interiør:

- Mine besteforeldre endret ikke noe i løpet av alle årene de hadde huset

Til tross for utallige liter maling har Cecilie klart å bevare minnene som hennes besteforeldres gamle sommerhus bærer på.

Den brente oransjefargen er sammen med kremhvit noen av de fargene som sniker seg inn flere steder i sommerhuset. Lampen er fra Gubi, bordet fra Mater, lysestaken fra &Tradition og putetrekkene fra H&M Home. FOTO: Nellie Møberg
Den brente oransjefargen er sammen med kremhvit noen av de fargene som sniker seg inn flere steder i sommerhuset. Lampen er fra Gubi, bordet fra Mater, lysestaken fra &Tradition og putetrekkene fra H&M Home. FOTO: Nellie Møberg Vis mer
Publisert

Da Cecilie Møller Rasmussens besteforeldre var i 40-årene, kjøpte de en tomt i Høve i det nordvestlige Sjælland. Hit pleide de å sykle om sommeren og krabbet opp på den store sandbanken, som den gang var ubeplantet, for å nyte utsikten over Sejerbukten. Først noen år senere bygde de den lille sigarboksen av et sommerhus, som siden har skapt rammene rundt noen av Cecilies barndomsminner.

– Mormoren min satt alltid og røykte og vippet i gyngestolen når hun ikke gikk rundt i hagen og ordnet i busker og bed. Allerede da jeg var 15 år, lovte jeg henne at jeg ville overta huset når de en gang ble for gamle til selv å ta vare på det.

Og det ble mormoren for noen år siden. Og da Cecilie og hennes mann, Kasper, fikk nøklene til huset i hånden, var gleden blandet med en viss porsjon ærefrykt. For hvordan skulle de sette sitt personlige og moderne preg på det lille huset fra 1970-tallet uten å renovere og fjerne alle minnene?

– Vi rev ned flere vegger og brukte sinnssykt mange liter hvit maling og nikotingrunner. Vi var veldig i tvil om hvor mange av de gamle detaljene vi skulle bevare, men som min mormor sa: Utsikten er jo den samme, uansett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer