Mikrohus:

– Livet i mikrohus er ikke som på instagram

Innetemperatur på 10 grader, enkle doløsninger og tom vanntank. Dette er også livet i mikrohus, forteller Linn Thea (26).

MIKROHUS: Linn Thea Kaldager Josefsen er faktisk både huseier og leietaker – og dette i form av et mikrohus på hjul. Foto: Privat
MIKROHUS: Linn Thea Kaldager Josefsen er faktisk både huseier og leietaker – og dette i form av et mikrohus på hjul. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å finne den perfekte boligen, er langt fra enkelt. Det er tross alt viktig å ha et hjemme. Men prisene er stive, og etterspørselen ofte stor. Og hvilke behov har man egentlig, og i hvilke bydeler eller områder vil man helst bo?

Linn Thea Kaldager Josefsen (26) har tenkt annerledes på bolig. Nå lever hun ut boligdrømmen på 7,5 x 2,55 x 4,15 meter og det på hjul. I alle fall teknisk sett.

– Et mikrohus har vært i bevisstheten min ganske lenge. Jeg satt mange ganger og drømte om dette og lagde planer, mens jeg så på modeller fra Norske mikrohus og Vagabond Haven på nettet, forteller Josefsen til KK.

Hun endte ikke opp med å kjøpe hus fra noen av de nevnte, men bor i mikrohus likevel.

– Ja, det er en henger

Da pandemien kom, var Josefsen på utveksling i utlandet, og kom hjem for å tilbringe koronatiden hjemme på foreldrenes småbruk like utenfor Tromsø. Da tiden kom for å leve mer som normalt igjen, var huskjøp for dyrt og vanlig utleie fristet lite.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer