interiør:

Lopper og klassisk design

Eierne av denne gamle gårdsbygningen har skapt et varmt og harmonisk hjem ved å innrede med hans designklassikere og hennes loppefunn.

Nytt møter gammelt i rommene med de rustikke bjelkene i taket. Den store, blå sofaen er fra Bolia, mens de to lenestolene er fra 1950-tallet og er funnet hos Vatne Møbler i Norge. FOTO: Martin Sølyst
Nytt møter gammelt i rommene med de rustikke bjelkene i taket. Den store, blå sofaen er fra Bolia, mens de to lenestolene er fra 1950-tallet og er funnet hos Vatne Møbler i Norge. FOTO: Martin Sølyst Vis mer
Publisert

Denne gamle gårdseiendommen ligger i utkanten av Egedalsskoven i nasjonalparken Mols Bjerge, som er et istidslandskap på Djursland. Her er den omgitt av et sjarmerende, småkupert landskap. ­Egedal heter den 150 år gamle gården som var i svært dårlig forfatning da dagens eiere overtok den. De rev ned det meste, og i dag er det kun romfordelingen som står igjen fra den gang de flyttet inn. Men beboerne har alltid vært fascinert av eldre bygninger, noe som har vært en fordel.

Det grønne fatet på det antikke bordet er et funn fra Mallorca.
Det grønne fatet på det antikke bordet er et funn fra Mallorca. Vis mer

– Det var viktig for oss at gården etter ­oppussingen fortsatt så ut som om den hadde stått slik i 100 år. Vi ville ha et moderne og funksjonelt hus, men med personligheten til et gammelt hus. Derfor er hver takbjelke gjenbruk og nøye utvalgt, og vi har fått ­spesiallaget alle gulvplankene, dører og skap, forteller eieren.

Gården består blant annet av et stort ­våningshus og en stall til parets hester.

– Vi hadde behov for en gård der det var plass til å bygge stall og ha hester. Derfor var dette stedet ideelt for vårt behov. Ebeltoft er fantastisk, fordi det i området rundt er ­vakker, småkupert natur med skog og jorder og et spirende kreativt miljø i byen, sier de.

Myk hygge i stuen med velursofa, kelimteppe og grønne planter. «Coco Globe» er navnet på stuebordet som er designet av Caroline Ek, og som blant annet forhandles av royaldesign.no. Maleriet er av Els Cools.
Myk hygge i stuen med velursofa, kelimteppe og grønne planter. «Coco Globe» er navnet på stuebordet som er designet av Caroline Ek, og som blant annet forhandles av royaldesign.no. Maleriet er av Els Cools. Vis mer

Begge to har meninger når det kommer til innredningen av deres felles hjem. Hun er designer og liker å være kreativ når hun innreder, og hun er aller mest glad i loppefunn som har en historie. Han foretrekker derimot klassisk design. Og det er nettopp blandingen mellom det klassiske og det unike som skaper kontrastene som gjør hjemmet deres personlig.

– Vi er ikke helt enige når vi skal innrede. Jeg dras mer mot den klassiske retningen, mens hun elsker loppemarkeder og ofte ­finner finurlige ting når vi er ute på reiser, sier mannen i huset.

Et stort maleri, som tar opp alle nyansene i hjemmet, har fått plass på veggen ved det gamle bordet. Maleriet er av Siri Gindesgaard.
Et stort maleri, som tar opp alle nyansene i hjemmet, har fått plass på veggen ved det gamle bordet. Maleriet er av Siri Gindesgaard. Vis mer

– Jeg er mer sprelsk når det kommer til interiør. Estetikk er viktig for meg, så jeg har mer enn gjerne med meg en krukke med hjem i håndbagasjen fra India hvis jeg tror at den vil passe inn i hjemmet vårt. Selv om jeg lever av å designe, har jeg en klar opp­fatning av hva det er nødvendig å ha. Derfor interesserer jeg meg ikke så mye for det som er trendy akkurat nå, men er mer opptatt av materialer og stofflighet.

En myk loungestol av bambus gir sammen med gardiner fra gulv til tak en fin atmosfære ved spisebordet. Gulvlampen heter «Tolomeo» og er fra Artemide.
En myk loungestol av bambus gir sammen med gardiner fra gulv til tak en fin atmosfære ved spisebordet. Gulvlampen heter «Tolomeo» og er fra Artemide. Vis mer
Både vasken og spruteplaten bak er av messing.
Både vasken og spruteplaten bak er av messing. Vis mer
Gården er totaloppusset, men det er gjort med respekt for husets alder og med materialer med sjel, slik som for eksempel de gamle takbjelkene som er gjenbruk. Kjøkkenbordplaten er av Jura Grau Blau-kalkstein, og det grønne kjøkkenet er fra Kreum.
Gården er totaloppusset, men det er gjort med respekt for husets alder og med materialer med sjel, slik som for eksempel de gamle takbjelkene som er gjenbruk. Kjøkkenbordplaten er av Jura Grau Blau-kalkstein, og det grønne kjøkkenet er fra Kreum. Vis mer
I halvveggen mellom kjøkkenet og spiseavdelingen er det en åpen peis, så familien kan høre ilden knitre og nyte lukten. Pendellampen over bordet er fra Champagne Pony Club, og spisebordsstolene er fra Fredericia Furniture.
I halvveggen mellom kjøkkenet og spiseavdelingen er det en åpen peis, så familien kan høre ilden knitre og nyte lukten. Pendellampen over bordet er fra Champagne Pony Club, og spisebordsstolene er fra Fredericia Furniture. Vis mer
Arbeidsrommet er som et blankt, hvitt lerret, der kvinnen i huset kan utfolde sin kreativitet. Kun teppet på gulvet gir farge til rommet, sammen med pendellampen fra Tom Dixon.
Arbeidsrommet er som et blankt, hvitt lerret, der kvinnen i huset kan utfolde sin kreativitet. Kun teppet på gulvet gir farge til rommet, sammen med pendellampen fra Tom Dixon. Vis mer
Soverommet er helt enkelt innredet i lyse nyanser, for her er følelsen av ro sentral. De grå gardinene har husets eier selv designet.
Soverommet er helt enkelt innredet i lyse nyanser, for her er følelsen av ro sentral. De grå gardinene har husets eier selv designet. Vis mer
De små hjørneskapene på soverommet har paret fått spesiallaget.
De små hjørneskapene på soverommet har paret fått spesiallaget. Vis mer

Få stilen

Miks klassisk design i jordtoner med elementer i naturmaterialer som tre, skinn og keramikk. Og skap kontraster med messing og blanke overflater.

Skjærebrett i tre (kr 300, Ernst).
Skjærebrett i tre (kr 300, Ernst). Vis mer
Blomsterpotte (kr 3000, Mimou).
Blomsterpotte (kr 3000, Mimou). Vis mer
Sofabord i metall (kr 1800, Ellos Home).
Sofabord i metall (kr 1800, Ellos Home). Vis mer
Keramikk-krukker (kr 1700, House Doctor).
Keramikk-krukker (kr 1700, House Doctor). Vis mer
Messinglampe (kr 5565, By Rydens).
Messinglampe (kr 5565, By Rydens). Vis mer
Sofa (kr 9000, Sofacompany).
Sofa (kr 9000, Sofacompany). Vis mer
Sidebord (kr 2200, Jotex).
Sidebord (kr 2200, Jotex). Vis mer
Keramikkvase (kr 200, Bloomingville).
Keramikkvase (kr 200, Bloomingville). Vis mer
Mønstrete teppe (kr 2000, Bloomingville).
Mønstrete teppe (kr 2000, Bloomingville). Vis mer
Krakk i tre og skinn (kr 7000, Bloomingville).
Krakk i tre og skinn (kr 7000, Bloomingville). Vis mer

Utvalg: Jeanette Hoff

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer