.dk, og sirkelklistremerkene i neon er fra søstrenegrene.dk (Pris kroner 15). Krakken er i privat eie. Foto: All Over Press Vis mer

Hot neon

En annen feste-løsning er å bruke klistremerker slik som på bildet. Akkurat nå er det nemlig spesielt hot å mikse neonfarger med tre. Du kan også bruke neonmaling eller sprittusj for å lage mønster eller skrift.

Heng så opp feriebilder, kjærestebilder, babybilder, barnetegninger, kunstfoto, gamle bilder du kanskje har arvet, klipp fra magasinsider som har inspirert deg, ja, egentlig hva som helst.

Et triks for å få det til å se helhetlig ut, er å velge bilder i samme fargenyanser. Alternativt kan du velg flest bilder i svart-hvitt, og supplere med noen fargesterke bilder som da vil «stå ut».

LES OGSÅ: Trykk du kan lage selv

Dersom du vil skrive på brettet og ønsker en annen håndskrift enn din egen, er et godt tips å søke etter fine fonter på nettet. Da kan du bare kopiere den skriften du liker best.

Lykke til!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer