Interiør:

Med kjærlighet til tre

Med fokus på flere typer tre og godt håndverk blir Henriettes hjem både varmt og imøtekommende.

INTERIØR: Den klassiske villaen er fra 1920-tallet. Den ligger på toppen av en liten bakke med fri utsikt over byens havn ved enden av fjorden. FOTO: Iben og Niels Ahlberg
INTERIØR: Den klassiske villaen er fra 1920-tallet. Den ligger på toppen av en liten bakke med fri utsikt over byens havn ved enden av fjorden. FOTO: Iben og Niels Ahlberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Henriette Pieszak er inspirert av den asketiske shakerstilens estetikk, der ubehandlet treverk får lov å stå fram, få patina og vise håndverkets kvaliteter. Huset hennes på Jylland er derfor innredet med klassiske Wegner-møbler i spisestuen, designerlamper og begrenset bruk av nips. To store sofaer fra Eilersen gir likevel en komfort som shakerne valgte bort.

– Med en hverdag i moteverden og dens sitrende travle hverdag har jeg et behov for stillhet i uttrykket, med både hensyn til farger og design, men når jeg kommer hjem og skal slappe av, ønsker jeg møbler av god kvalitet i en rolig atmosfære.

LES OGSÅ: Se hvordan Christina har rocket opp det herskapelige huset sitt med noenlys, speil, fløyel og kunst som vekker oppmerksomhet!

Shakerstilens krav om enkelhet, perfeksjon og høy håndverksmessig kvalitet er viktig for Henriette. Det er også lys og luft. Derfor var planløsningen noe av det aller første hun og familien begynte å forandre da de for noen år siden overtok den store villaen med utsikt over fjorden og Kolding havn.

Huset var opprinnelig helt tradisjonelt bygget med mange mindre rom i hver etasje. Plasseringen med fasader mot nord og sør ga lite lys, spesielt på kjøkkenet, som vendte mot nord.Samtidig hadde Henriette Pieszak følelsen av at hvert rom var litt atskilt fra de andre i huset. Familien endret derfor planløsningen totalt, så hele stueetasjen i dag kun består av tre store rom. Den store entreen med trappen opp til første etasje, stuen, der det er god plass til både stue og spisestue, og kjøkkenet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer