Blomster

Men minimalismen er ikke død

Minimalismen i blomstenes verden er ikke helt død, den går bare litt mer i ett med naturen.

Men minimalismen er ikke død
Publisert
Sist oppdatert
Den nye minimalismen er en retning som også vil dominere for vårens blomster. Den gamle minimalismen har fått bli ny og organisk.
– Firkantminimalismen er borte, men du har fremdeles de beige, lyse fargene. Lime og hvitt er kjempefarger ennå, sier Tonje Bergh i Opplysningskontoret for blomster og planter.

Ute er inne

En ny trend er at grensen mellom ute og inne er mindre streng. Potteplanter som tåler det, kan flytte ut i hagen for sommeren. Krukker og potter flyttes ut på terrassen så lenge det er varmt nok om nettene. Og innendørs kommer naturen inn.

Naturlig

Kvister, mose, kongler, steiner og skjell gjør det vakkert i vaser og potter. Og en trenger ikke skjule at planter er naturlige vekster, tvert imot. Jord og røtter vises frem gjennom transparente potter.
– Røttene skal synes og det naturlige skal frem i glassvaser og glasspotter. Man tar av plasten, putter planten i en glasspotte og pynter med litt steiner, sier Bergh.
Avskårne blomster kommer også litt nærmere naturen med viltvoksende vekster.
– Tulipanbuketten pyntes med vintergrønt fra trær eller blåbærlyng. Det er fint sammen, sier Bergh.

Tilbake til hovedartikkel.

Foto: All Over Press

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer