Interiør

Nei, dekketøyet må ikke være likt

Stilig OG rimelig interiørtrend.

Publisert
Sist oppdatert
Mismatching er hett. Ikke bare når det gjelder mote – men også på interiørfronten.I fjor høst skulle heimen se ut som et møte mellom Pocahontas og Espen Askeladd. Og interiørkjeden Living foreslår at du skal ha en blanding av forskjellige stoler rundt spisebordet. Og nå kan du trygt også mikse og mismatche oppå spisebordet, ifølge Villeroy & Boch.SE OGSÅ: 3 interiør-apper du bør prøve

Stem her!

Kunne du tenke deg å dekke bordet med ulikt dekketøy?

Interiør følger etter

Selv om porselens- og keramikkprodusenten er et tradisjonsrikt selskap, grunnlagt i 1748, gjør det sitt for å følge med på trendene. - Vi vil selvfølgelig gjerne at folk skal velge kun Villeroy & Boch, men vi lager også stadig flere produkter som ikke trenger å være med i en serie, men som kan stå for seg selv, sier nordisk markedssjef Cecilia Ericsson de Contreras. - Dette er jo veldig i tiden nå, dette med litt uventede kombinasjoner – gjerne nytt med gammelt. Det er noe vi ser når det gjelder mote, ved å kombinere nye plagg med vintageklær. Og interiør følger etter, om enn litt senere.

Synes miks er finest

Ja, faktisk har Villeroy & Boch forskning som viser at mismatching er det heteste akkurat nå.- Vi gjorde en studie som fant at unge folk gjerne syntes en miks av forskjellig dekketøy var det fineste. Det var faktisk det de foretrakk, sammenlignet med å ha alt i én serie, sier Ericsson de Contreras. De eldre forsøkspersonene syntes imidlertid det var penest når dekketøyet var likt på hele bordet. - Men det skyldes nok at det er flere i den eldre garde som også eier et servise med alle deler også, påpeker hun.

Økonomisk trend

Men det å bruke tallerkener og glass fra både her og der er ikke bare trendy og stilig, det er også økonomisk, påpeker markedssjefen. Den flotte tallerkenen du arvet fra bestemor kan jo stå side om side med tallerkenen fra Rosendahl-serviset du så vidt er begynt å samle på, og en rimelig Ikea-tallerken.- Nei, her er det ingen regler. Det er bare til å kombinere som du vil. Det er kun fantasien som setter grenser.

Få mer inspirasjon til hjemmet ditt

Se også vårens nyheter hos Ikea, Kremmerhuset, Clas Ohlson og H&M Home - og Fargerike har kåret grønn til årets farge, se hvordan du kan bruke 2012s heteste farge i denne artikkelen.KK.no har dessuten fått en titt hjemme hos noen av landets flinkeste interiørbloggere og fått deres beste råd. Sjekk blant annet hvordan du får det perfekte soverommet eller badet - og hvordan du kan redesigne de gamle møblene dine - eller hvilke små ting som kan fornye et rom på 1-2-3.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer