Ikea

Lanserer gjenbrukskonsept

Åpner butikk med fokus på bærekraft.

LANSERER GJENBRUKSBUTIKK: Den nye butikken åpner i Eskilstuna i Sverige. Foto: NTB Scanpix
LANSERER GJENBRUKSBUTIKK: Den nye butikken åpner i Eskilstuna i Sverige. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke mange dagene siden jeg oppdaget et område på Ikea jeg aldri hadde sett før. Etter hva jeg har skjønt så var navnet på dette området «Billigkroken». Formålet med det var å selge varer med en heftig rabatt på seg fordi produktet hadde noen småskader eller en ødelagt forpakning.

Nå skal kroken ha blitt omdøpt til en slags gjenbruksstasjon, men dette er visstnok bare starten på noe større som er på gang. Hvert fall i Sverige!

Ifølge det svenske nettmagasinet Baaam skal nemlig Ikea åpne en egen gjenbruksbutikk! Det er fortsatt ukjent om konseptet vil komme til Norge, men det vi vet er at den første butikken skal åpnes i den svenske byen Eskilstuna.

Foto: Ikea
Foto: Ikea Vis mer

Målet er å gi gamle møbler nytt liv og selge dem videre. Dette kan være møbler fra gjenbruksstasjoner eller som de vi har nevnt tidligere fra «billigkroken».

Som med motebransjen må også interiørbransjen begynne å tenke mer bærekraftig. Kan møbelet lages til noe nytt eller rett og slett bare pusses opp litt? Vi håper flere bedrifter slenger seg på denne tankegangen. Ikke bare er det bra at møblene får nytt liv, men vi sier heller ikke nei takk til et flott møbel for en litt billigere penge!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer