Interiør:

Louise og Nicolaj fant aldri drømmehjemmet. Så tok de grep

- Vi bare måtte gjøre det!

INTERIØR: Louise elsker at det ikke er kun ett rom som er innredet med tanke på det praktiske. Foto: Mia Mortensen
INTERIØR: Louise elsker at det ikke er kun ett rom som er innredet med tanke på det praktiske. Foto: Mia Mortensen Vis mer
Publisert

Et gammelt hus på landet, med en stilblanding av noe svensk, noe fransk og britisk cottage-stil, sto øverst på ønskelisten til familien Hartmann. Etter å ha lett lenge sto det klart for Louise og Nicolaj at drømmehuset ikke fantes i nærområdet. Og siden de har mange barn, var beliggenhet viktig for dem.

– Jeg hadde aldri sett for meg at vi skulle ende med å bygge nytt, men da drømme­huset aldri dukket opp, og det kun var en eneste ledig tomt her, måtte vi slå til, sier Louise og fortsetter:

– Vi tok utfordringen og gikk i gang med å samle inspirasjon og å tegne vårt eget sted.

Louise er kreativ til fingerspissene, og hun har valgt å være hjemmeværende. Når hun ikke har mer enn nok å gjøre med parets fem barn, finner hun stor glede i hagen og med kreative innredningsprosjekter inspirert av svensk og fransk landlig idyll.
Louise er kreativ til fingerspissene, og hun har valgt å være hjemmeværende. Når hun ikke har mer enn nok å gjøre med parets fem barn, finner hun stor glede i hagen og med kreative innredningsprosjekter inspirert av svensk og fransk landlig idyll. Vis mer
Det lille bordet i gangen er et gammelt spillebord, bildet er funnet på etsy. com, mens vegglampene er fra Design by Us.
Det lille bordet i gangen er et gammelt spillebord, bildet er funnet på etsy. com, mens vegglampene er fra Design by Us. Vis mer
Sofabordet er et bruktfunn, som har fått samme mørke olje som gulvet. Gulvteppet er fra Trend Carpet, mens den blå vasen og det rosa glasset begge er loppefunn.
Sofabordet er et bruktfunn, som har fått samme mørke olje som gulvet. Gulvteppet er fra Trend Carpet, mens den blå vasen og det rosa glasset begge er loppefunn. Vis mer

Selv om det krever en del gjennomtenkte løsninger når du skal få plass til en familie på sju, er det ingenting som roper praktisk løsning her. Spesielt Louise hadde fokus på å skape løsninger som er like funksjonelle som estetiske. Samtidig har både vaskerom og bad fått noen ekstra kvadratmeter i forhold til det som er vanlig, slik at hverdagen i den store ­familien blir litt mindre kaotisk.

– Jeg elsker at det ikke er kun ett rom som er innredet med tanke på det praktiske. De mange timene jeg har lagt ned for å finne de helt rette løsningene og den rette stemningen, har blant ­annet resultert i et koselig grovkjøkken, der jeg ­elsker å stå og dvele ved kaffemaskinen og sette varer pent opp på hyllene. Yttergangen skulle ­heller ikke være et kjedelig gjennomgangsrom, ­siden jeg bruker mye tid på huslige oppgaver.

Hvert familiemedlem har hvert sitt høyskap, der de kan gjemme skittentøy, skolevesker og ytterklær. Bak skapene skjuler det seg også ekstra store vaskemaskiner med innebygde tørketromler.

Louise har funnet pinnestolene brukt. Lignende kan ofte fås i like varianter på finn.no. Skålene er fra Søstrene Grene, mens tretallerkenene er fra H&M Home. Kaffekannen er fra Chemex og koppen fra Sakura Copenhagen.
Louise har funnet pinnestolene brukt. Lignende kan ofte fås i like varianter på finn.no. Skålene er fra Søstrene Grene, mens tretallerkenene er fra H&M Home. Kaffekannen er fra Chemex og koppen fra Sakura Copenhagen. Vis mer
Du får kjøkkenet eller møblene til å stå mer fram hvis du velger et gulv i mørkere eller lysere tre.
Du får kjøkkenet eller møblene til å stå mer fram hvis du velger et gulv i mørkere eller lysere tre. Vis mer
Har du møbler i samme nyanse som gulvet, kan du framheve dem med et lyst gulvteppe.
Har du møbler i samme nyanse som gulvet, kan du framheve dem med et lyst gulvteppe. Vis mer

Benkeplass er også prioritert, siden jeg også bruker dette rommet som grovkjøkken, der jeg ordner med planter og grønt, sier Louise, som har tenkt igjennom selv de minste detaljer.

Det er ikke én stikkontakt, kran eller vindussprosse som ikke er nøye utvalgt og plassert. Når det gjelder de mer varige valgene, har paret holdt seg til en klassisk stil. De fulgte tankegangen om at hvis man ikke ville rynket på nesen over det for 25 eller 50 år siden, så er sannsynligheten for at man vil gjøre det i framtiden også mindre. Sånn sett er det ment at ting skal være bærekraftige og holdbare hele veien igjennom.

Idyllisk

– Jeg satset på en blanding av noe idyllisk landlig, med referanser til svensk og fransk stil og den mer klassiske nordiske stilen med strøminjede detaljer. Jeg har blant annet kombinert de helt enkle kjøkkenskapfrontene med detaljerte trepaneler i matchende farger på veggene ved ­iden av vaskerommet.

Grovkjøkkenet oser av landlig idyll, malte trepaneler, pyntelister og innbygde hyller. Stilen understrekes av den mørkoljede benkeplaten med forheng under.
Grovkjøkkenet oser av landlig idyll, malte trepaneler, pyntelister og innbygde hyller. Stilen understrekes av den mørkoljede benkeplaten med forheng under. Vis mer
Huset som er bygd i murstein, ligger på Østjylland i Danmark.
Huset som er bygd i murstein, ligger på Østjylland i Danmark. Vis mer
Grovkjøkkenet er godt egnet for å sysle med ting som har med hagen å gjøre.
Grovkjøkkenet er godt egnet for å sysle med ting som har med hagen å gjøre. Vis mer

Badene er på samme måte en kombinasjon av stilrene eikefronter og poetiske armaturer, speil og knagger, sier Louise, som har brukt lang tid på å se etter gamle ­møbler og interiør som kan gi den rette stemningen.

– Jeg trekkes alltid mot den svenske og franske landlige stilen. Og jeg tror at de eneste møblene vi har kjøpt nye, er Erik Jørgensen-sofaen og bein til fjernsynet, når jeg tenker meg om, avslutter Louise.

I en yttergang kommer man ofte inn med våte sko og jakker, og da er gulvfliser et godt valg, siden tregulv ikke tåler like mye. Skapene er fra Svane, krakken fra Zara Home og pendellampen fra Globen Lightning.
I en yttergang kommer man ofte inn med våte sko og jakker, og da er gulvfliser et godt valg, siden tregulv ikke tåler like mye. Skapene er fra Svane, krakken fra Zara Home og pendellampen fra Globen Lightning. Vis mer
På soverommet har Louise valgt et nostalgisk tapet i avdempede blå og beige toner, som skaper en rolig stemning, samtidig som det gir veggene litt liv. Det lille nattbordet med marmorplate er et bruktfunn, akkurat som vegglampene i messing er det. Koppen er fra Christina Iversen Studio, mens sengeteppet er fra Ellos og putene fra Compliments.
På soverommet har Louise valgt et nostalgisk tapet i avdempede blå og beige toner, som skaper en rolig stemning, samtidig som det gir veggene litt liv. Det lille nattbordet med marmorplate er et bruktfunn, akkurat som vegglampene i messing er det. Koppen er fra Christina Iversen Studio, mens sengeteppet er fra Ellos og putene fra Compliments. Vis mer
For å skape en landlig stemning på badet er de mer strømlinjeformede elementene, slik som baderomsmøbelet og de kvadratiske flisene, mikset med klassiske detaljer ved speil, armatur, grep i messing og et stort oliventre. Baderomsmøbelet er fra Svane, vegghyllen fra Hübsch og speil og armatur fra Qvesarum.
For å skape en landlig stemning på badet er de mer strømlinjeformede elementene, slik som baderomsmøbelet og de kvadratiske flisene, mikset med klassiske detaljer ved speil, armatur, grep i messing og et stort oliventre. Baderomsmøbelet er fra Svane, vegghyllen fra Hübsch og speil og armatur fra Qvesarum. Vis mer
På badet har paret valgt store fliser i 60 × 60 centimeter.
På badet har paret valgt store fliser i 60 × 60 centimeter. Vis mer

Få stilen

Bland nytt og gammelt og få en moderne, romantisk stil.

Vegglampe (kr 1400, Ellos). FOTO: Produsenten
Vegglampe (kr 1400, Ellos). FOTO: Produsenten Vis mer
Pinnestol (kr 2200, Ellos). FOTO: Produsenten
Pinnestol (kr 2200, Ellos). FOTO: Produsenten Vis mer
Kurv (kr 950, House Nordic). FOTO: Produsenten
Kurv (kr 950, House Nordic). FOTO: Produsenten Vis mer
Skap (kr 5200, Bloomingville). FOTO: Produsenten
Skap (kr 5200, Bloomingville). FOTO: Produsenten Vis mer
Utepotter (kr 500 pr. stk., H&M Home). FOTO: Produsenten
Utepotter (kr 500 pr. stk., H&M Home). FOTO: Produsenten Vis mer
Sidebord i oljet eik (kr 300– 4000, &Tradition). FOTO: Produsenten
Sidebord i oljet eik (kr 300– 4000, &Tradition). FOTO: Produsenten Vis mer
Sidebord med oppbevaring (kr 5000, FermLiving). FOTO: Produsenten
Sidebord med oppbevaring (kr 5000, FermLiving). FOTO: Produsenten Vis mer
Skjenk (kr 2900, Venture Home). FOTO: Produsenten
Skjenk (kr 2900, Venture Home). FOTO: Produsenten Vis mer
Spisebord (kr 14 500, Audo Copenhagen). FOTO: Produsenten
Spisebord (kr 14 500, Audo Copenhagen). FOTO: Produsenten Vis mer
Skjærebrett (kr 980, Andersen). FOTO: Produsenten
Skjærebrett (kr 980, Andersen). FOTO: Produsenten Vis mer
Gulvteppe (kr 9900, Layred). FOTO: Produsenten
Gulvteppe (kr 9900, Layred). FOTO: Produsenten Vis mer
«Arbour» 3-seters sofa (kr 56 000, Hay). FOTO: Produsenten
«Arbour» 3-seters sofa (kr 56 000, Hay). FOTO: Produsenten Vis mer
Metallesker (kr 1890, House Doctor). FOTO: Produsenten
Metallesker (kr 1890, House Doctor). FOTO: Produsenten Vis mer

Av: Jeanette Hoff

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer