interiør:

Mettes private rom

Mette er interiør- og fargenerd, og kan ikke la være å fornye hist og pist, men har også lært å la noen trender får være igjen på jobben.

FOTO: Christina Kayser O.
FOTO: Christina Kayser O. Vis mer
Publisert

Den første jobben Mette B. ­Seerup fikk da hun var ny­utdannet, var i et interiør­magasin. Siden da har hun ikke sett seg tilbake, og den ­inspirasjonen hun henter på jobben, avspeiler seg i hjemmet der hun og kjæresten Kristoffer Meinert holder til i København.

– Jeg blir eksponert for en masse nye trender hele tiden i kraft av jobben min, og jeg blir fort forelsket i mange av dem. Men etter hvert har jeg lært at det er noen trender jeg skal la bli igjen på kontoret, for når jeg jobber så mye med dem, blir jeg fort lei, forklarer hun.

For eksempel malte hun et skap lyserødt fordi pastelltrenden fanget henne. Men det gikk ikke mer enn to uker før det lyserøde ble malt over.

– Blåtoner blir jeg aldri lei, så de har fått dominere en del her hjemme, sier Mette.

– I mange år likte jeg ikke tapet, men nå har jeg begynt å like det

De modige valgene Mette tar når det gjelder interiøret, har hun frie hender med. Kjæresten er nemlig fargeblind og har ­problemer med å skjelne mellom de ulike nyansene hun bruker.

– Mye av det jeg gjør når jeg fornyer, er å male. Det kan så lett forandres dersom fargen ikke treffer spikeren på hodet. Nesten alt i leiligheten har fått en omgang, og jeg har gitt både vegger, sokler og dører farge. Siden Kristoffer er fargeblind, har jeg frie tøyler. Mine fargevalg er heller ikke så feminine, og dreier seg mest om blått og vinrødt, begge farger han liker godt. Før jeg velger farger, bruker jeg farge­kart til å se hva som går godt sammen. Og så har jeg erfart at fargeprøver er en veldig god idé, forteller hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer