Tips Til Uteplassen

Lag en personlig utekrok

Slik innreder du sommerens deiligste uteplass!

BOHEMSK: Med litt alternative løsninger på det du allerede har tilgjengelig kan du få til mye. Og den bohemske stilen er perfekt til uteplassen.  Foto: Yvonne Wilhelmsen
BOHEMSK: Med litt alternative løsninger på det du allerede har tilgjengelig kan du få til mye. Og den bohemske stilen er perfekt til uteplassen. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KKLIVING.NO: «Kjære Stilakutten. Vi har en enkel, liten terrasse til vårt rekkehus og har lyst til å innrede en krok til kos og hygge i sommer. Ikke noe fancy med dyre møbler, men gjerne litt personlig og bohemsk. Vi blir veldig glade for stylingtips for solfylte dager og litt kjøligere sommerkvelder!»

LES OGSÅ: Bor og sover utendørs

Tenk alternativt

Slik lød Cecilie og Kai Gs ønske til Stilakutten i KK Living, og du trenger absolutt ikke stor hage for å lage tidenes koseligste uteplass. Stylist Marie Olsson Nylander visste råd!

Hei Cecilie og Kai G.
Et lunt hjørne på terrassen, gjerne med draperte stoffer over som beskytter mot vind, nattedugg og småregn, blir garantert sommerens koseligste og mest anvendte investering.

Her er hennes tips: 

1. Den herlige, bohemske feriefølelsen kommer lett sigende om man tenker litt alternativt, se for eksempel etter en gammel jernseng og fyll den med store puter med tekstiler i forskjellige teksturer, farger og mønstre.

TRENGER IKKE KOSTE MYE: Jernsengen og kassen som brukes som bord er fra loppemarked. Skinnfeller fra IKEA.  Foto: Yvonne Wilhelmsen
TRENGER IKKE KOSTE MYE: Jernsengen og kassen som brukes som bord er fra loppemarked. Skinnfeller fra IKEA. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

LES OGSÅ: 6 kule «gjør det selv»-ideer

2. En annen kul løsning er å bygge opp en liten hjørnesofa med europaller, som du maler og legger en plate på.

3. Madrasser kan du få skåret til på steder som selger skumgummi, eller kjøpe ferdige på for eksempel Jysk. På kjøligere kvelder tas ull- og fleecepleddene frem, og kanskje en gassbrenner eller en bålpanne for ekstra varme og stemning.

LES OGSÅ: Dette var en mørk furuhytte

Gi gamle møbler nytt liv

Er du glad i den bohemske stilen er det mye du kan gjøre for å sprite opp hagen eller terrassen. Den avslappede stilen krever absolutt ikke mye, hverken tid eller penger, og med enkle grep får du uteplassen til å ose kul, avslappet sommer.

Møbelfornyer Irene Zeier har flere tips til hvordan du kan bruke det du allerede har hjemme.

1. Har du gamle møbler du tenker å kvitte deg med? Kanskje kan de få et helt nytt liv sammen med puter, pledd og lykter utendørs! Og slitasjen når været ikke er på topp er ikke så farlig – avskallet maling og rust er en del av stilen.

BOHEMSK: Med litt alternative løsninger på det du allerede har tilgjengelig kan du få til mye. Og den bohemske stilen er perfekt til uteplassen.  Foto: Yvonne Wilhelmsen
BOHEMSK: Med litt alternative løsninger på det du allerede har tilgjengelig kan du få til mye. Og den bohemske stilen er perfekt til uteplassen. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

LES OGSÅ: Lag ditt eget terrassebord i betong

2. Mangler du et avlastningsbord ute? En stubbe kan være akkurat det du trenger. Passe rått og naturlig. Skru eventuelt hjul på under (fra for eksempel Clas Ohlson). Funker også som krakk – gjerne med en liten pute på.

Lag en personlig utekrok

3. Trenger du et litt større sofabord? Bruk en gammel kasse! Monter eventuelt hjul på.

4. Har du gamle speil, asjetter eller kanskje et gevir? Perfekt for bohemstilen – heng dem opp ute! Gjerne litt «rotete» for å oppnå det rette, tilfeldige uttrykket.

5. Bruk kurver! Til oppbevaring av puter, til potteplanter eller kanskje til å lage en utelampe under tak? Ved å tre en lampeledning (fra for eksempel Panduro Hobby), gjennom bunnen av kurven, er det bare å skru i pæren og henge kurven opp-ned.

6. Finn fram et stort fat og fyll det med vann. Legg noen blomster i, og du har et supersøtt fuglebad! Prikken over i-en i ditt bohemske hjørne!

LES OGSÅ: Nå skal du ha flere bord 

Hele denne saken, med flere tips til uteplassen, er på trykk i KK Living 04, som er i salg fra 25. mai!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer