interiør:

Lopper og klassisk design

Eierne av denne gamle gårdsbygningen har skapt et varmt og harmonisk hjem ved å innrede med hans designklassikere og hennes loppefunn.

Nytt møter gammelt i rommene med de rustikke bjelkene i taket. Den store, blå sofaen er fra Bolia, mens de to lenestolene er fra 1950-tallet og er funnet hos Vatne Møbler i Norge. FOTO: Martin Sølyst
Nytt møter gammelt i rommene med de rustikke bjelkene i taket. Den store, blå sofaen er fra Bolia, mens de to lenestolene er fra 1950-tallet og er funnet hos Vatne Møbler i Norge. FOTO: Martin Sølyst Vis mer
Publisert

Denne gamle gårdseiendommen ligger i utkanten av Egedalsskoven i nasjonalparken Mols Bjerge, som er et istidslandskap på Djursland. Her er den omgitt av et sjarmerende, småkupert landskap. ­Egedal heter den 150 år gamle gården som var i svært dårlig forfatning da dagens eiere overtok den. De rev ned det meste, og i dag er det kun romfordelingen som står igjen fra den gang de flyttet inn. Men beboerne har alltid vært fascinert av eldre bygninger, noe som har vært en fordel.

– Det var viktig for oss at gården etter ­oppussingen fortsatt så ut som om den hadde stått slik i 100 år. Vi ville ha et moderne og funksjonelt hus, men med personligheten til et gammelt hus. Derfor er hver takbjelke gjenbruk og nøye utvalgt, og vi har fått ­spesiallaget alle gulvplankene, dører og skap, forteller eieren.

Gården består blant annet av et stort ­våningshus og en stall til parets hester.

– Vi hadde behov for en gård der det var plass til å bygge stall og ha hester. Derfor var dette stedet ideelt for vårt behov. Ebeltoft er fantastisk, fordi det i området rundt er ­vakker, småkupert natur med skog og jorder og et spirende kreativt miljø i byen, sier de.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer