interiør:

Mettes private rom

Mette er interiør- og fargenerd, og kan ikke la være å fornye hist og pist, men har også lært å la noen trender får være igjen på jobben.

FOTO: Christina Kayser O.
FOTO: Christina Kayser O. Vis mer
Publisert

Den første jobben Mette B. ­Seerup fikk da hun var ny­utdannet, var i et interiør­magasin. Siden da har hun ikke sett seg tilbake, og den ­inspirasjonen hun henter på jobben, avspeiler seg i hjemmet der hun og kjæresten Kristoffer Meinert holder til i København.

– Jeg blir eksponert for en masse nye trender hele tiden i kraft av jobben min, og jeg blir fort forelsket i mange av dem. Men etter hvert har jeg lært at det er noen trender jeg skal la bli igjen på kontoret, for når jeg jobber så mye med dem, blir jeg fort lei, forklarer hun.

For eksempel malte hun et skap lyserødt fordi pastelltrenden fanget henne. Men det gikk ikke mer enn to uker før det lyserøde ble malt over.

– Blåtoner blir jeg aldri lei, så de har fått dominere en del her hjemme, sier Mette.

FOTO: Christina Kayser O.
FOTO: Christina Kayser O. Vis mer

– I mange år likte jeg ikke tapet, men nå har jeg begynt å like det

De modige valgene Mette tar når det gjelder interiøret, har hun frie hender med. Kjæresten er nemlig fargeblind og har ­problemer med å skjelne mellom de ulike nyansene hun bruker.

– Mye av det jeg gjør når jeg fornyer, er å male. Det kan så lett forandres dersom fargen ikke treffer spikeren på hodet. Nesten alt i leiligheten har fått en omgang, og jeg har gitt både vegger, sokler og dører farge. Siden Kristoffer er fargeblind, har jeg frie tøyler. Mine fargevalg er heller ikke så feminine, og dreier seg mest om blått og vinrødt, begge farger han liker godt. Før jeg velger farger, bruker jeg farge­kart til å se hva som går godt sammen. Og så har jeg erfart at fargeprøver er en veldig god idé, forteller hun.

Har du forelsket deg i et spesielt bord, men ikke finner noe i butikkene, kan du gå på jakt etter bordplate og sokkel hver for seg og bygge et selv, slik det er gjort her. Denne sokkelen er en gammel krukke. Sofaen er fra Hay, og putene fra H&M Home og Tapet Café. Over sofaen en skulpturell lampe designet av Muller Van Severen. Det lille Eames-bordet er fra Vitra, og den blå vasen er et arvestykke. Veggene er malt i fargen Shaded White fra Farrow and Ball. Tips! Hvis du ikke har naboer altfor tett på, kan du gjerne droppe gardiner. Lyset kommer uhindret inn, og rommet virker åpnere. FOTO: Christina Kayser O.
Har du forelsket deg i et spesielt bord, men ikke finner noe i butikkene, kan du gå på jakt etter bordplate og sokkel hver for seg og bygge et selv, slik det er gjort her. Denne sokkelen er en gammel krukke. Sofaen er fra Hay, og putene fra H&M Home og Tapet Café. Over sofaen en skulpturell lampe designet av Muller Van Severen. Det lille Eames-bordet er fra Vitra, og den blå vasen er et arvestykke. Veggene er malt i fargen Shaded White fra Farrow and Ball. Tips! Hvis du ikke har naboer altfor tett på, kan du gjerne droppe gardiner. Lyset kommer uhindret inn, og rommet virker åpnere. FOTO: Christina Kayser O. Vis mer

Mens fargene altså er Mettes domene, er kjøkkenet til gjengjeld kjærestens territorium. Likevel er spisekroken i rommet blitt til hennes yndlingssted i huset.

– Siden Kristoffer elsker å lage mat, bruker vi mye tid på kjøkkenet. Selv om både plassen og stolene i spisestuen er bedre, så er det ofte på kjøkkenet vi ender opp med å spise. På litt sikt drømmer vi om å flytte kjøkkenet inn i en av stuene, slik at det kommer mer i sentrum av leiligheten, forklarer hun.

Å forandre plantegningen er selvfølgelig en større sak, og de forandringene Mette gjør mest av, er små fornyelser som å male et møbel, finne ny keramikk til hyllene eller å kjøpe en ny lampe. En større endring er en blomstrete tapetvegg som kom opp under lockdown-perioden.

– I mange år hadde jeg ikke noen sans for tapet, men nå har jeg begynt å like det, særlig de småblomstrete motivene fra William Morris. Selv om jeg jobber med det jeg gjør, er jeg altså langt fra trend-setter. I virkeligheten synes jeg at et hjem er mye mer personlig hvis man ikke hopper på alle trendene, men faktisk omgir seg med det man virkelig liker.

På det lille gjesterommet er det ikke plass til mange møbler, så rommet er nøkternt innredet med en god sovesofa og tapet på veggen som gir karakter til det gamle pikeværelset. Bambusbord fra Olibrius Vintage, puten er fra The Apartment. Mette tapetserte endeveggen i det lille rommet i forlengelsen av stuene, først og fremst for å få en fin utsikt fra stuesofaen. Tapet fra William Morris. Tips! Tapetser og mal veggene i toner som matcher, hvis du vil skape en rød tråd gjennom rommene. FOTO: Christina Kayser O.
På det lille gjesterommet er det ikke plass til mange møbler, så rommet er nøkternt innredet med en god sovesofa og tapet på veggen som gir karakter til det gamle pikeværelset. Bambusbord fra Olibrius Vintage, puten er fra The Apartment. Mette tapetserte endeveggen i det lille rommet i forlengelsen av stuene, først og fremst for å få en fin utsikt fra stuesofaen. Tapet fra William Morris. Tips! Tapetser og mal veggene i toner som matcher, hvis du vil skape en rød tråd gjennom rommene. FOTO: Christina Kayser O. Vis mer
Tenk kontrastfarger når du velger kunst til veggene. Til venstre har Mette malt en firkant direkte på veggen i stedet for å henge opp et innrammet motiv. Lampen er fra Hay, messinglysestaken fra Georg Jensen og reolen fra Montana. FOTO: Christina Kayser O.
Tenk kontrastfarger når du velger kunst til veggene. Til venstre har Mette malt en firkant direkte på veggen i stedet for å henge opp et innrammet motiv. Lampen er fra Hay, messinglysestaken fra Georg Jensen og reolen fra Montana. FOTO: Christina Kayser O. Vis mer
På hyllene står en stor samling kokebøker som hobbykokk Kristoffer bruker. Den røde stolen er fra Hay, krakken fra Skagerak, og bordet er laget av en gammel bordplate i terrazzo samt en ny fot. Tips! Framhev detaljer som du likevel ikke kan skjule. Her trer en dør fram i samme farge som kjøkkenveggene, selv om den er stengt av og ikke lenger har noen funksjon. FOTO: Christina Kayser O.
På hyllene står en stor samling kokebøker som hobbykokk Kristoffer bruker. Den røde stolen er fra Hay, krakken fra Skagerak, og bordet er laget av en gammel bordplate i terrazzo samt en ny fot. Tips! Framhev detaljer som du likevel ikke kan skjule. Her trer en dør fram i samme farge som kjøkkenveggene, selv om den er stengt av og ikke lenger har noen funksjon. FOTO: Christina Kayser O. Vis mer
På de åpne hyllene i kjøkkenet står japansk keramikk, en karaffel fra Skagerak, kopper fra Stilleben og en kanne fra Shop Dora. Veggen er malt i fargen De Nimes fra Farrow and Ball. FOTO: Christina Kayser O.
På de åpne hyllene i kjøkkenet står japansk keramikk, en karaffel fra Skagerak, kopper fra Stilleben og en kanne fra Shop Dora. Veggen er malt i fargen De Nimes fra Farrow and Ball. FOTO: Christina Kayser O. Vis mer
Mette og Kristoffer drømmer om et nytt kjøkken med fronter i tre, men har frisket opp det gamle grepsfrie kjøkkenet fra forrige eier ved å male både vegger og sokkel. Plakaten er fra Galerie Maeght i Paris, og benkeplaten i lavastein er fra File Under Pop. FOTO: Christina Kayser O.
Mette og Kristoffer drømmer om et nytt kjøkken med fronter i tre, men har frisket opp det gamle grepsfrie kjøkkenet fra forrige eier ved å male både vegger og sokkel. Plakaten er fra Galerie Maeght i Paris, og benkeplaten i lavastein er fra File Under Pop. FOTO: Christina Kayser O. Vis mer
Mønsterflisene på badet er bestilt fra utlandet, og baderomsmøbelet med trelameller er bygget av en snekker. Tips! Du kan gjerne kombinere ulike mønstre på badet uten at det blir rotete å se på, hvis du bare holder deg til dempede farger og naturmaterialer. FOTO: Christina Kayser O.
Mønsterflisene på badet er bestilt fra utlandet, og baderomsmøbelet med trelameller er bygget av en snekker. Tips! Du kan gjerne kombinere ulike mønstre på badet uten at det blir rotete å se på, hvis du bare holder deg til dempede farger og naturmaterialer. FOTO: Christina Kayser O. Vis mer
Patchwork var en stor trend på 1970-tallet, og har de siste årene igjen fått sin plass i interiøret. Både lampen, veggteppet og den svarte vasen er funnet på DBA, danskenes svar på Finn. FOTO: Christina Kayser O.
Patchwork var en stor trend på 1970-tallet, og har de siste årene igjen fått sin plass i interiøret. Både lampen, veggteppet og den svarte vasen er funnet på DBA, danskenes svar på Finn. FOTO: Christina Kayser O. Vis mer
Pendelen fra Louis Poulsen ble designet på 1940-tallet til det danske Radiohuset, som ligger et steinkast fra leiligheten. Puter fra Juna og FDB Møbler. Sengegavlen er hjemmelaget. Tips! Et godt soverom bør være harmonisk innredet med få elementer og duse farger. FOTO: Christina Kayser O.
Pendelen fra Louis Poulsen ble designet på 1940-tallet til det danske Radiohuset, som ligger et steinkast fra leiligheten. Puter fra Juna og FDB Møbler. Sengegavlen er hjemmelaget. Tips! Et godt soverom bør være harmonisk innredet med få elementer og duse farger. FOTO: Christina Kayser O. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer