Julepynt:

Moderne julemiks

Lyst og luftig med små overraskelser som gjemmer seg i krokene – bli med inn i Fies herlige julehjem.

JULEPYNT: Ved bordenden står de gamle porselensdanserinnene til Fies farmor. Veggene er utsmykket av maleren Alexander Tovborg. FOTO: Lise Lotte Plenov
JULEPYNT: Ved bordenden står de gamle porselensdanserinnene til Fies farmor. Veggene er utsmykket av maleren Alexander Tovborg. FOTO: Lise Lotte Plenov Vis mer
Publisert

Farmors gamle porselensdanserinner, spraglete pynt fra supermarkedet, og flammene som brenner i peisen skaper en innbydende julestemning. Fie Sandfeld og hennes familie har mange juletradisjoner. De fleste kan hun gjerne bryte – bare ikke når det handler om juletreet.

– Jeg tåler ikke gran, men det er det ikke noe å gjøre med. Et juletre skal vi ha, selv om det kun er fra lille julaften til første juledag, forteller Fie.

Pynten på treet består av en nydelig blanding av arvestykker, barnas kreasjoner, reiseminner og funn fra supermarkeder, og er i alle farger: rødt, gult, grønt og med glitter. Det virker dog ikke kaotisk. Fargene i rommene er nemlig helt nøytrale, med hvite vegger. Møblene er grå og svarte i en enkel design.

– Det er forskjellig fra år til år hvordan vi pynter til jul, men jeg liker best når det er forholdsvis enkelt, pyntet med løs hånd og ikke altfor stringent og perfekt. Levende lys, lyskjeder og store stjerner går alltid igjen, sier Fie.

LES OGSÅ: Lulu har fylt alle veggene sine med kunst - og nå vil vi gjøre det samme!

I hjørnestuen, hvor det er høyt under taket, brenner det livlig i den gamle, originale kakkelovnen. Den grå ullsofaen lokker med en varm sitteplass når vinterkulden biter ute.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer