HER BOR
Paw Christensen, visuelt ansvarlig hos Ilva, og Louise Breiner, selvstendig interiørstylist med egen virksomhet, Palo Room, samt barna Saxo (8) og Johs (2). Familien bor i et gulsteinshus fra 60-tallet på 130 m2 i Ålborg.
Da Paw Christensen og Louise Breiner begynte å lete etter deres første felles hjem, var de ikke i tvil om hvordan rammene skulle være.
– Vi hadde faktisk kun to søkekriterier da det kom til hussøkingen. For det første skulle det ha flatt tak, og for det andre skulle det være murt opp i gul stein, forteller Paw.
Noen litt uvanlige ønsker, men en stil som paret har en stor kjærlighet til. Da de endelig fant det helt riktige 60-tallshuset, var de ytre rammene akkurat som de ville ha dem, men det kreative paret var ikke i tvil om at det skulle gjøres om innvendig.
Da de overtok huset, var plantegningen det første de kastet seg over. Veggene ble revet, dørene ble blendet av, og hovedinngangen ble flyttet for at huset kunne oppfylle parets ønsker og behov.
– Vi ville ha et stort, luftig kjøkken-allrom, der hele familien kan være sammen uten at vi behøver å gjøre det samme. Og det må man si at vi har fått. Åpner du skyvedørene inn til stuen, kan vi være sammen i både kjøkkenet, spisestuen og stuen, forteller Louise.
LES OGSÅ: Disse 6 Instagram-profilene inspirerer oss



Og selv om de små, originale rommene i 60-tallshuset er blitt større og luftigere, har paret likevel forsøkt å bevare noen av husets opprinnelige, fine detaljer. Derfor er ikke badet renovert, og de mintgrønne flisene og det lekre badekaret er opprinnelig.
– Vi har oppdatert stilen ved å sette inn en mer tidsriktig håndvask, men uten at den ble så moderne at helheten ikke harmonerte. Ellers har badet fått et stort, rundt speil, kurver i bambus og naturligvis en masse grønt. For planter kan du altså komme langt med – det og farger, tilføyer Louise, som til daglig jobber med farger som interiørstylist.
– Da vi skulle velge kjøkken, overveide vi først en modell i en dyp flaskegrønn farge. Den ville harmonere godt med uttrykket vårt. Men vi viste begge to at dette renoverings-prosjektet ikke ville bli vårt siste, og derfor valgte vi et kjøkken i en mer nøytral, og ikke minst mer salgbar farge. Men det er likevel ikke kjedelig, noe det ville blitt om vi gikk for det typiske svarte eller hvite.
Selv om kjøkkenet ikke ble flaskegrønt, har fargene sneket seg inn i hjemmet på annet vis.
– Vi gikk begge og hadde en følelse av at det manglet noe i interiøret. Og det var ikke interiør eller møbler, men derimot noe som kunne samle alle våre mange funn. Vi malte derfor endeveggen i stuen i en grågrønn farge, og plutselig poppet fargene fram i alle malerier, og vi så rommet på nytt.
LES OGSÅ: Slik innreder du hjemmet ditt med gjenbruk



I soverommet har paret malt samme farge bak sengen, og i spisestuen dominerer en burgunderfarge, som de fleste nok aldri ville tort male hjemme.
– Vi var veldig godt klar over at fargen var mørk, og at vi ikke har de største rommene. Derfor maler vi heller aldri hele rom, men holder oss til enkelte flater eller vegger. I spisestuen er det et morsomt hakk som skyldes en vegg som står igjen fra den opprinnelige hovedinngangen. Vi hadde allerede forsøkt å henge noen bilder på den, men det var som om det aldri ble helt bra. Jeg valgte derfor å svinge malerpenselen en dag Paw ikke var hjemme, forteller Louise og smiler. I stedet for å se den atypiske veggen som et problem, så hun muligheten til å male den. Nå fungerer den som blikkfang og blir nesten skulpturell å se på. I kjøkkenet har paret også valgt en løsning som får en skulpturell effekt, og som samtidig peker tilbake i tid.
– Eiketrelamellene valgte vi etter å ha funnet ut at man på 60-tallet brukte dem som skillevegger eller avskjerming, som her hos oss. Det var helt naturlig å søke mot de tidstypiske løsningene for å bevare originaliteten i huset, forteller Paw.

Dette er de hotteste fargene du kan ha på interiøret akkurat nå!
Selv om lamellene som regel ble laget i svart den gang, falt valget på en varm tresort for å skape balanse i kjøkkenet, forteller Paw.
– Vi pleier som regel å finne fram til løsningene i fellesskap, derfor står det også to stoler side om side på kontoret vårt, der vi sammen kan tenke kreativt. Lidenskapen deler vi jo, og det var også den som i sin tid brakte oss sammen. Da vi møtte hverandre, dro vi alltid på jakt etter de gode funnene. Vi elsket å gjøre en god handel. Skulle vi betale for mye for en vare, var vi slett ikke interessert. Det var jakten som var spennende, forteller Louise om parets felles lidenskap. Og leken er slett ikke over for det kreative paret. Drømmen er å finne en tomt der de kan skape et nytt hus. Her skal det være høyt under taket, og det skal være fokus på materialene.
– Det blir trist å si farvel til vårt høyt elskede 60-tallshus som har vært vårt hjem så lenge, forteller Louise mens hun ser seg rundt og fortsetter:
– Alt er jo kjøpt for å passe inn i akkurat dette huset. En velursofa, en marokkansk krukke og en safaristol. Jeg aner ikke hva stilen vår er, men den er oss, og jeg gleder meg faktisk litt til å finne tilbake til oss selv og vår stil i et helt nytt hjem. Interiør er jo en lek for oss, avslutter Louise.
LES OGSÅ: Luksus på budsjett


