Interiørrådet:

- Mange vil ikke tilbake etter å ha testet denne fasongen

Tone Kroken syns spisebordet skal ha plass til litt rot, og at ingen trenger å ha tolv tomme stoler stående framme til hverdags. Derfor vil hun at flere skal teste en spesiell fasong.

INTERIØRRÅDET: Hvilket bord skal du velge? Få gode tips av interiørdronninga Tone Kroken og KK-journalist Benedicte Wessel-Holst.
INTERIØRRÅDET: Hvilket bord skal du velge? Få gode tips av interiørdronninga Tone Kroken og KK-journalist Benedicte Wessel-Holst. Vis mer
Publisert

- Spisebordet er et superviktig møbel og ofte en stor investering. Derfor er det avgjørende at man tenker gjennom både plassering, bruk og materialer, sier interiørarkitekt Tone Kroken.

I den nye podkasten Interiørrådet (hør episoden her!), får vi hver uke servert tips, triks og gullråd fra interiørdronninga Tone Kroken og KK-journalist Benedicte Wessel-Holst. Alt fra å hvordan få en luksusstil på budsjett, skifte sesong på soverommet og velge riktig interiøeduft, for å nevne noen av temaene som tas opp.

- Jeg vil ikke tilbake!

Denne uka diskuteres det heftig om hva vi skal tenke på når vi skal velge riktig spisebord, hvordan få salongbordet til å funke og hvorfor «alt» blir kulere med noen småbord.

- Personlig syns jeg spisebord er veldig vanskelig, og helt til jeg arvet ett av Tone har jeg kavet i mørket, sier Benedicte og ler.

- Jeg har nemlig gått fra et langt, firkantet bord og over til et rundt ett. Og jeg vil ikke tilbake! Det er rett og slett en gamechanger for meg, sier Benedicte.

- Ja, det forstår jeg. Runde bord skaper en annen dynamikk og har den fordelen at alle som sitter rundt har en god plassering. I tillegg gjør det underverker for rom som føles «kantete» eller veldig harde, forklarer Tone.

- Jeg har også et rundt bord nå, og det er ikke stå stort og dessuten i stein, forteller hun.

Tenk på formen på rommet

Når hun inviterer til selskap har hun bordplater og ikea-understell som hun henter fra kjelleren og dekker med duker, framfor å ha et veldig stort bord stående til enhver tid.

- Jeg føler meg ensom ved et veldig stort bord, så jeg har valgt en størrelse som fungerer best til hverdags, og som får plass til noen gjester også.

Så det er ingen grunn til å tenke middagsselskap til femten?

- Selvsagt skal man tenke på flerbruk, men min erfaring er at bord som er veldig store med mange tomme stoler rundt, kan se litt ut som et seminarrom, forklarer Tone og slår et slag for ileggsplater.

- Langbord kan selvsagt fungere utmerket dersom du er så heldig å ha virkelig god plass, men jeg mener at store bord også kan deles inn i soner. La tegnesakene til barna ligge i den ene delen, så dekker du på i den andre. Det gjorde alltid jeg da jeg hadde småbarn, tipser interiøreksperten.

Hun påpeker at noe av det viktigste å tenke på et på er formen på rommet bordet skal stå i.

- Er det et smalt allrom, med kjøkken og spisestue i ett, kan det å velge et bord med avrundede kanter myke opp litt. Et langt smalt bord vil understreke formen, forklarer hun.

- Kan være en utfordring

Når det gjelder materialvalg mener Kroken at det enten er lurt å velge et materiale som er likt eller svært likt det du har i kjøkkenet, eller bryte helt tydelig med noe annet.

- Sånn nesten likt er ikke å anbefale, da ser det mer ut som du har bommet.

Salongbord er også et tema i ukas podcast. Hva skal man egentlig gjøre med den lille plassen foran de ofte veldig store sofaene?

- Det kan være en utfordring! Her er et av tipsene å bryte opp litt. Ikke forsterke den flytebrygge-formen, forklarer Tone.

Hun er også stor fan av sidebord og lure løsninger som en minihylle bak selve sofaen.

- Jeg må faktisk skyte inn at mitt salongbord er megastort, og noe jeg er kjempefornøyd med sier Benedicte.

- Tone har tre sånne marmorsøyler som man kan ha kaffekopper eller champagneglass på, mens jeg har et vintage glassbord i messing med plass til pizzaesker og alt som er. Det kan funke det også!

Har du lyst på flere tips og nyttige råd om hvordan velge riktig bord til dine behov? Hør hele episoden her!

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer