Ikea

Nå gjør Ikea som Jenny Skavlan

Møbelvaregiganten Ikea fokuserer på tekstiler og gjenbruk, akkurat som Jenny.

GODT NYTT IKEA-ÅR: Jenny Skavlan avduker Ikea-katalogen 2013. Foto: Per Ervland
GODT NYTT IKEA-ÅR: Jenny Skavlan avduker Ikea-katalogen 2013. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
I dag, tirsdag 7. august, ble det holdt en lanseringsfest for den nye Ikea-katalogen på Grünerløkka. Snart vil 1,2 millioner husstander i Norge få den rykende ferske katalogen i posten.

I den anledning ønsket skuespiller og TV-stjerne Jenny Skavlan de oppmøtte "Godt Nytt Ikea-år" iført en kjole som hun hadde sydd om selv.

– Det var egentlig en vaskekone-kjole som jeg fant i en bruktbutikk og fikk sydd om, fortalte Jenny.

LES OGSÅ: Slik kan du gjøre IKEA-møblene dine unike

TEKSTIL I FOKUS: Ikea satser på tekstiler fremover.  Foto: Per Ervland
TEKSTIL I FOKUS: Ikea satser på tekstiler fremover. Foto: Per Ervland Vis mer

Tekstiler er alt som skal til

I likhet med Jenny, som elsker å sy om klær, har også Ikea blitt mer opptatt av gjenbruk og tekstiler. Hovedtemaet for Ikea-katalogen 2013 er nemlig hvordan man enkelt og rimelig kan skape forandring i hjemmet ved hjelp av tekstiler.

Ifølge en fersk undersøkelse utført av Respons Analyse for Ikea, er det helst kvinner som ønsker en forandring i hjemmet.

Hele 70 prosent oppgir at forandring hjemme er litt eller veldig viktig. 1006 personer deltok i undersøkelsen.

– Endringer i hjemmet behøver ikke være omfattende eller dyrt. Noen nye puter, tepper eller gardiner kan forandre et rom, uten å lage et stort hull i lommeboken. Ikea ønsker og stimulere til kreativitet og inspirere til en bedre hverdag for alle, sier Camilla Lindemann, kommunikasjonssjef i Ikea Norge.

GLEM IKKE MANNEN: Blomster-Finn synes det er viktig at mannen ikke blir ignorert når du endrer hjemmet.  Foto: Per Ervland
GLEM IKKE MANNEN: Blomster-Finn synes det er viktig at mannen ikke blir ignorert når du endrer hjemmet. Foto: Per Ervland Vis mer

– Finnes mange menn som lever i et blondeputehelvete

I undersøkelsen kommer det også frem at det er kvinnene som vil ha forandringer, mens menn vil ha det som det er.Men ifølge Blomster-Finn bør du likevel ikke ignorere mannen helt når du forandrer hjemmet.

– Det er viktig å slippe mannen til! Det finnes mange menn som lever i et blondeputehelvete, påpekte Finn Schjøll på lanseringsfesten.

LES OGSÅ: Ikea lanserer ny designerkolleksjon

TULLER: Ikea tar en liten tur ned "trappen" bak Ikea-katalogen.  Foto: Per Ervland
TULLER: Ikea tar en liten tur ned "trappen" bak Ikea-katalogen. Foto: Per Ervland Vis mer

Kjente designere hjelper deg

For første gang i Norge åpner også Ikea et inspirasjonssenter som heter "Tekstileriet".

Tanken er at du kan når som helst kan komme innom for å få tips, råd og inspirasjon fra Ikeas syersker. Du kan også ta med deg din egen symaskin og forsyne deg med Ikea-tekstiler, ifølge pressemeldingen.

"Tekstileriet" holder til på Thorvald Meyers gate 72 på Grünerløkka. Det har åpent fra klokken 12:00 til 20:00 i perioden 7. til 21. august.

Mandag 13. august har blant annet designeren Cecilie Melli workshop om inspirasjon med tekstiler, mens 16. august utfordrer designerduoen Arne & Carlos Ikea-tekstiler og deler sine erfaringer.SE MIN KJOLE: Tidligere vaskekone-kjole, nå Jenny Skavlan-kjole.  Foto: Per Ervland
SE MIN KJOLE: Tidligere vaskekone-kjole, nå Jenny Skavlan-kjole. Foto: Per Ervland Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer