Interiørnyhet

Nå er bestemors servise supertrendy

- Mønster, dekor og farge har fått sin renessanse.

GAMMELT NYTT: Service med romantisk dekor er igjen noe av det fineste du kan bruke til kaffeslabberas (fra kr. 445 per sett/Royal Albert). Foto: Tone Ra Pedersen
GAMMELT NYTT: Service med romantisk dekor er igjen noe av det fineste du kan bruke til kaffeslabberas (fra kr. 445 per sett/Royal Albert). Foto: Tone Ra Pedersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Flapperkjolen fra 20-tallet og husmorkjolen til mormor er i vår noe av det heteste du kan kle deg i. Men retrobølgen slår ikke bare inn over catwalkene. Nå skal du nemlig servere gjestene dine kaffe i snuppete porselenskopper med gullhank, og småkaker på fat med polkadotter og rosemotiv.

Mønster og dekor er tilbake

KK.no var på Bransjehuset i Oslo under visningen av vårens nyheter for interiørpressen - og én ting er klart. Det er ikke lenger bare hvitt og sort som gjelder.- Stilen har lenge vært stram og minimalistisk – også på servise, men nå ser vi endelig litt mer koselig dekor, sier Susanne Bøtcher, salgsrepresentant ved Agent Sorgenfri.- Retro- og vintageinspirerte dekketøy er blitt svært populær, sier hun. (Artikkelen fortsetter under bildet.)

Bestemor setter standarden

Produsenten Royal Albert satser på teservise inspirert av mønstre fra 20- og opp mot 50-tallet denne våren.- Formen er klassisk og meget feminin og romantisk. Dem som allerede er lansert har solgt veldig godt. Ikke bare blant godt voksne kvinner, men også de helt unge, sier Bøtcher.(Artikkelen fortsetter under bildet.)- Det skyldes nok den store cupcaketrenden. Mønster, dekor og farger har fått sin renessanse, legger hun til.Produsenten Spode satser også på retromønster, men i klassisk blått på hvitt porselen.- Ja, middagsservise, som er både dyrere og større, vil nok alltid være litt mer sobert, tror Bøtcher.

Mer inspirasjon

KK.no har også fått en titt hjemme hos noen av landets flinkeste interiørbloggere og fått deres beste tips.Sjekk blant annet hvordan du får det perfekte soverommet eller badet - og hvordan du kan redesigne de gamle møblene dine - eller hvilke små ting som kan fornye et rom på 1-2-3.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer