Bolig & Interiør

Lunt og godt på terassen

En kreativ innredning av uteplassen gir svale dager og lune kvelder. Her er tipsene!

Med planter og levegger kan du lage din egen kosekrok i hagen.
Med planter og levegger kan du lage din egen kosekrok i hagen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatertLa klatreplantene slynge seg langs et espalier.


Ingen grunn til å blåse bort i natten. Det finnes mange løsninger som kan gjøre sommernatten lunere og samtidig holde solen på en armlengdes avstand. Tenk litt nytt, så kan du nyte sommeren enda mer.

Trær og busker

Busker og trær kan være en løsning dersom du har en forblåst uteplass. De tar riktig nok litt plass, men mange sorter trives godt i potter og kan dermed plasseres akkurat der du vil.

LES OGSÅ: Lev livet utendørs!

Planter

Også mindre planter skjermer mot vinden. Samler du flere planter i en gruppe, får du god effekt. Dette fungerer best på små uteplasser og balkonger. Klatreplanter er også en glimrende løsning.

Tak og markiserMed vegg og tak på uteplassen varer sommeren lenger.


Tak over uteplassen luner godt og holder puter og møblement fri for regn. En stor markise kan også gjøre nytten og er rimeligere og en mer fleksibel løsning enn et overbygg.

SJEKK TIPSENE: 10 på topp i blomsterkassen

Levegg

Det er mange ulike varianter å få kjøpt i alle mulige stiler og materialer. Du kan også lage leveggen selv dersom du ikke finner noen som passer deg.

Kurvmøbler og sisaltepper er lekker og naturlig.


Her er noen ideer:
  • Sett to eller flere stolper ned i bakken og trekk et stoff mellom stolpene. Velg tekstiler som slipper noe luft gjennom, slik at du ikke risikerer at terrassen din seiler av gårde i vinden.
  • Lag en vegg av espalier og plant klatreplanter. Dette blir en kjempefin levegg som holder uteplassen både lun og lekker, selv om det krever litt jobb. Planter som villvin og eføy er godt egnet som klatreplanter.

SE BILDENE: Nyheter til uterommet

SteinSteiner er både vakre og dekorative.


Store steiner er flott å bruke når du skal forme uteplassen. Sett dem samlet for å ramme inn uteområdet.

Gardiner og tepper

Selv florlette gardiner luner godt. Kombiner ulike farger og skap et nytt rom ute. Rullegardiner i bambus er også glimrende til bruk utendørs fordi de kan rulles opp og ned etter behov. I tillegg er de rimelige og finnes i mange ulike størrelser.

Bruk av tepper og matter på gulvene kan også gjøre uteplassen lunere. Sisaltepper er kjempefine, for de tåler et regnskyll og ser naturlig pene ut.

Sofaen «Bubble Club» tåler vær og vind, designet av Philipp Starck
(kr 4800, Euklides).Sofa og puter

Puter, tepper og levende lys pynter opp innendørs, og det er ingen grunn til at du ikke skal ta med deg noe av dette ut. Er du glad i å sitte ute kan det være en god idé å investere i en sofa som tåler å stå ute. Noen deilige puter og et pledd - og vips, så har du en ny stue.

LES OGSÅ: Grønne tips til kjøkkenhagen

Kilder: «Fra frø til frodig hage» av Guy Barger, Viivilla.no
Foto: Steven Miric, Diana Lundin, Ray Roper, Cindy England

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer