Interiørtrender

Nei, taket trenger ikke være hvitt

Det kan faktisk være en fordel å prøve en farge.

TID FOR NOE NYTT? Ikke klar for å male over de hvite veggene? Prøv taket, foreslår fargeeksperten. Foto: Per Ervland
TID FOR NOE NYTT? Ikke klar for å male over de hvite veggene? Prøv taket, foreslår fargeeksperten. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert


Stem her!

Kunne du tenke deg å male taket?Årets heteste farge er som gresset, som dollarseddelen, som smaragden. Nemlig grønn.

KK.no var til stede da Fargerike presenterte årets farge, og fargehandelen har plukket ut seks nyanser de har spesielt tro på dette året.

Og du må gjerne bruke grønt på alle fire veggene, ifølge Fargerike.

Skeptisk? Da kan du jo prøve den på rommets «femte vegg».

MER INTERIØR: Disse MÅ ikke være like

Ja, absolutt!
 
61 (43%)
Nei, definitivt ikke
 
61 (43%)
Usikker
 
20 (14%)
GRØNN: Det ser gjerne ikke slik ut, men alle disse er grønne - bare i ulike nyanser. Øverst fra venstre: Krystall, jadeite, pæresorbet, kelly, smaragdgrønn og stram militær. Foto: Fargerike
GRØNN: Det ser gjerne ikke slik ut, men alle disse er grønne - bare i ulike nyanser. Øverst fra venstre: Krystall, jadeite, pæresorbet, kelly, smaragdgrønn og stram militær. Foto: Fargerike Vis mer

- Begynn med taket

Det foreslår Dagny Thurmann-Hoelseth, kreativ leder ved Fargerike.

- 2010-tallet tror vi blir den nye fargealderen for Norge. Etter perioder med mye hvitt og nøytrale nyanser, er vi endelig på vei tilbake til fargene, sier hun.

- Vi merker stor forskjell i forespørsler fra kunder, men de trenger gjerne litt inspirasjon og info om hvordan de skal bruke fargene.

Og for nybegynnerne kan det faktisk i dette tilfelle være en fordel å begynne øverst – med taket, ifølge fargeeksperten.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)


KUL EFFEKT: Spesielt litt knalle farger kan være stilig i taket, som nyansene smaragdgrønn (t.v) eller kelly (t.h). Foto: Fargerike
KUL EFFEKT: Spesielt litt knalle farger kan være stilig i taket, som nyansene smaragdgrønn (t.v) eller kelly (t.h). Foto: Fargerike Vis mer

En kommende trend

Spesielt hvis du har en ellers klassisk og ren stil, vil litt farge i taket gjøre seg, mener Thurmann-Hoelseth.

- Foretrekker du å holde veggene hvite, kan det å male taket være en enkel måte å skape liv i rommet på. Taket er jo den «femte veggen», sier hun til KK.no.

Du kan også prøve tapet. Lek deg med striper, prikker og grafiske mønstre.

- Taket er undervurdert. Men farge i taket er nok noe vi kommer til å se mer og mer av i framtiden.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)


Rommet blir ikke lavere

Men nå lurer du sikkert på om ikke rommet vil se lavere ut hvis du erstatter det hvite taket med en smaragdgrønn himmel.

- Nei, har du rene hvite vegger, kan litt farge i taket faktisk få det til å se høyere ut, bedyrer Thurmann-Hoelseth.

MER DISKRET: Grønnyansene jadeite (t.v) og stram militær er ikke fullt så knalske, hvis du foretrekker en roligere overgang fra hvitt. Foto: Fargerike
MER DISKRET: Grønnyansene jadeite (t.v) og stram militær er ikke fullt så knalske, hvis du foretrekker en roligere overgang fra hvitt. Foto: Fargerike Vis mer

Årets farge 2012

Årets farge er blitt plukket ut etter forskning og analyse ved hjelp av flere trendbyråer, som har gitt fargehandelen en norsk tolkning av de globale tendensene.

- Norge skiller seg jo mye ut fra resten av verden. Vi står litt på sidelinjen av resten av verden, vi har fortsatt økonomisk framgang og lav arbeidsledighet. Tradisjonelt sett har vi nordmenn dessuten vært mer glad i farger enn våre skandinaviske naboer – men med et lite opphold på 2000-tallet, forteller Thurmann-Hoelseth.

- Vi begynte så smått med grått, som en overgang fra hvitt til farger, men fra nå av vil det bare komme mer og mer farger.

Mer inspirasjon

KK.no har også fått en titt hjemme hos noen av landets flinkeste interiørbloggere og fått deres beste tips.

Sjekk blant annet hvordan du får det perfekte soverommet eller badet - og hvordan du kan redesigne de gamle møblene dine - eller hvilke små ting som kan fornye et rom på 1-2-3.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer