Interiør

Moderne & klassisk

Det var kjærlighet ved første blikk da Nanna og mannen hennes så dette huset første gang. De forelsket seg først og fremst i det klassiske ytre, for innsiden trengte en overhaling – noe den til fikk til fulle!

INTERIØR: Sofaen er fra Eilersen, gulvteppet fra Christine Callsen, reolen fra MDF Italia og sofabordet fra Knoll. Taklampen er fra Constance Guisset. FOTO: Ditte Capion
INTERIØR: Sofaen er fra Eilersen, gulvteppet fra Christine Callsen, reolen fra MDF Italia og sofabordet fra Knoll. Taklampen er fra Constance Guisset. FOTO: Ditte Capion Vis mer
Publisert

HER BOR

Nanna Meyer og mannen hennes, som begge er eiendomsmeglere. Sammen har de sønnene Storm Emil og Karl Christian på 4 og 6 år, og familiehunden Helge. Huset fra 1927 er på nesten 200 kvadratmeter.

Huset fra 1920-tallet med sprossevinduene og den røde mursteinen ser fortsatt ut som det gjorde den gangen det ble bygd. På utsiden, vel å merke. Innsiden er nyoppusset, men med stor respekt for de opprinnelige detaljene.

Innredningen er elegant og lys, og hvitt er gjennomgående. Både veggene, sofaen og Y-stolene rundt spisebordet er hvite. I tillegg er grått, brunt og grønt farger som går igjen og binder rommene sammen.

– Huset krevde mye oppussing, men det har vært verdt tiden, for resultatet er akkurat sånn vi drømte om, sier Nanna Meyer.

LES OGSÅ: Sarah og familien bor i en funkisvilla som har fortid som bordell

To store flasker, som begge er loppisfunn, sammen med krystallysestaken fra Reflections. Vasen i vinduet er fra Giacomo Alessi Ceramiche. FOTO: Ditte Capion
To store flasker, som begge er loppisfunn, sammen med krystallysestaken fra Reflections. Vasen i vinduet er fra Giacomo Alessi Ceramiche. FOTO: Ditte Capion Vis mer

Familien ville skape et hjem med store, åpne rom, og det ønsket har de virkelig fått oppfylt. Nanna er spesielt glad i kjøkkenet, som ble åpnet opp inn til spisestuen. Det gjør at hele familien kan være sammen, samtidig som de kan holde på med hver sine ting.

– Vi rev ned vegger og flyttet om på rom for å få den åpne følelsen vi lengtet etter. Jeg virkelig nyter å lage mat, særlig når barna eller gjester er med på kjøkkenet. Da er vi sammen, og det hele blir avslappet og hyggelig.

Kjøkkenet er åpent, mot både stuen og spisestuen, og familien kaller det husets hjerte. Og sjekk så søt hunden Helge er! FOTO: Ditte Capion
Kjøkkenet er åpent, mot både stuen og spisestuen, og familien kaller det husets hjerte. Og sjekk så søt hunden Helge er! FOTO: Ditte Capion Vis mer
Den store krukken er funnet på loppemarked, og den mindre er fra Helle Mardahl. Lampene over kjøkkenbordet er fra Tom Dixon.
Den store krukken er funnet på loppemarked, og den mindre er fra Helle Mardahl. Lampene over kjøkkenbordet er fra Tom Dixon. Vis mer
Spisebordet er designet av Poul Kjærholm og stolene av Hans J. Wegner. FOTO: Ditte Capion
Spisebordet er designet av Poul Kjærholm og stolene av Hans J. Wegner. FOTO: Ditte Capion Vis mer

Ved siden av jobben som eiendomsmegler er Nanna Meyer medeier i et interiørfirma. Hennes interesse for design og innredning gjorde derfor at hun gledet seg stort til å ta fatt på dette husprosjektet.

Hun valgte å holde rammene i hvitt og innrede med klassiske møbler. Likevel gjemmer det seg flere morsomme detaljer, som for eksempel lampen på soverommet som minner om en stor paraply og reolen i stuen som huser alt fra glasskunst til suvenirer.

– Vi kombiner gjerne tidløse investeringer med billige nips og nåtidens trender. Det må fortsatt passe inn i hjemmet, men det er smart å ha noen rimeligere ting som kan byttes ut underveis med god samvittighet.

Skrivebord fra Naver Collection, stol fra Gubi og vegglampe fra House Doctor. FOTO: Ditte Capion
Skrivebord fra Naver Collection, stol fra Gubi og vegglampe fra House Doctor. FOTO: Ditte Capion Vis mer
Fløyelsgardinene er fra Ikea, og det lille bordet er fra Hans Bølling. FOTO: Ditte Capion
Fløyelsgardinene er fra Ikea, og det lille bordet er fra Hans Bølling. FOTO: Ditte Capion Vis mer
Originale detaljer og byggeteknikker er brukt for å bevare husets karakter. FOTO: Ditte Capion
Originale detaljer og byggeteknikker er brukt for å bevare husets karakter. FOTO: Ditte Capion Vis mer

Inspirasjonen til interiøret er hentet fra Amsterdam, der Nanna bodde på et boutiquehotell som hun falt for. Hun ville skape den samme følelsen hjemme.

– Jeg elsker også loppemarkeder og tar gjerne en scrolle-runde på Instagram og sjekker loppisprofiler eller blir oppslukt av et boligmagasin.

Før Nanna Meyer gikk i gang med interiøret, var hun opptatt av at husets opprinnelige stil ble godt ivaretatt. Derfor la hun mye jobb og innsats i å finne ut av hvordan de bygde i 1927, da huset ble oppført.

– Vi fant heldigvis tegninger av huset og informasjon på nett om hvem som hadde bygd det. Det hjalp oss masse med å gjenskape stemningen.

Soverommet er innredet med sengeteppe fra Rue Verte, gulvteppe fra Hay og taklampe fra Christine Calleen. Sengetøyet kommer fra Semibasic og sidebordet i marmor fra Knoll. FOTO: Ditte Capion
Soverommet er innredet med sengeteppe fra Rue Verte, gulvteppe fra Hay og taklampe fra Christine Calleen. Sengetøyet kommer fra Semibasic og sidebordet i marmor fra Knoll. FOTO: Ditte Capion Vis mer
Bildet av Steve McQueen fra Modern Lamps gir badet masse personlighet. FOTO: Ditte Capion
Bildet av Steve McQueen fra Modern Lamps gir badet masse personlighet. FOTO: Ditte Capion Vis mer
Vasken, badekaret og lampene på badet er kjøpt hos Lemerand i Hellerup. Gulvteppet er fra Ellos. FOTO: Ditte Capion
Vasken, badekaret og lampene på badet er kjøpt hos Lemerand i Hellerup. Gulvteppet er fra Ellos. FOTO: Ditte Capion Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer