Interiør

- Leiligheten er en fin miks av oss begge

Designparet Julie Schulin og Frederik Bagger bor supersentralt midt i København - i en kreativ oase av eget design, gamle skatter og friske fargeinnslag.

INTERIØR: Hjemme hos Julie og Frederik i København er det en stilsikker miks av farger, antikviteter og kunst. Foto: Yvonne Wilhelmsen
INTERIØR: Hjemme hos Julie og Frederik i København er det en stilsikker miks av farger, antikviteter og kunst. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I øverste etasje, i en bygård midt i København sentrum med utsikt mot den vakre og karakteristiske kuppelen på Marmorkirken, Hotell D'Angleterre og Kongens have, bor Julie Elisabeth Schulin og Frederik Bagger. (PSST! Fått med deg denne København-guiden for interiørshopping med champagnepauser?)

- Her lever vi veldig godt! Vi er begge glade i å bo sentralt, og syns det gir en frihet å være så tett på byen, sier Julie til KK.no.

I leiligheten på rundt 150 kvadratmeter har de skapet en kreativ oase, og annenhver uke bor også den ti år gamle datteren til Julie her, og den lille familien har foreløpig ikke tenkt seg ut av sentrum.

Se bilder fra den superfreshe leiligheten her:

Samboeren Frederik driver glass og porselens-selskapet Frederik Bagger, og for under et år siden tiltrådte Julie som kreativ direktør og partner i samme selskap. Julie er utdannet interiørarkitekt og har åtte års erfaring fra USA som det, i tillegg til at hun også har designet eksklusive skinnvesker, under merket Quidam, oppkalt etter Danmarks ypperste spranghest. I dag er hun med på å utvikle Frederik Bagger-selskapet videre, med tapeter, stoffer og veggbekledning, hele home living-universet.

KREATIV DIREKTØR: Julie Elisabeth Schulin er kreativ direktør i Frederik Bagger AS, som ble etablert av samboeren med samme navn som selskapet. Foto: Yvonne Wilhelmsen
KREATIV DIREKTØR: Julie Elisabeth Schulin er kreativ direktør i Frederik Bagger AS, som ble etablert av samboeren med samme navn som selskapet. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Kontoret ligger ikke langt fra leiligheten, en fordel for dem begge.

LES OGSÅ: Lisa og Sulle har fylt leiligheten med skatter fra hele verden

Jobber sammen

- Ettersom vi både jobber og bor sammen, blir det ofte til at vi diskuterer ideer og jobb, noe vi liker vi godt begge to. Men når man jobber såpass mye som vi gjør, er det ekstra viktig å ha en leilighet vi virkelig kan slappe av i, sier Julie.

- Hva er du setter størst pris på ved hjemmet ditt?

- For meg er et hjem der familien min bor. Ellers må jeg si at jeg trives veldig godt med å bo midt i København. Leiligheten framstår som en god kombinasjon av Frederik og mitt sitt univers. Frederik er mest sort og hvit, mens jeg forsøker å få inn noe mer farger og feminine impulser, sier Julie som innrømmer at den plommefargete stuen er hennes verk.

På veggene henger moderne fotokunst og arvede malerier i skjønn forening. Ikke overraskende er vaser og glass fra eget merke utstilt, sammen med en rekke danske designklassikere.

- Har du en form for innredningfilosofi?

- Jeg tenker kombinasjoner av gammelt og nytt, og gjerne med en dose med fashion. Interiør et et sted å slippe kreativiteten fri. Jeg tenker litt som innenfor Bagger-universet, at det gjelder å finne balansen mellom med hardt og mykt, mellom glass og tekstiler, forklarer Julie.

LES OGSÅ: Slik innreder du en fantastisk uteplass - uten å blakke deg

Ikke helt minimalist

I selskapet designer Julie blant annet tapeter, og soverommet og i entreen i leiligheten er bekledd med to varianter fra egen kolleksjon. Leiligheten er ryddig og til dels minimalistisk i uttrykket, men slett ikke uten detaljer og ting.

- Er du en samler eller en som liker å kvitte deg med ting?

- Jeg er nostalgisk når det gjelder noen ting. Kommoden er en del av barndom fra vårt sommerhus. Den var med  til USA da jeg bodde der, og nå er den er her. Det samme gjelder det store maleriet malt av Michael Anker, det betyr mye for meg, sier Julie og viser til den barske sjømannen som er blikkfanget i stuen. Bildet ble i sin tid gitt i gave til Julies familie av Skagen-maleren Anker selv, noe som gjør det ekstra verdifullt for Julie.

Et annet blikkfang i stuen er et stort mørkt maleri.

Det er malt spesielt til Julie og Frederik, av kunstneren Per Hello.

– Det er et symbol på vårt sorte univers, og de to små røde hjertene representerer kjærligheten mellom oss, sier Julie.

- Hva er ditt beste kjøp?
- Jeg elsker kunst og foto, og er veldig glad i de sort-hvite fotoene Asger Mortensen. Jeg handler ikke så ofte inn ting til hjemmet, jeg prøver å ikke fylle opp med for mye, og vil at tingene jeg omgir meg med skal ha en betydning.

- Hva betyr et begrep som god smak for deg?
- Jeg syns det er viktig å være seg selv - ikke bare følge strømmen. Stil er ikke bare det du ser, men det man gjør og den man er. Jeg har brukt tid på å finne min egen stil, sier Julie.

-Hvor mye får din kjæreste bestemme?
 - Fredrik har en holdning til design som jeg syns er inspirerende. På jobb har han tillit til det jeg lager fungerer, og her hjemme er han god til å la meg slippe til med mine ideer og ønsker. Vi utfyller hverandres smak godt, slår Julie fast.

LES OGSÅ: Slik blir designsamarbeidet mellom Ikea og Hay

Les hele saken og se alle bildene i Vakre Hjem & Interiør nr 5 i salg fra 19. juni 2017

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer