Airbnb:

- Mange leier ut deler av boligen sin til turister uten å tenke på sikkerheten

Dette bør du tenke på før du leier ut gjesterommet via Airbnb i sommer.

AIRBNB: Det er et par ting du bør tenke på før du leier ut boligen din på Airbnb. FOTO: NTB Scanpix
AIRBNB: Det er et par ting du bør tenke på før du leier ut boligen din på Airbnb. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Nettstedet Airbnb formidler private overnattingsstedet i hele verden. Delingsøkonomien er i vinden som aldri før, og veldig mange nordmenn leier ut gjesterommet for tjene gode penger.

Spesielt om sommeren er det høysesong for turister og utleie, men mange er ikke klar over hvilke regler som gjelder. De vurderer ikke sikkerhet eller brannfare, og har ikke satt seg inn i de nye skattereglene som trådte i kraft i år.

- Mange leier ut deler av boligen sin til turister uten å tenke på sikkerheten. Vi har dessverre sett mange tilfeller hvor kravene til brann- og rømningssikkerhet ikke ivaretas. Et must for alle som skal leie ut deler av en bolig, er at dette er forhold som er innmeldt og godkjent av Plan- og bygningsetaten som egnede utleieobjekter, sier Sigurd Folgerø Dalen, som er branninspektør ved Infoenheten, Brann- og redningsetaten i Oslo kommune.

I 2017 leide 17 700 norske verter ut til 671 000 reisende gjester til Norge, viser en rapport fra overnattingsplattformen. Det er viktig at utleiere er bevisst på hvilke plikter og rettigheter de har.

LES OGSÅ: 14 AirBnB-perler du bare MÅ få med deg

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer