Lag selv

Lyst på evigvarende blomster? Slik lager du dem enkelt selv

La kreativiteten blomstre!

LAG SELV: FOTO: Nina Malling
LAG SELV: FOTO: Nina Malling Vis mer
Publisert

Palmeblader

Et perfekt nybegynnerprosjekt er å brette en bukett med palmeblader i forskjellige nyanser. Du kan bruke A4- eller A3-ark, avhengig av hvor stor du ønsker at bladet skal være.

1. Start med å brette arket på midten, så det blir høyt og smalt. Klipp fra den ytterste kanten av papiret nederst og skrått opp mot brettekanten i toppen. Brett papiret ut igjen, slik at du nå har en trekant. Brett så hele papiret som en musetrapp fra den bredeste enden og opp, brett deretter papiret på midten.

2. Rull det avklipte papiret så det blir så smalt som mulig. Dette skal være stilken.

3. Fest enden av stilken midt på det brettede palmebladet med en limpistol. Husk å bruke nok lim. Fest også de to endene av palmebladet, så det blir en vifte.

FOTO: Nina Malling
FOTO: Nina Malling Vis mer

Blomster til deg

Pynt en gave med en stilk eller to (eller så mange du vil!), og gi gavens mottaker det lille ekstra med en liten blomsterhilsen.

Det er nesten ingen grenser for hvilke blomster du kan lage. Prøv for eksempel med dahliaer, nelliker eller bonderoser. FOTO: Nina Malling
Det er nesten ingen grenser for hvilke blomster du kan lage. Prøv for eksempel med dahliaer, nelliker eller bonderoser. FOTO: Nina Malling Vis mer

Du trenger:

  • Saks
  • Kreppapir i ulike farger
  • Linjal
  • Limpistol
  • Limstift
  • Treperle
  • Ståltråd
  • Dekorasjonsstøvbærere
  • Glitter
  • Sølvtusj
På hobbybutikken får du det du trenger til å lage slike blomster. FOTO: Nina Malling
På hobbybutikken får du det du trenger til å lage slike blomster. FOTO: Nina Malling Vis mer

Steg 1
Klipp kreppapiret ut i følgende størrelser: Rosa (stor): 5 × 12 cm, rosa (liten): 1,5 × 3 cm, blå (liten): 6,5 × 14 cm, hvit (stor): 5,5 × 14 cm. Klipp alltid den lengste siden av målene i den retningen kreppapiret kan trekkes ut. Lim treperlen fast på ståltråden med limstift eller limpistol.

Dypp dekorasjonsstøvbærerne i flytende lim, og dypp dem deretter i glitter. La dem tørke godt. Strekk så forsiktig ut de to rosa bitene og den blå biten så langt du kan. Ha lim på den lille rosa biten, og fold den rundt perlen, og ned rundt ståltråden. Brett den store rosa biten flere ganger over hverandre, som vist på bildet, og klipp tynne strimler ned til cirka 1 cm før bunnen. Gjør det samme med den blå biten, men klipp i trekanter i stedet. Klipp så den hvite biten ut, så du får flere biter formet som blomsterblader i forskjellige størrelser.

FOTO: Nina Malling
FOTO: Nina Malling Vis mer

Steg 2
Lim dekorasjonsstøvbærerne på blomster-knoppen. Brett den rosa biten ut, og hell lim langs den nederste kanten. Fold den om knoppen på blomsten, mens du sørger for at dekorasjonsstøvbærerne er synlige i toppen. Brett også ut den blå biten, og bruk neglen til å «skrape» papiret fra bunden og opp, så papiret bøyer seg. Hell lim på enden av papiret, og fold den rundt den rosa delen av blomsten.

FOTO: Nina Malling
FOTO: Nina Malling Vis mer

Steg 3
Fargelegg innsiden av de hvite blomsterbladene med sølvtusjen. Når bladene har tørket, former du kronbladene. Bruk tomlene dine til å trekke midten av bladene ut mot hver sin side, og krøll deretter toppen av bladene.

FOTO: Nina Malling
FOTO: Nina Malling Vis mer

Steg 4
Lim i første omgang de små kronbladene på. Bruk limstiften, og lim nederst på den smale enden av bladene. Plasser dem så tett, side om side, så de overlapper hverandre. Gjenta deretter med de store bladene. Jo fyldigere du ønsker blomsten, desto flere blader skal du klargjøre.

FOTO: Nina Malling
FOTO: Nina Malling Vis mer

Steg 5
Velg en farge til stilken, og klipp et stykke papir i målene 1,5 × 27 cm. Påfør lim på enden av papiret. Fold papirbiten rundt den nederste delen av hodet på blomsten. Stram gjerne papiret ekstra godt.

FOTO: Nina Malling
FOTO: Nina Malling Vis mer

Steg 6
Fortsett slik nedover stilken. Lim fast papiret etter hvert som du ruller det nedover ståltråden. La blomsten tørke godt før du setter den sammen til en stor bukett med andre papirblomster.

FOTO: Nina Malling
FOTO: Nina Malling Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer