Puter

Nytt hjem på 1-2-3

Her er putene som gjør hele forskjellen – både i stua og på balkongen.

PASTELLER: Enten du pynter stua eller balkongen, er pasteller en av vårens og sommerens hotteste trender. Disse putene er fra Princess.
PASTELLER: Enten du pynter stua eller balkongen, er pasteller en av vårens og sommerens hotteste trender. Disse putene er fra Princess. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er ofte ikke så mye som skal til for å endre stilen i et rom. Du har garantert hørt det før: Sats på relativt nøytrale farger og materialer til basen, så kan du sprite opp med tilbehør i sesongens farger og materialer – eller din helt personlige dille som ikke engang finnes i trendbildet akkurat der og da. Uten store investeringer som ny sofa eller timer med maling av vegger, kan stua få et helt nytt utseende. Å bytte ut puter og gardiner kan være det eneste som trengs. Som alltid er det noen trender som utpeker seg hver sesong. I vår og sommer er det følgende trender som gjelder:1. MaritimtVi nordmenn ser ut til å elske maritime mønstre og farger. Mørkeblått og hvitt, rødt og hvitt, striper og mønstre mer ror eller ankere går aldri av moten. Saken fortsetter under bildet.Sterke fargerVi ser det i motebildet, og vi ser det i interiørtrendene. Sterke farger av alle slag hører våren og sommeren til. Innslag av neon, enten i detaljer eller som ensfarget materiale, er også å finne. – Om det så er sterke eller duse farger, ser vi at oransje, rød, gul og brun er farger som går igjen. Blått og grønt er også store farger i år, forklarer Lise Kristensen, interiørmanager hos PR-byrået Polhem. PastellerIgjen ser vi parallellene til motebildet, hvor pastellfarger som pudderrosa, tåkeblått, mintgrønt, lavendel og lemonadegult har vært tilgjengelige en stund allerede. Nå finner de også veien til sofaen din, enten flere sammen i en pastelldrøm av et mønster eller som ensfargede, små drops. Saken fortsetter under bildet.Naturlig– Puter er ofte syntetiske, men vi ser at det kommer mer og mer naturmaterialer her også, som lin, skinn og ull, sier Lise Kristensen. Hun forklarer at Re-Use og Re-Use By Tinja er spesielt opptatt av de naturlige materialene. – De fargede putene er i lin, og har fototrykk fra et gammelt slott i tunisia. Helt unikt! sier hun.– Re-Use-puten, med det gode budskap, er laget av kuskinn. Skinnet er rester fra skinnfell produksjon, som brukes til å lage puter av, istedenfor at restene kastes.MønstreI tillegg til det maritime, er det noen andre mønstre som gjør seg gjeldende. Tribale print, fototrykk og blomstermønstre er spesielt viktige. I tillegg er det frukttrykk og tekster med budskap av ymse sorter. Noen dyremønstre finner du også. Saken fortsetter under bildet.MetalliskHos H&M Home har de tjuvstartet på den metalliske trenden som kommer for fullt til høsten, og her kan du skaffe deg paljettputer i både gull og sølv allerede nå. Runde formerEn annen ting vi ser mer av i sommer, er runde puter. Se noen av vårens og sommerens lekre puter her:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer