Interiør

Med disse triksene får du maks ut av plassen i leiligheten din!

Sjekk hvordan Klara og Erik har innredet sin lille, men veldig sjarmerende, leilighet.

PYNT TIL STUEN: Den fantastiske kakkelovnen er et eneste stort smykke i stuen.    Foto: Karin Johansson
PYNT TIL STUEN: Den fantastiske kakkelovnen er et eneste stort smykke i stuen. Foto: Karin Johansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klara Eriksson og Erik Linder bor på to rom og kjøkken i et hus bygget i 1905 i Linnéstaden i Göteborg. Leiligheten er på 64 kvadratmeter. Klara jobber som bankrådgiver, og Erik er byggingeniør. 

- Egentlig drømmer jeg om et hus på landet, men vi elsker denne leiligheten – den er litt spesiell med vinkler, kroker og original planløsning, sier Klara. 

Hun er fra Astrid Lindgrens idylliske Småland, han er svoren gøteborger som aldri vil flytte fra byen sin. Innredningen er som dem, en god miks av både farger og stilarter. Men at det ble akkurat denne leiligheten, var helt tilfeldig. Egentlig var de på visning i en annen leilighet i samme gård da de hørte at det fantes enda en for salg. Og denne skulle med tiden få balkong! Muligheten for frisk luft ble avgjørende for natur­elskeren Klara, som helst ville ha bodd nær en skog. 

– En som ikke er like mye besøkt som en byskog, altså. Uten balkongen ville nok ikke leiligheten vært like trivelig. Nå kan jeg dyrke litt og sette meg ned med en kopp kaffe og se utover fjellene av tak. Siden huset ligger på en bakketopp, er utsikten helt utrolig.  

Klaras interesse for interiør slår deg med det samme du kommer inn i leiligheten: Utvalgte møbler og personlige eiendeler utgjør en hjemme­koselig ramme. Den store stuen bader i lys, takket være både et stort vindu og balkongdør. Her er det plass til både sofa og spisebord, og i hjørnet står en gammel kakkelovn. 

– Det er nok jeg som har den største innredningsinteressen, men Erik er også veldig engasjert. Den brune chesterfieldsofaen har han kjøpt på auksjon, og bildet i stuen var hans idé. Vi så et likt bilde på en restaurant i nabolaget. Jeg trodde det skulle føles helt feil hos oss siden det er mye mer fargesterkt enn resten av leiligheten, men vi bestilte det fra USA og nå liker jeg det veldig godt.

KUL STOL: Den fine, slitte stolen kommer fra hytta til Eriks foreldre. Fotoet på veggen har Klara fått av en venn.   Foto: Karin Johansson
KUL STOL: Den fine, slitte stolen kommer fra hytta til Eriks foreldre. Fotoet på veggen har Klara fått av en venn. Foto: Karin Johansson Vis mer

LES OGSÅ: Nå er det SALG: Her er interiørkuppene du kan ta med deg!

Oppbevaringsmøbler er et must i små leiligheter

Som i de fleste leilighetene fra begynnelsen av 1900-tallet er det svært begrenset med oppbevaringsmuligheter. Det har Klara og Erik løst gjennom oppbevaringsmøbler som rommer mye. Som det gamle skapet i gangen og den fine skjenken på soverommet. 

– Vi har også en proppfull bod som vi løper til med jevne mellomrom for å hente noe eller kaste inn det som ikke lenger får plass framme. Og det er jo ingen heis i dette gamle huset, så vi får bra trim på kjøpet. 

Renoveringsplaner har de fortsatt. Gulvet i gangen står for tur, tregulvet skal erstattes av svarte og hvite fliser. 

– Jeg drømmer om et nytt kjøkken også, men det tar vi ikke ennå. En ting av gangen, konstaterer Klara. 

LES OGSÅ: 3 kjøkkenstiler vi elsker!

Smarte grep for små plasser: 

  • Hent ut alt det lyset du kan, og dropp gjerne gardiner slik at alt sollyset siver inn.
  • Utnytt veggplassen med hyller og nisjer som kan huse både pynteting og praktiske gjenstander.
  • Velg møbler som er lette i uttrykket og som ikke blokkerer utsikten i rommet. Stoler med spilerygg og stilrene bord er langt bedre en store kolosser som stopper «flyten» i rommet. 
  • Gå heller for store, iøynefallende bilder på veggene framfor mange små. Det gir et ryddigere og renere helhetsuttrykk.
     

For spørmål kontakt redaksjonen@kk.no
Denne reportasjen har også stått i KK nr 26.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer