Kk Living

Lag hagefest på budsjett

Det trenger slett ikke koste skjorta!

SOMMERFEST: Du trenger ikke blakke deg helt for å arrangere en hyggelig sommerfest. Få gode tips i denne saken! Foto: Yvonne Wilhelmsen
SOMMERFEST: Du trenger ikke blakke deg helt for å arrangere en hyggelig sommerfest. Få gode tips i denne saken! Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det går faktisk an å lage en fest for mange personer uten at det koster en halv årslønn.

Slik gjorde vi det da vi feiret 40-årsdag hjemme i hagen til KK Living-redaktør Mai og hennes samboer Jostein!

Festen ble vellykket og stemningsfull, og ingen fikk hjerteinfarkt av stress i forkant. Vår meny er laget med tanke på et selskap som står for alt av servering, men det er selvsagt også greit å be gjestene ta med egen grillmat og drikke.

Partytelt er godt å ha når været er ustabilt. Du får det for en tusenlapp eller to, sjekk for eksempel europris.no. 

Fin fest på budsjett:

  • La gjestene grille maten selv. 
  • Handle smart! Kjøp så mye som mulig på asiatiske matbutikker. Har du muligheten til å ta en handletur til Sverige sparer du ca. 100 kroner per gjest i drikke, og også en god del i mat. 
  • Lag spillelistene med god festmusikk på forhånd, og la stereoanlegget være DJ (du kan hente ut KKs festspilleliste gratis på Spotify!) 
  • Vi leide to søte studenter til å hjelpe oss med servering og rydding. De ekstra hundrelappene var definitivt verdt det!
     

LES OGSÅ: Disse flotte festkakene er perfekte til sommerfesten!

DEILIG GRILLMAT: Imponer gjestene med utsøkt grillmat! Tips til supergode marinader får du under.  Foto: Yvonne Wilhelmsen
DEILIG GRILLMAT: Imponer gjestene med utsøkt grillmat! Tips til supergode marinader får du under. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Grillmat og marinader

Forslag til grillmat:

  • Ytrefilet av okse
  • Entrecôte
  • Marinerte kyllingfileter
  • Svinefilet
  • Gode pølser
  • Maiskolber
  • Grønnsaksspyd


1. Lag et par forskjellige typer grillmarinade og legg kjøttet i dem på forhånd (ha marinadene i brødpose og legg kjøttet i, snu på posene iblant.)
2. Merk fatene med hvilket kjøtt som har hvilken marinade, så kan gjestene plukke det de selv vil ha. Disse er sikre vinnere:

Barbequemarinade
4 fedd hvitløk, hakket 
4 ts ingefær, hakket
6 ss ketchup
6 ss soyasaus
4 ss flytende honning
2 ss sesamolje

Enkel grillmarinade
(perfekt til pensling)
3 dl olivenolje
3 stk rød chili
3 fedd hvitløk

Honning- og sennepsmarinade
(til hvitt kjøtt)
8 ss olivenolje
4 ss soyasaus
2 ss vineddik
4 ss honning
2 ss sterk sennep
1/2 ts pepper

SJEKK DEN SALATEN: Gulrot- og aspargessalat med ristede mandler er midt i blinken for sommerfesten! Foto: Yvonne Wilhelmsen
SJEKK DEN SALATEN: Gulrot- og aspargessalat med ristede mandler er midt i blinken for sommerfesten! Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Lun gulrot- og aspargessalat 

Du kan lage mange forskjellige salater og la gjestene velge selv. Denne er supergod og enkel! (6-8 personer, tilbehør)

Salat
6-7 gulrøtter
2 bunter asparges
Ristede mandler

Dressing
1 kopp olivenolje
100 gr. grovhakkede mandler
1 bunt koriander eller basilikum
1 hvitløkbåt
1/2 chili

1. Bland koriander, hvitløk og chili med en blender. Spe med olivenolje til passende dressingkonsistens. 
2. Rist mandlene gyllenbrune i en panne med olivenolje og litt salt. Kok opp rikelig saltet vann og tilsett gulrøttene. Når gulrøttene er halvkokte, legg aspargesen i. Juster koketiden alt etter hvor mye motstand du vil ha i grønnsakene. 
3. Skyll med kaldt vann og la vannet renne av. 
4. Tilsett dressing og bland salaten, og vend mandlene forsiktig inn til slutt. 

REGN UT: Finn ut hvor mye drikke du trenger ved hjelp av et enkelt regnestykke! Legg også merke til den morsomme sløyfen! Foto: Yvonne Wilhelmsen
REGN UT: Finn ut hvor mye drikke du trenger ved hjelp av et enkelt regnestykke! Legg også merke til den morsomme sløyfen! Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Drikketips!

  • Synes du det er vanskelig å beregne drikke til festen? Tenk på hvor lenge festen vil vare! Du kan gange antallet gjester med antall timer, og siden gange dette tallet med 1,2. (timer x gjester) x 1,2 = antall drikkeenheter.
  • En flaske øl = en drikkeenhet, mens det går fire enheter på en flaske vin. 
  • Jo yngre gjester, desto mer drikke bør du beregne. 
  • Kjøp alltid litt mer enn du regner deg fram til...
     

Flere flotte tips, oppskrifter og bilder til årets sommerfest finner du i månedens KK Living, som er i salg nå!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer