Bolig & Interiør

Norsk lampedesign til topps

Student Petter Knudsen ved Kunsthøgskolen i Bergen stakk av med førsteplassen i den nordiske designkonkurransen PRIXLUXO.

Hederlig omtale og 2000 svenske kroner gikk til Heikki Muntola ved University of Oulo for lampen «Orchid».
Hederlig omtale og 2000 svenske kroner gikk til Heikki Muntola ved University of Oulo for lampen «Orchid». Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Vinneren ble kåret onsdag 7. februar under messen Stockholm Furniture Fair. Det var lampen «Circle of light» som avgjorde i Petter Knudsens favør, og som vinner av konkurransen blir han nå 50 000 svenske kroner rikere.

Juryens begrunnelse:

Juryen begrunnet avgjørelsen sin slik: Forslaget besvarer konkurranseoppgaven på en utmerket måte. «Circle of light» er et innovativt konsept, som på et selvfølgelig vis kombinerer lysdistribusjon og armaturdesign.

Se bildespesial!
  • Norsk design til Stockholm

Nordisk konkurranse

PRIXLUXO er en nordisk designkonkurranse som blir arrangert i regi av belysningsprodusenten Luxo. Målet er å få designstudenter til å komme med nye produktideer, konsepter og tankesett rundt belysning.

Studenter ved Chalmers Arkitektur i Göteborg, Arkitekthögskolan i Aarhus, Kunsthøgskolen i Bergen og arkitektutdanningen ved University of Oulo (Uleåborg) har deltatt i konkurransen.

LES OGSÅ: Vårens heteste trender


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer