Pute

Lag tidenes lekreste putetrekk

Designerputer kan koste skjorte - slik gjør du det billig og kult, helt selv!

De fineste putetrekkene designer du selv. Her kan du se hvordan du kan lage puter ingen har maken til. Foto: Charlotte T. Strömvall
De fineste putetrekkene designer du selv. Her kan du se hvordan du kan lage puter ingen har maken til. Foto: Charlotte T. Strömvall Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En av de enkleste måtene å gjøre en forandring i stuen din, er ved å bytte putetrekk. Det er utrolig hvilken forskjell en så liten ting kan gjøre.

Men kanskje synes du at mange av de stilige putetrekkene er i overkant dyre, og da er det en trøst å vite at det faktisk ikke er særlig vanskelig å lage dem selv.

For slette, hvite putetrekk kan du kjøpe i nesten hvilken som helst interiørbutikk, hvis du ikke syr dem selv. De som er brukt her, er fra Indiska og koster kr 80.

Her får du oppskriften på tre ulike design:

LES OGSÅ: Slik skal hjemmet ditt se ut nå
 

Tegnet motiv

Og der var sannelig hele familien, inkludert pus, foreviget på en pute. Foto: Charlotte T. Strömvall
Og der var sannelig hele familien, inkludert pus, foreviget på en pute. Foto: Charlotte T. Strömvall Vis mer


Du trenger: Valgfritt motiv (du finner masse inspirasjon på nettet) forstørret opp til ønsket størrelse med kopimaskin. Svart tekstiltusj.

Slik gjør du: Legg motivet mellom tøylagene, hold tøyet mot lyset og tegn av rett på tøyet. Eventuelt kan du skissere med blyant først. Er du stø på hånden tegner du for frihånd.

Kors

Pute med grafisk korsmønster. Foto: Charlotte T. Strömvall
Pute med grafisk korsmønster. Foto: Charlotte T. Strömvall Vis mer


Du trenger: Svart tekstilfarge, en ca. 7 cm bred pensel, tekstilfarge, blyant og linjal.

Slik gjør du: Skisser et kors med blyant og linjal. Legg en plastbit eller et tykt papir mellom tøylagene så fargen ikke lekker igjennom til bak­siden av trekket. Fyll i korset med penselen og pass på at du ikke har på for mye farge – penselen skal være halvtørr for å få et litt «børstet» uttrykk.

Batikk

Dette batikkmønsteret lager du ved hjelp av tekstilmaling og pensel. Foto: Charlotte T. Strömvall
Dette batikkmønsteret lager du ved hjelp av tekstilmaling og pensel. Foto: Charlotte T. Strömvall Vis mer
Foto: KK
Foto: KK Vis mer


Du trenger: Tykk bomullstråd, pensel, svart tekstilfarge.
Slik gjør du: Finn midten av putetrekket og dra ut tøyet på hele putens framside til en «pølse». Knytt tråden hardt rundt pølsen på tre-fire steder. Mal med tekstilfarge så fargendekker hele pølsen. La det tørke, ta bort tråden og vikle ut tøyet.

Du får enda flere oppskrifter på putetrekk i KK 7/8 som er i salg fra fredag 14. februar. Av Anna-Katrin Amilon/lbl Vision.

LES OGSÅ: Ny kjøkkenkrok på 1-2-3

 

 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer