Lena og Stian kjøpte nye sofaer fra Eilersen da de flyttet inn. – Jeg liker at det er stramt og enkelt men vil gjerne myke opp med mange puter, sier Lena. Disse er fra The Travelling Band og Chhatwal & Jonsson. Lampe fra Northern Lighting, speil fra Milla Boutique, alabastlykt fra Sirocco. Veggene er malt i Pavillion Grey fra Farrow and Ball.Tips: ikke heng opp alle bildene. Still noen inntil veggen for et kult, avslappet uttrykk. Foto: Yvonne Wilhelmsen
Lena og Stian kjøpte nye sofaer fra Eilersen da de flyttet inn. – Jeg liker at det er stramt og enkelt men vil gjerne myke opp med mange puter, sier Lena. Disse er fra The Travelling Band og Chhatwal & Jonsson. Lampe fra Northern Lighting, speil fra Milla Boutique, alabastlykt fra Sirocco. Veggene er malt i Pavillion Grey fra Farrow and Ball.Tips: ikke heng opp alle bildene. Still noen inntil veggen for et kult, avslappet uttrykk. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Interiørtips Til Uteplassen

Lena og Stian kjøpte tomt usett

Nå har de bygget det perfekte hjemmet på Kråkerøy!

Publisert

KKLIVING.NO: Her på uteplassen i skogen på Kråkerøy, hvor havet kjennes i luften, får Lena og Stian Jensvoll det beste ut av å leve i naturen.

Med Hvaler rett utenfor og Fredrikstad sentrum kun fem minutters biltur unna, har paret bygget et minimalistisk hus, tilpasset egne behov og ønsker, med de vakre omgivelsene i tankene.

– Vi sendte mamma og pappa hit på visning når det bare var skog og helt kaos her, så vi kjøpte tomten usett, sier Lena og ler.

– Vi lot oss friste veldig av bildene i prospektet. Med både skole, barnehage og ikke minst havet rett ved, kunne det jo ikke gå feil, tenkte vi.

Designikonet fra 1958, PH Konglelampen fra hus & hjem Louis Poulsen, var det første Lena og Stian kjøpte til huset. Over spiseplassen er det åpent gjennom andre etasje helt opp til husets tak. På bordet står en samling krukker og vaser fra Bolina med silkeblomster fra samme sted. Det moderne Sigdalkjøkkenet i hvitt får kontrast fra veggen malt med kalkmaling i fargen Elephant Skin fra Pure & Original.  Foto: Yvonne Wilhelmsen
Designikonet fra 1958, PH Konglelampen fra hus & hjem Louis Poulsen, var det første Lena og Stian kjøpte til huset. Over spiseplassen er det åpent gjennom andre etasje helt opp til husets tak. På bordet står en samling krukker og vaser fra Bolina med silkeblomster fra samme sted. Det moderne Sigdalkjøkkenet i hvitt får kontrast fra veggen malt med kalkmaling i fargen Elephant Skin fra Pure & Original. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Lena ler mye. Hun utstråler overskudd og energi. En energi som sikkert var god å ha da de satte i gang med å bygge sitt andre hus på fem år.

LES OGSÅ: La det spire og gro i vinduskarmen

Ønsket seg et praktisk hjem

Da de flyttet inn i sitt nye hus på Jessheim noen år tidligere, hadde de egentlig planer om å bli. Men med to små jenter, så de raskt at nærhet til besteforeldre kunne være en fordel.

– Det var bare morsomt å tenke på at vi skulle få sjansen til å bygge en gang til. Vi hadde gjort dette før og nå hadde vi klare meninger som vi turte å stå for.

- Vi ønsket oss veldig et praktisk hjem. Mest mulig vedlikeholdsfritt med stramme, rette linjer. Og vi ville legge vekt på en god uteplass. Det var liksom utgangspunktet.

LES OGSÅ: Denne villaen du se!

Paret hadde skisser og ønskene klare da de ga oppdraget til Lenas tremenning, Lene Nærland i BAS Arkitekter. Godt håndverk og gode materialer understreker den svale, luksuriøse følelsen og gjør huset til et lyst, oversiktelig og behagelig familiehjem.

Vitrineskapet er fra Lindebjerg Design. Veggene er malt i fargen Pavillion Grey fra Farrow and Ball som harmonerer med betonggulvet. Foto: Yvonne Wilhelmsen
Vitrineskapet er fra Lindebjerg Design. Veggene er malt i fargen Pavillion Grey fra Farrow and Ball som harmonerer med betonggulvet. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Interiøret er gjennomført, stilrent og fullt av detaljer som vitner om at Lena er godt kjent i interiørverden. 

Ved siden av jobben som sykepleier er hun agent for de skandinaviske interiørmerkene, Sirocco, Vanilla House, Beach House, Lindebjerg og The Travelling Band.

Allikevel fremstår ikke noe overflødig eller forstyrrende, her finnes kun en innbydende følelse av ro.

LES OGSÅ: Lag en personlig utekrok

De iøynefallende omgivelsene og den vakre naturen, trekker blikket automatisk ut gjennom de store vindusflatene.

– Det forrige huset vårt hadde en uteplass der vi følte at naboen kunne se hva vi hadde på brødskiva, forteller Lena.

– Så én ting var sikkert, vi skulle legge uteplassen bak huset, mot skogen. Vi sprengte ut plattingen til uteplassen samtidig som resten av huset, legger Stian til.

LES OGSÅ: Skap hverdagsluksus hjemme

Lena og Stian kjøpte nye sofaer fra Eilersen da de flyttet inn. – Jeg liker at det er stramt og enkelt men vil gjerne myke opp med mange puter, sier Lena. Disse er fra The Travelling Band og Chhatwal & Jonsson. Lampe fra Northern Lighting, speil fra Milla Boutique, alabastlykt fra Sirocco. Veggene er malt i Pavillion Grey fra Farrow and Ball.Tips: ikke heng opp alle bildene. Still noen inntil veggen for et kult, avslappet uttrykk. Foto: Yvonne Wilhelmsen
Lena og Stian kjøpte nye sofaer fra Eilersen da de flyttet inn. – Jeg liker at det er stramt og enkelt men vil gjerne myke opp med mange puter, sier Lena. Disse er fra The Travelling Band og Chhatwal & Jonsson. Lampe fra Northern Lighting, speil fra Milla Boutique, alabastlykt fra Sirocco. Veggene er malt i Pavillion Grey fra Farrow and Ball.Tips: ikke heng opp alle bildene. Still noen inntil veggen for et kult, avslappet uttrykk. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Det samme betonggulvet, på ett og samme plan, er lagt over hele første etasje og videre ut på terrassen, som dermed blir en naturlig forlengelse av huset. Ute- og innerom er kun delt av store glasskyvedører.

– Vi er litt sånn som flyr litt ut og inn. Jeg hater å ta av meg skoene bare for å gå inn, så betonggulvet er veldig praktisk, sier Lena.

Ute gir samspillet mellom hus og natur en unik opplevelse. Der betong møter skog, omkranses uteplassen av vakre svaberg.

I sprekkene vokser duftende lavendel, plantet i sand. Sydlandsk stemning møter norsk natur. Det er lett å skjønne at familien har funnet sitt eget lille paradis her.

LES OGSÅ: Tre smarte ideer til uteplassen

Betonggulvet er det samme ute som inne, støpt på samme flate. På den skjermete uteplassen er det sommerstemning til langt utpå høsten. Sitteplassen i husveggen inviterer til å sette seg ned med et godt pledd og en bok. Fjøl fra Hk Living, krus fra Bolina.  Foto: Yvonne Wilhelmsen
Betonggulvet er det samme ute som inne, støpt på samme flate. På den skjermete uteplassen er det sommerstemning til langt utpå høsten. Sitteplassen i husveggen inviterer til å sette seg ned med et godt pledd og en bok. Fjøl fra Hk Living, krus fra Bolina. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

– Jeg tror på å lage flere miljøer ute og å tørre å ta i litt. Man kan få nok ute, man er jo ikke begrenset av vegger og tak som inne. Hvis man har plass, er det gøy å kunne ha flere grupper og lage litt liv.

Uteplassen er full av stemningsfulle lykter, puter, pledd og potteplanter. Lena liker ikke en helt rendyrket stilretning, men blander litt av hvert, ute som inne.

– Jeg prøver å kjenne på hva som er meg, kjenne på magefølelsen og på hva jeg koser meg med, men det er ikke til å unngå å bli litt påvirket, enten man vil eller ikke. Plutselig liker du spisse sko fordi du ser det overalt, sier hun og ler igjen.

LES OGSÅ: Kara bor i en gammel arbeiderhytte

Lena og Stian samler ofte venner og familie på uteplassen. Sittegruppen fra Karmameju er lun og innbydende på kjølige kvelder. At den fungerer like bra ute som inne, gjør at de to områdene glir over i hverandre. Sofabordet er fra Day Home, pleddet fra The Travelling Band og kurven fra Sirocco.  Foto: Yvonne Wilhelmsen
Lena og Stian samler ofte venner og familie på uteplassen. Sittegruppen fra Karmameju er lun og innbydende på kjølige kvelder. At den fungerer like bra ute som inne, gjør at de to områdene glir over i hverandre. Sofabordet er fra Day Home, pleddet fra The Travelling Band og kurven fra Sirocco. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

– Jeg synes også det kan være kult med litt bohemstil. Jeg ser for meg paviljonger med flagrende gardiner og å gjøre det litt mykt. Det er så mange muligheter. Man må ikke nødvendigvis velge det maritime i blått og hvitt på en uteplass.

Å bo her handler mye om livet utendørs, og om et hjem fylt av liv, der venner og familie møtes og koser seg sammen.

Inne på kjøkkenet, der himlingen er åpen med fem meters takhøyde, blir de ofte sittende til langt på kveld – under den store Louis Poulsen-lampen, som var det første paret kjøpte til huset.

Det er rommet Lena og Stian er aller mest glad i.  Selv om alle oppholdsrommene er på ett åpent plan, har det store kjøkkenet sin egen sone.

LES OGSÅ: Sprit opp med rustikk i hagen

Soverommet er malt i ncs 7500, sengegavlen er fra House Doctor, taklampen fra Sirocco Living. Sengetøyet i myk jerseykvalitet er fra Beach House, den lille krakken fra Day Home.  Foto: Yvonne Wilhelmsen
Soverommet er malt i ncs 7500, sengegavlen er fra House Doctor, taklampen fra Sirocco Living. Sengetøyet i myk jerseykvalitet er fra Beach House, den lille krakken fra Day Home. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

– Det forrige huset vårt var veldig langt og smalt. Alle rom lå på rekke og rad og du så rett igjennom. Denne gangen ønsket vi en løsning der vi slapp å sitte i sofaen og se på oppvasken, sier Lena med en god latter.

– Jeg er glad i pulsen på spiserommet. Her skjer alt. Men jeg tror faktisk at den mest avslappende plassen i huset, det er i sofaen inne i stuen. Når jeg sitter der på kvelden, lysene er på, alt er ryddig og jeg ser igjennom glassdørene og inn på kjøkkenet. Åh, det er deilig, det.

Baderomsinnredningen er fra Kvik, den helstøpte benken med vask, fra Kuma. Alpakkateppet er fra Beach House og badematten fra Missoni. Kurven og silkeblomsten er fra Bolina. Foto: Yvonne Wilhelmsen
Baderomsinnredningen er fra Kvik, den helstøpte benken med vask, fra Kuma. Alpakkateppet er fra Beach House og badematten fra Missoni. Kurven og silkeblomsten er fra Bolina. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

LES OGSÅ: Dette var en mørk furuhytte

Trivselsfaktoren er høy hjemme hos Lena og Stian. Generøsiteten og gjestfriheten er stor. Her oppleves varme og estetisk nytelse.

– Jeg føler at hjemmet reflekterer oss og at vi lever godt i det. Og jeg sier det faktisk ofte, jeg koser meg så fælt her! Jeg nyter å være her. Det er god stemning og det tror jeg har med å gjøre at vi som familie har det veldig godt her.

Vis mer

Styling: Tone Kroken

LES OGSÅ: Ta sommeren inn med duse farger

Denne saken er på trykk i KK Living 04, som er i salg nå!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer