HØSTENS VAKRESTE LAMPER: – Lamper er husets smykker! I tillegg til å være lyskilder, fungerer de skulpturelt i rommet og kan utgjøre hele forskjellen, forteller Mai Eckhoff Morseth, redaktør i interiørmagasinet KK Living. Foto: Produsenten
HØSTENS VAKRESTE LAMPER: – Lamper er husets smykker! I tillegg til å være lyskilder, fungerer de skulpturelt i rommet og kan utgjøre hele forskjellen, forteller Mai Eckhoff Morseth, redaktør i interiørmagasinet KK Living. Foto: Produsenten Vis mer

Interiør

Lampene du bør se etter nå

Høstens vakreste lamper gjør innekosen enda hyggeligere.

Publisert
Selv om mange nordmenn kanskje gruer seg litt til vinteren og mørketiden - er det noen positive sider ved denne tiden også.

Nå blir det bedre tid til innekos! Lune tekstiler og duse nyanser gir hvem som helst lyst til å hoppe rett under pleddet i sofakroken med en kopp te.

I den mørkeste tiden av året, blir naturligvis også belysning mye viktigere - og det finnes uendelig mange stilige lamper å velge mellom.

LES OGSÅ: Slik tar du fargene inn i hjemmet

Dette bør du se etter nå

– Lamper er husets smykker! I tillegg til å være lyskilder, fungerer de skulpturelt i rommet og kan utgjøre hele forskjellen, forteller Mai Eckhoff Morseth, som er redaktør i interiørmagasinet KK Living.

Hun kan fortelle at den mest trendy akkurat nå er proposjonene - enten det er bitte liten lampe, eller en kjempestor lampe.

– Vi ser også mye til de varme metallene, som har vært fraværende lenge. Bronse og kobber, i tillegg til gull, selvfølgelig, sier hun.

Følg med på God Morgen Norge tirsdag 6. november - da gir Mai Eckhoff Morseth deg flere tips om høstens lampetrender.

Den rå og industrielle trenden holder også stand, og flere designere har lekt seg med for eksempel bare en lyspære rett i støpselet. Du vil også finne en del retrolamper nå, gjerne med inspirasjon fra 30- og 40-tallet i sterke farger.

LES OGSÅ: Kjenner du igjen denne stolen?

FINN DIN FAVORITT HER:


Trenger ikke være så kostbart

Selv om du får lamper i de fleste prisklasser, vil du kanskje oppdage at en statement-lampe kan overgå budsjettet ditt. Det finnes imidlertid andre muligheter.

– Veldig mange virkelig fine lamper er utrolig dyre, men det går an å få kjempekule statement-lamper til en billig penge også, sier Morseth.

– Gå heller for en gammel lampefot fra loftet kombinert med en ny skjerm. Den kan du pynte som du vil. Lampeskjermer fra loppis eller Ikea kan trekkes om, sys på dusker, gullfolieres (les mer om dette i nye KK Living, som er i salg 12. november), eller du kan male eller skrive rett på skjermen.

– Har du ikke råd til dyre designlamper, kan du kjøpe en lekker lyskjede! Heng den rundt speilet eller i vinduskarmen. Det gir en god atmosfære med en gang!

LES OGSÅ: Ikke sett stearinlysene slik

GIR DEG INTERIØRTIPSENE DU TRENGER: Mai Eckhoff Morseth er redaktør i interiørmagasinet KK Living og utgavesjef i KK Spesial. Foto: Astrid Waller
GIR DEG INTERIØRTIPSENE DU TRENGER: Mai Eckhoff Morseth er redaktør i interiørmagasinet KK Living og utgavesjef i KK Spesial. Foto: Astrid Waller Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer