<strong>FUNKISHUS:</strong> Huset glir fint inn på den kuperte tomta. De store vinduene i frambygget er stue og spisestue. Foran starter en stor terrasse på 100 kvadratmeter som går rundt huset til kjøkkenet. I tillegg er det to balkonger på hver sin side av huset. Den bakre delen av huset går over to plan. Foto: All Over Press Norway
FUNKISHUS: Huset glir fint inn på den kuperte tomta. De store vinduene i frambygget er stue og spisestue. Foran starter en stor terrasse på 100 kvadratmeter som går rundt huset til kjøkkenet. I tillegg er det to balkonger på hver sin side av huset. Den bakre delen av huset går over to plan. Foto: All Over Press Norway Vis mer

Funkishus

Monika og Atle spesialbygget funkishus - med balkonger rundt hele huset!

Store vinduer og høyt under taket. Da de bygget hus på drømmetomta, visste de hva de ville ha.

Publisert
Sist oppdatert

I et moderne funkishus ispedd arvestykker litt utenfor Larvik bor Monika Svendsen (36) og Atle Dreng (39) med barna Hedda (3,5) og Mikkel (6).

Tomten har ligget og ventet på dem i mange år, og sommeren for to år siden sto endelig drømmehuset ferdig. Terrenget har spilt en viktig rolle, og resultatet er et hus som utnytter den kuperte tomten til fulle. Samtidig er selve huset i stram funkisstil – moderne og ytterst funksjonelt.

– Vi ønsket oss et tidløst funkishus, med rene flater og mye vinduer, forteller Monika Svendsen (36) og Atle Dreng (39).

LES OGSÅ: Slik fikk de råd til drømmehuset

Tomten stammer fra Atles familie og har vært holdt av helt siden 1984. Monika og Atle startet byggeprosjektet i 2013 – først skisserte de opp huset selv, og så fikk de hjelp av arkitekt Rolf Buran, som tegnet huset ferdig ut fra deres ønsker. Byggmester Thor Morten Hem satte opp huset, og Monikas stefar Bjørn Gunnar Aase hadde prosjekt­ledelsen.

– Da vi begynte med byggeprosjektet, bodde vi i en blokk på Sagene i Oslo. Vi hadde bodd i Oslo i 12–15 år, og med to små barn kjente vi behov for å ta fatt på byggedrømmen og flytte hjem til familie, sier Monika.

I juni 2014 var huset innflyttingsklart. Boligen ligger landlig til, 4 kilometer fra Larvik sentrum, i nærheten av både sjøen og andre boligområder. Sommerstid har familien på fire
en stor terrasse å boltre seg på – den går rundt store deler av huset, fra stuen og spisestuen på den ene siden til kjøkkenet på den andre siden.

<strong>UNIKE DØRER:</strong>: Innvendig har huset fått et personlig preg med blant annet gamle dører, som denne fra Gamletrehus.com. Monika og Atle er godt fornøyd med resultatet. Foto: Yvonne Wilhelmsen
UNIKE DØRER:: Innvendig har huset fått et personlig preg med blant annet gamle dører, som denne fra Gamletrehus.com. Monika og Atle er godt fornøyd med resultatet. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Utvendig er huset mørkebrunt, med fargen Brunsvart fra Jotun, mens innvendig er det lys og luft som gjelder, med hvite vegger (fargekode S 0500-N) og lyse enstavs parkettgulv, Saga Eik børstet. Gamle familieklenodier har fått følge av moderne design, ikke minst på lampefronten, og mye grafisk kunst. Gulvtepper og andre tekstiler sørger for spreke fargeinnslag.

– Det var viktig for oss at vi fikk et hus som kombinerte gammelt og nytt, forteller Monika og Atle, som er godt fornøyd med resultatet.

– Vi synes vi har fått til et lunt og personlig preg på et moderne hus, ved å benytte mye tre, gamle dører og gamle møbler.

I mange av rommene går vinduene fra gulv til tak, og i stuedelen er takhøyden hele 4,8 meter.

– Takhøyden i stuen er vi spesielt glade for, og alle rommene er litt romslige, noe som gir en luftig følelse.

Det er ingen tvil om at det er blitt et godt hus å bo i.

– Alt er nytt og veldig praktisk!

Styling: Tone Kroken. Reportasjen er også publisert i Allers 22, 2016.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer