Bolig & Interiør

Nødhjelp til god ribbe

Lille julaften åpner Ribbetelefonen linjene for deg med ribbekrise og tusen spørsmål.

Spør og du skal få svar. Opplysningskontoret for kjøtt stiller med kokker som svarer på alle spørsmål om ribbesteking.
Spør og du skal få svar. Opplysningskontoret for kjøtt stiller med kokker som svarer på alle spørsmål om ribbesteking. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
820 30 200 er nummeret du ringer om du er usikker på ribbestekingen. Fra og med lille julaften sitter kokker klare til å svare deg på alt du måtte lure på om hvordan få saftig kjøtt og sprø svor.

Mange på tråden


I fjor ringte mange hundre nordmenn til nødtelefonen, som vil være åpen fra 9 til 17 lille julaften og julaften.


- Noen ringer i forkant – før ribba settes i ovnen – og noen ringer når uhellet er ute og lurer på hvordan de skal redde restene, sier informasjonsleder Thomas Tangen i Opplysningskontoret for kjøtt.



Ribbetelefonen
Telefon: 820 30 200
Åpent: 09.00 - 17.00 lille julaften og julaften




LES OGSÅ! Vin til julemat

De fem mest stilte spørsmålene



Spørsmål 1: Jeg har fått ansvar for ribbemiddagen for første gang og har prestasjonsangst. Hjelp!

Svar: Følg oppskriften. Ikke kjøp for mager ribbe, det er lettere å få sprø svor med litt fetere ribbe. Damp gjerne litt lenger. Ikke glem å bruke tallerken under ribba når den står i ovnen.


Spørsmål 2: Kan jeg steke ribba på forhånd? Hva med svoren da? Hvordan varmer jeg opp ferdigstekt ribbe?

Svar: Det går fint å steke ribba på forhånd. Stek den ferdig, og sørg for at svoren blir sprø. La ribba avkjøles på benken, ikke dekk til før den er avkjølt. Skjæres opp kald i serveringsklare stykker og varmes opp sammen med medisterkaker og pølser i ovnen på 200 grader i cirka 30 minutter.


Spørsmål 3: Hvor mye ribbe trenger jeg per person?

Svar: Beregn cirka 500 gram per person, da er det nok til julefrokosten også.


LES OGSÅ!
Førstehjelp til gaveshopping


Spørsmål 4: Hvis jeg dobler oppskriften, dobles steketiden?

Svar: Nei. Samme steketid. Det er tykkelsen og ikke antall kilo som bestemmer steketiden.


Spørsmål 5: Ribba er så å si ferdig, men jeg har bare fått sprø svor på den ene siden, er redd for å ødelegge den hvis jeg steker den lenger.

Svar: Legg folie over den allerede sprø svoren og stek til resten også er sprø, men vær oppmerksom på at det kan gå fort.

LES OGSÅ!
Slik fyrer du smart
Julens beste drikke
Skål for julen
Kos deg gløgg i hjel




Kilde: Matprat.no
Foto: Matprat.no, Image Source/AOP

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer