interiør:

Nytt liv i gammel butikk

Line kjøpte en gammel butikk som hun har gjort om til et koselig hjem med originale løsninger

FOTO: Tia Borgsmidt
FOTO: Tia Borgsmidt Vis mer
Publisert

Da Line Stützer var på jakt etter en leilighet, hadde hun så mange krav til plassering, antall rom, hage og størrelse på kjøkkenet at hun aldri trodde de ville innfris. Derfor var det også en stor overraskelse da denne gamle butikken på Amager kom til salgs. For her kunne Line virkelig forestille seg at hun kunne bo.

– Plutselige var den bare der! Den var gammel og nedslitt, og den sto tom og umøblert da jeg var på visning. Den trengte ­virkelig en omgang, men jeg lot meg ikke avskrekke. For meg var det et tiltalende blankt lerret, og jeg fikk 1000 ideer, forteller Line om den 140 kvadratmeter store leiligheten som er over tre plan og har utgang til hage.

På en liten avsats opp fra stuen har Line laget seg en kontorplass.
På en liten avsats opp fra stuen har Line laget seg en kontorplass. Vis mer

Line hadde et stramt budsjett da hun ­begynte å pusse opp. På kjøkkenet tok hun ned overskapene, og frontene på underskapene ble byttet ut med «nye» laget av restene av bjørkefineren som hun hadde bygd en kombinert trapp og avsats i stuen med. ­Gulvene malte hun grå, og i stuen fikk hun lagt mikrosement på gulvet. Hun fikk åpnet opp mellom kjøkken og stue og bygde en trapp med et platå som nå fungerer som kontorplass.

– Jeg kjøpte masse tapetfjerner og rødvin, og så inviterte jeg en hel haug med venner, som syntes det var eksotisk å rive tapet ned fra veggene. Jeg slapp dem løs i alle rom. Og det var en kjempetabbe. Hvis det er noe jeg har lært av det, så er det at du må gjøre ferdig et rom om gangen, forteller Line.

Det tidligere butikklokalet ligger et nivå lenger ned enn resten av leiligheten, så Line har bygd en kombinert trapp og et platå av bjørkefiner. Teakskjenken har hun arvet, og den svarte hyllen er fra Ylva.
Det tidligere butikklokalet ligger et nivå lenger ned enn resten av leiligheten, så Line har bygd en kombinert trapp og et platå av bjørkefiner. Teakskjenken har hun arvet, og den svarte hyllen er fra Ylva. Vis mer

Hun bor alene med sin datter Hella, som er to år gammel.

– Det er kult å kunne bestemme selv hvordan du vil ha det, at innredning ikke er en tøff forhandling, sier Line, som samtidig savner å ha en å sparre med.

Men hun tok på seg prosjektlederrollen, lagde et moodboard og googlet seg fram til hvor hun kunne kjøpe ting billigst mulig.

Line har pusset opp og innredet på budsjett. Hun fant for eksempel sofaen fra Vitra brukt på nettet, mens magasinholderen er fra et loppemarked. Kunstplakaten er fra Arken, og Panthellalampen er fra Louis Poulsen.
Line har pusset opp og innredet på budsjett. Hun fant for eksempel sofaen fra Vitra brukt på nettet, mens magasinholderen er fra et loppemarked. Kunstplakaten er fra Arken, og Panthellalampen er fra Louis Poulsen. Vis mer

Mens det var trøkk i fargene i interiørmagasinene og på Instagram, kjente Line at hun hadde behov for noe annet. Hun innredet derfor med en strammere palett.

– Jeg vil ha det pent, men hjemmet mitt må kunne brukes. Og jeg har mange drømmer, men de skal kunne realiseres innenfor et budsjett. Jeg er typen som handler nå, og resultatet er ikke nødvendigvis en drømmeløsning. For eksempel ville jeg gjerne ha valgt et annet gulv i stuen. Jeg tok nok munnen for full, men det har stort sett gått bra. Jeg er stolt av at jeg fikk gitt denne leilig­heten et løft, slår Line fast.

Linns svarte skrivebord er fra Ikea, mens Thonet-stolen er kjøpt brukt på nettet.
Linns svarte skrivebord er fra Ikea, mens Thonet-stolen er kjøpt brukt på nettet. Vis mer
Line tok ned overskapene fra det gamle kjøkkenet slik at rommet nå framstår mer luftig og moderne.
Line tok ned overskapene fra det gamle kjøkkenet slik at rommet nå framstår mer luftig og moderne. Vis mer
Lines kjøkken er gammelt, men hun har laget nye fronter av rester avbjørkefiner fra trappen til stuen. Frontene har hun malt svarte, men man kan fortsatt se treets linjer. Benkeplaten er av bjørkefiner med svart linoleum oppå.
Lines kjøkken er gammelt, men hun har laget nye fronter av rester avbjørkefiner fra trappen til stuen. Frontene har hun malt svarte, men man kan fortsatt se treets linjer. Benkeplaten er av bjørkefiner med svart linoleum oppå. Vis mer
Også spisebordet er kjøpt brukt, mens de strømlinjede stolene er Lines dyreste investering. De er fra Prouvé/Vitra. Vase fra H&M Home og kanne fra George Jensen. Veggfargen heter NCS 1005-Y20R.
Også spisebordet er kjøpt brukt, mens de strømlinjede stolene er Lines dyreste investering. De er fra Prouvé/Vitra. Vase fra H&M Home og kanne fra George Jensen. Veggfargen heter NCS 1005-Y20R. Vis mer
Line har malt Ikea-skapene på soverommet i samme farge som resten av rommet.
Line har malt Ikea-skapene på soverommet i samme farge som resten av rommet. Vis mer
Soverommet er malt i en lys, rolig grønnfarge, NCS 2005-G50Y, og gardinene har Line selv sydd. Plakaten er fra Stilleben og sengetøyet fra Ikea. Benk og teakhylle er bruktfunn.
Soverommet er malt i en lys, rolig grønnfarge, NCS 2005-G50Y, og gardinene har Line selv sydd. Plakaten er fra Stilleben og sengetøyet fra Ikea. Benk og teakhylle er bruktfunn. Vis mer
Datteren Hellas barnerom.
Datteren Hellas barnerom. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer