Interiør:

Lykkelig som liten

Med kreativitet, flerbruksløsninger og lyse farger er det lille huset blitt et godt hjem for hele familien.

I annen etasje har
Line og mannen
hennes malt alle
gulvene hvite, for
å få rommene til
å virke større. FOTO: Peter Kragballe
I annen etasje har Line og mannen hennes malt alle gulvene hvite, for å få rommene til å virke større. FOTO: Peter Kragballe Vis mer
Publisert

Line Frier jobber som arkitekt, og bruker noen ganger familiehjemmet, et gammelt hus på bare 89 kvadratmeter, til å teste ut nye ideer. En liten bolig krever kreativitet for å utnytte alle kvadratmeterne best mulig.

Derfor har Line blant annet fått laget et innebygd skap mellom kjøkken og spisestue. Det åpner opp rommene og fungerer samtidig som sitteplass.

– Jeg er veldig inspirert av dans, bevegelse og japansk kunst, design og arkitektur. Det er alltid mitt utgangspunkt når jeg skal ­utvikle kreative løsninger både hjemme og på jobben, forteller hun.

Ideene er kommet i takt med at familiens behov har forandret seg, og med at de er blitt flere personer under samme tak. I annen etasje har Line brukt tykke tekstilgardiner i stedet for dører.

Den store gardinen er laget i tre fag, og kan ha flere funksjoner.

– Vi trekker for til trappen om natten, kan lukke av til alkoven der barna bygger hule, og til barnerommet når det skal være ro. Alt på samme tid, sier Line.

– Kjøkkenet var innredet som en liten, lukket og mørk skoeske

Da Line og mannen flyttet inn i det lille huset nord for Aarhus, var deler av det originalt fra byggeåret 1946. I stedet for å rive alt på en gang valgte de å ta ett rom av gangen. De begynte med kjøkkenet, som var preget av en miks av materialer fra 1940- og 1990-årene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer