interiør:

- Mannen min synes noe høres spesielt ut, men han er med på det

Helene elsker romantikk, historie og kunst. Og derfor er leiligheten hennes fylt opp med nettopp det.

FOTO: Mikkel Dahlstrøm/Another Studio
FOTO: Mikkel Dahlstrøm/Another Studio Vis mer
Publisert

Helene finner inspirasjon til hjemmet sitt flere steder. Hun er en ­ivrig ­Instagram- og Pinterest-bruker, men inspirasjonen kommer også fra utlandet, blant annet fra reiser.

– Jeg kan ikke komme utenom at jeg føler meg svært tiltrukket av storslåtte, sjarmerende parisiske herskapsleiligheter og gamle historiske slott, og prøver å nærme meg den ­samme poetiske stemningen i vårt eget hjem, sier Helene og fortsetter:

– Samtidig er jeg også dratt mot den fine japandi-stilen, som oser av en avslappet og uformell stemning med lette papirlamper og lekre jordfarger.

Helene har en forkjærlighet for ting som har en historie, og hun vil beskrive stilen i hjemmet som sjarmerende, organisk og harmonisk.
Helene har en forkjærlighet for ting som har en historie, og hun vil beskrive stilen i hjemmet som sjarmerende, organisk og harmonisk. Vis mer
Bokhyllen er den som sanker aller flest likes når Helene deler bilder fra hjemmet sitt på Instagram. Som kontrast til de mange bøkene har hun innredet stuen med lyse møbler og et gulvteppe i organisk form. Hyllen er bygd opp av moduler fra Ikea. Gulvteppet er fra Layered, og sofaen er fra Sofacompany. Veggen er malt i fargen «Kokos» fra Jotun, og fargen i taket heter «Minty Breeze».
Bokhyllen er den som sanker aller flest likes når Helene deler bilder fra hjemmet sitt på Instagram. Som kontrast til de mange bøkene har hun innredet stuen med lyse møbler og et gulvteppe i organisk form. Hyllen er bygd opp av moduler fra Ikea. Gulvteppet er fra Layered, og sofaen er fra Sofacompany. Veggen er malt i fargen «Kokos» fra Jotun, og fargen i taket heter «Minty Breeze». Vis mer
Den store bokhyllen, som går fra vegg til vegg, er laget av Billy-hyller fra Ikea. Veggene i spisestuen er malt i den varme fargen «Humble Yellow», mens taket er malt i «Deco Pink», begge fra Jotun.
Den store bokhyllen, som går fra vegg til vegg, er laget av Billy-hyller fra Ikea. Veggene i spisestuen er malt i den varme fargen «Humble Yellow», mens taket er malt i «Deco Pink», begge fra Jotun. Vis mer

Blikket mot utlandet har alltid vært der, og Helene spøker ofte med kjæresten Mads om at hun burde levd i en annen tid.

– Jeg er litt av en drømmer. Jeg suger til meg filmer og serier som handler om tidligere århundrer. Romantikk, historie, kunst – jeg elsker det. Til sommeren skal vi kjøre ­Skottland rundt for å oppleve all den ­historien som landet byr på. Både de ­detaljerte slottene som er så rik på historie, husene med stråtak. Det inspirerer meg noe helt vilt, sier Helene.

Vil du skape et drømmende og sanselig uttrykk, kan du velge ekstra lange gardiner, som faller litt tilfeldig og skjødesløst ned på gulvet. Gardinene i lin er fra Ikea, og lampen er fra Vitra.
Vil du skape et drømmende og sanselig uttrykk, kan du velge ekstra lange gardiner, som faller litt tilfeldig og skjødesløst ned på gulvet. Gardinene i lin er fra Ikea, og lampen er fra Vitra. Vis mer
En kommode med messingbeslag, samt en speil med gullfarget ramme understreker den herskapelige stilen.
En kommode med messingbeslag, samt en speil med gullfarget ramme understreker den herskapelige stilen. Vis mer
Sett sammen forskjellige materialer og overflater for et lyst og lekkert uttrykk.
Sett sammen forskjellige materialer og overflater for et lyst og lekkert uttrykk. Vis mer

Dette er også hjemmet til musiker Mads Houe, som etter hvert er blitt vant til ­Helenes mange kreative ideer.

– Mads vet hvor mye interiør betyr for meg, og hvor mye glede og energi jeg får ut av det. Så selv om han synes at noe høres spesielt eller slitsomt ut, så er han med på det og kan skjønne hva det er jeg har tenkt når ideen først kommer til live. Jeg tror faktisk ikke noe kan vippe ham av pinnen lenger, selv ikke når jeg vil male enda et tak her, sier Helene.

Barneantrekk som er hengt opp på kleshengere, blir dekorative innslag på sønnens rom.
Barneantrekk som er hengt opp på kleshengere, blir dekorative innslag på sønnens rom. Vis mer
Unngå «døde» hjørner ved å skape små stilleben og stemningsfulle miljøer. I et hjørne av stuen har Helene plassert et hjemmelaget bord dekket med fliser, som hun kan sette skulpturelle lamper og andre vintagefunn på.
Unngå «døde» hjørner ved å skape små stilleben og stemningsfulle miljøer. I et hjørne av stuen har Helene plassert et hjemmelaget bord dekket med fliser, som hun kan sette skulpturelle lamper og andre vintagefunn på. Vis mer
Det er lite plast og glorete farger å se på barnerommet til Karl Bille. Her går det i naturmaterialer og duse nyanser.
Det er lite plast og glorete farger å se på barnerommet til Karl Bille. Her går det i naturmaterialer og duse nyanser. Vis mer

Selv om hun innreder estetisk og herskapelig, er det viktigste at det er plass til dem alle, ikke minst parets lille sønn Karl Bille på halvannet år.

– Her kan man gjerne hoppe og leke i ­sofaen, selv om den er hvit. For selv om jeg forelsker meg i vakre – og til tider dyre – ting, så er det tross alt saker som kan ­erstattes, og det er viktig for oss å huske på, sier hun.

En enkel måte å tilføre innredningen litt av den rolige japandi-stilen (som er et begrep som beskriver en kombinasjon av japansk og skandinavisk stil) på, er ved å henge opp store, luftige rislamper. Lampen fra Hay kommer ekstra godt til sin rett opp mot taket, som er malt i fargen «Grounded Red». Speilet er fra Ferm Living, sidebordet er fra Zara Home, sengeteppet er fra Juna og teppet fra Ikea. Lampen er fra Valerie Object.
En enkel måte å tilføre innredningen litt av den rolige japandi-stilen (som er et begrep som beskriver en kombinasjon av japansk og skandinavisk stil) på, er ved å henge opp store, luftige rislamper. Lampen fra Hay kommer ekstra godt til sin rett opp mot taket, som er malt i fargen «Grounded Red». Speilet er fra Ferm Living, sidebordet er fra Zara Home, sengeteppet er fra Juna og teppet fra Ikea. Lampen er fra Valerie Object. Vis mer
Puter i avdempede farger bidrar til å skape et rolig og bokstavelig talt mykt uttrykk.
Puter i avdempede farger bidrar til å skape et rolig og bokstavelig talt mykt uttrykk. Vis mer
Helene tenker alltid på at fargen på rommene skal harmonere. Mens stuen og soverommet er malt i «Kokos», er gangen malt i fargen «Minty Breeze», som også er brukt i taket på stuen. På den måten knytter fargene rommene sammen og skaper en rød tråd.
Helene tenker alltid på at fargen på rommene skal harmonere. Mens stuen og soverommet er malt i «Kokos», er gangen malt i fargen «Minty Breeze», som også er brukt i taket på stuen. På den måten knytter fargene rommene sammen og skaper en rød tråd. Vis mer
Helene innreder stort sett med brukte ting, og hun elsker å gå på bruktbutikker for å lete etter noe som kan passe inn hjemme hos henne.
Helene innreder stort sett med brukte ting, og hun elsker å gå på bruktbutikker for å lete etter noe som kan passe inn hjemme hos henne. Vis mer

Få stilen

Sett sammen forskjellige materialer og overflater for et lyst og lekkert uttrykk.

Plakat med ramme (kr 1900, Ellos Home).
Plakat med ramme (kr 1900, Ellos Home). Vis mer
Krukke (kr 400, H&M).
Krukke (kr 400, H&M). Vis mer
Taklampe (kr 3065, Globen Lighting).
Taklampe (kr 3065, Globen Lighting). Vis mer
Gulvteppe (kr 2700, HK Living).
Gulvteppe (kr 2700, HK Living). Vis mer
Speil (kr 3355, Ferm Living).
Speil (kr 3355, Ferm Living). Vis mer
Sidebord med marmorfot (kr 5400, &Tradition).
Sidebord med marmorfot (kr 5400, &Tradition). Vis mer
Stol (kr 34 000, &Tradition).
Stol (kr 34 000, &Tradition). Vis mer
Gulvteppe (kr 12 900, Layred).
Gulvteppe (kr 12 900, Layred). Vis mer
Vegghengt skjenk (kr 25 000, Northern).
Vegghengt skjenk (kr 25 000, Northern). Vis mer
Marmorbord (kr 5000, sweef.no).
Marmorbord (kr 5000, sweef.no). Vis mer
Kremfarget modulsofa (kr 5700 pr. del, Sofacompany).
Kremfarget modulsofa (kr 5700 pr. del, Sofacompany). Vis mer
Bordlampe (kr 4385, New Works).
Bordlampe (kr 4385, New Works). Vis mer

Av: Jeanette Hoff

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer